Yardım Mi5 Prime 1.5 Yıl aradan sonra Şarj problemi

Silva59

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 10.2.2 Kararlı
Telefon Modeli
Mi5 Prime
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, yakşalık 1.5 yıldır kullandığım cepport mağazasından aldığım telefonum yaklaşık 1 haftadır şarj problemi yaşıyorum. adaptör kablo xiaomi'nin orjinal gönderdiği ürünler ile şarj ediyorum. Daha önce dönemlerde 1 saat kadar bir sürede %100 şarj ediyor iken şimdi 1 saatte %10 kadr şarj ediyorum. bazen hiç etmiyor yerinde sayıyor.. Telefonda şarj olurken Hızlı şarj yazıyor fakat etmiyor.. Usb ile bilgisayardan şarj ediyorum yine vasat bir şekilde aşırı yavaş şarj ediyor. yani şöyle 12 saatte %50 felan oluyor.

Şimdi delta garantiye göndericem ilk deneyimim göndersemmi göndermesemmi bilemedim.
Bana yol gösterin daha önce böyle birşey başıma gelmedi.

Not:Eski konularda çözüm bulamadım yada ben göremedim...
Not2:Telefon cepport tarafından nasıl gönderildiyse o günden beri sadece gelen otomatik güncellemeler yapıldı Andrid sürüm:8.0.0 MIUI 10.2.2 Kararlı

Silva59

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
1
Yeni adaptor ve kablo siparis ettim. Ugreen quick 3.0 ve 3a kablosunuda aldim bende kablodan yada adaptorden diye tahmin ediyorum cunku ucu her turlu giriyor telefona bi yan tarafi 1080mha ile sarj ederken bintarafi 600 ile edio uygulama ile baktim. Yani tutarsizlik var bi ediyor bi etmiyor. Urunler gelsin sonucu yazicam.o zamana kadar idare edicem boyle. Bataryada sorun oldugunu dusunmuyorum hicbir sisme yok hizli bitme gibi bir problemim yok sadece dolma suresinde yavaslik var en son care garanti dusunecegim. Cevaplariniz icin tesekkur ederim

Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Yeni adaptor ve kablo siparis ettim. Ugreen quick 3.0 ve 3a kablosunuda aldim bende kablodan yada adaptorden diye tahmin ediyorum cunku ucu her turlu giriyor telefona bi yan tarafi 1080mha ile sarj ederken bintarafi 600 ile edio uygulama ile baktim. Yani tutarsizlik var bi ediyor bi etmiyor. Urunler gelsin sonucu yazicam.o zamana kadar idare edicem boyle. Bataryada sorun oldugunu dusunmuyorum hicbir sisme yok hizli bitme gibi bir problemim yok sadece dolma suresinde yavaslik var en son care garanti dusunecegim. Cevaplariniz icin tesekkur ederim
Söylediğiniz değerler zaten hızlı şarj için de uygun değil büyük ihtimalle kablo kaynaklı bir sorun. Kablo içerisindeki teller bir şekilde zarar görünce yüksek akım iletebilme özelliğini yitirebiliyor. Umarım cihazınızla ilgili sorun yoktur ve aldığınız ürünlerle probleminiz çözülür.

Oyla:

Silva59

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
1
Merhabalar, Pil kullanımı hakkında birkaç görüntü paylaşıyorum bunları bana yorumlarmısınız normalmidir ? %50 Şarj telefon kolay kolay %100 olmuyor 60'tan sonra özellikle.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-03-20-15-52-56-483_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-03-20-15-52-56-483_com.miui.securitycenter.png
    50,9 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_2019-03-20-15-53-14-128_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-03-20-15-53-14-128_com.miui.securitycenter.png
    55,9 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2019-03-20-15-54-11-325_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-03-20-15-54-11-325_com.miui.securitycenter.png
    151,8 KB · Görüntüleme: 17
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhabalar, Pil kullanımı hakkında birkaç görüntü paylaşıyorum bunları bana yorumlarmısınız normalmidir ? %50 Şarj telefon kolay kolay %100 olmuyor 60'tan sonra özellikle.
Hocam arada telefonu şarja taktınız mı? Ekran görüntüsünde işaretlediğim yerden de bir ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

Silva59

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
1
Hocam arada telefonu şarja taktınız mı? Ekran görüntüsünde işaretlediğim yerden de bir ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

hocam sarji yuzde 60 ti cikardim saat 10:00 da fln taktim yanlis olmasin 14.30 gibi cikardim. Yani yuzde 100 olmasi icin 15 saat felan birakmam gerekiyor.

Not: yurtdisindan aldigim adaptor ve kablo gelmedi eski kablo ve adaptor ile dolum yapiyorum. Ayrica instagram tiktok youtube gibi platformlarda 3 4 dk video izleyince telefonun ust cami cok isiniyor. Garantiye gondermekten gercekten korkuyorum gercekten cok mu kotu delta yorumlar cok kotü.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
hocam sarji yuzde 60 ti cikardim saat 10:00 da fln taktim yanlis olmasin 14.30 gibi cikardim. Yani yuzde 100 olmasi icin 15 saat felan birakmam gerekiyor.

Not: yurtdisindan aldigim adaptor ve kablo gelmedi eski kablo ve adaptor ile dolum yapiyorum. Ayrica instagram tiktok youtube gibi platformlarda 3 4 dk video izleyince telefonun ust cami cok isiniyor. Garantiye gondermekten gercekten korkuyorum gercekten cok mu kotu delta yorumlar cok kotü.
Şarj 100% olmadan istatistiklerin vereceği bilgiler güvenilir olmayacaktır hocam. Biraz sabredip tam şarj yaptıktan sonra yorum yapmak daha mantıklı olacaktır.

Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0

Ampere uygulaması ile kablodan gelen akımı kontrol edin hocam

Oyla:

Silva59

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
1
Ampere uygulaması ile kablodan gelen akımı kontrol edin hocam
Sabah taktım şarja şu saate kadar %40 olmuş. Ampre uygulamasına baktım fakat değerler sürekli değişken Bazen -(eksi) mA gösteriyor bazen 120mA bazen 510mA gösteriyor. Voltaj değeride 3.4V

%100 olmasını bekliyeceğim SS atacağım. olacağını sanmıyoruım gerçi ama denicem.

Oyla:

sami karaca

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sami
Cihazım
Xiaomi Mi Mix 3
Konular
24
Yan sanayi ve ne olduğu belli olmayan şarj cihazları ve kablolarıyla sürekli olarak şarj edilen telefonlar kısa sürede ciddi zararlar görüyor. Batarya ve hatta anakart bile arızalanıyor.

Oyla:

Silva59

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
1
Yan sanayi ve ne olduğu belli olmayan şarj cihazları ve kablolarıyla sürekli olarak şarj edilen telefonlar kısa sürede ciddi zararlar görüyor. Batarya ve hatta anakart bile arızalanıyor.
Hocam telefonu aldığımda Cepport'un bana kutu içerisinde sundugu xiaominin orjinal bataryası ve kablosu ile şarj etmekteyim. bunun dışında birşey ile şarj etmedim.

Oyla:
Üst Alt