Yardım mi5 çöktü açılmıyor

hyper_jam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Mi5
Konular
5
merhaba arkadaşlar

1,5 yıldır son yazılım yüklü Mi5 kullanıyorum birden telefon kapandı şarj almadı bende bataryayı değiştirdim yine şarj almadı yazılım yüklemeye çalışıyorum cihazı bilgisayar hiç bir şekilde görmüyor her türlü yöntemi denedim bataryayı çıkarıp 2 pin i değdirip + usb kablo yaptım ölçüm cihazımla vs vs.. fikirleri ve tavsiyeleri olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

Soner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Soner
Cihazım
Mi5
Konular
1
Aynı durumu yaşayan arkadaşlar için başımdan geçenleri yazayım.

Cihaz delta servise gitti. Garanti kapsamında tamiri yirmi günde tamamlandı. Bana döndüğünde beklemediğim şekilde saat gibi çalışıyordu. Ancak on beş günün ardından tekrar kapandı ve ne yaptıysam açılmadı. Bu sürecin sonunda garantisi bitti.

Bir hafta daha geçtikten sonra güvendiğim bir tamirciye verdim. Sorunu bulamadılar. Power entegresi arızalı olsa cihaz hiç açılmaz dediler. Muhtemelen aşırı ısınma yüzünden cihaz kendin kapatıyor dediler. Isınacak bir durumu da yok işin komiği. Bir şekilde telefonu açıp teslim ettiler. Dört saat geçmeden telefon yeniden kapandı.

Benim anladığım şu:

1) Problem power entegresinden kaynaklanmıyor
2) MIUI 10 yüzünden olabilir diye de düşünmüştüm ancak cihaz serviste MIUI8 e düşürülmüş olarak geldi. MİUİ9 a güncelleyip kullandim. Yine kapandı. Sorun MIUI 10 yüzünden de değil yani.
3) Problemin nereden kaynaklandığını servis dahil henüz çözen yok.
4) Kesin çözüm olarak anakart değişiminden başka seçenek yok. Astarı yüzünden pahalıya geliyor tabii.
5) Çinli dostlarımızdan, cihazın garantisinin bitmesine yakın arızalanan ve çözülemeyen bir telefon aldığımız için muhtemelen kazık yedik.

PS: Bu post 2012 model General Mobile - Discovery ile yazılmıştır.

Son düzenleme:
Oyla:

Soner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Soner
Cihazım
Mi5
Konular
1
Hocam ısı sensörü gibi bir düzenek var mı ana kartta? Yanlış değer okuyup devreyi kesiyor olabilir mi? hyper_jam

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Problem miui 10 kullanmanızdan kaynaklı i açılırsa eğer direk bl kilit açıp global 8.2.2 versiyonuna düşürün ,

Oyla:

Soner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Soner
Cihazım
Mi5
Konular
1
silence37

Hocam yukarıda da belirttiğim gibi şuan miui9 yüklü cihazda ona rağmen kapandı. Miui 10 kaynaklı olmayabilir. Ya da miui 10 cihaza geri dönülmez bazı arızalar açmış olabilir.

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
2 yıldır kullandığım eşimde ve bende mi 5 prime vardı 2 side miui 10 dan sonra kapanıp açılmama sorunu yaşadı , direk düşürdüm eski versiyonlara , kendi kendine ısınıp durduk yere kapanıyor, buda muhtemelen zarar veriyor , 9.5 pek kullanmadım ben genel de , ya costum rom yada 8.2.2 versiyona düşürmek en iyisi , artık mi 5 için bu kadar yolun sonunu bilerek geldi , birde nerdeyse hiç bir telefonda oturmadı miui 10 oda ayrı bir gariplik

Oyla:

Soner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Soner
Cihazım
Mi5
Konular
1
Aynı fikirdeyim. Saat gibi çalışan telefon planlı eskitmenin kurbanı oldu. Telefonu tekrar açabilirsem 9.5 ten 8.2 ye düşürmeyi deneyeceğim. Fazla umutlu değilim ama denemiş oluruz. Tek sorun kilit açılana kadar geçecek üç günlük süreçte cihazı açık tutabilmekte.

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Aynı fikirdeyim. Saat gibi çalışan telefon planlı eskitmenin kurbanı oldu. Telefonu tekrar açabilirsem 9.5 ten 8.2 ye düşürmeyi deneyeceğim. Fazla umutlu değilim ama denemiş oluruz. Tek sorun kilit açılana kadar geçecek üç günlük süreçte cihazı açık tutabilmekte.

costum romlardan syberia ya yada baska pie sürüme geçe bilirsiniz , google cam ,ile canavar oluyor ,

Oyla:

hyper_jam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Mi5
Konular
5
costum romlardan syberia ya yada baska pie sürüme geçe bilirsiniz , google cam ,ile canavar oluyor ,

cihaz açılsada geçebilsem açılmıyor ki...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ölçü aleti ile ölçüyorum bazı kondanstörler sorunlu + kısa devre olan diyot lar var

Ekli dosyalar

• IMG_1892.JPG
    IMG_1892.JPG
    818,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Oyla:

Soner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Soner
Cihazım
Mi5
Konular
1
cihaz açılsada geçebilsem açılmıyor ki...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ölçü aleti ile ölçüyorum bazı kondanstörler sorunlu + kısa devre olan diyot lar var

Bir elektronikci olarak görüşün nedir hocam? Uğraşmaya değer mi?

Bu arada cihazı tekrar tamirciye verdim pek umudum olmasa da.

Oyla:

hyper_jam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Mi5
Konular
5
bence değmez parçalarını satabilirsem satarım..

Oyla:
Üst Alt