Yardım Mi5 Cihazım Açılmıyor

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Merhaba,

Foruma yeni katıldım. Daha önce konusu açılmış olabilir. Kusura bakmayın.

Bugün cihazı ayarlar menüsünden fabrika ayarlarına sıfırlamak istedim. Sıfırlama işlemi esnasında ekran uzun süre karardı. (Arka ekran ışığı yanıyordu.) Yaklaşık 20dk. bekledikten sonra hiçbir şey olmayınca telefonu yeniden başlattım. Ancak daha sonra Mi logosu belirdikten sonra siyah ekran üzerinde telefon ve kablo resmi gelip başka hiçbir şey olmuyor. Tek yapabildiğim açma kapama düğmesi ile birlikte ses kısma düğmesine basıp flash moduna geçiş yapabilmek. Bunun haricinde telefonu kapatamıyorum bile. Bilgisayara flash yazılımı ve rom yükleyip telefona yüklemeyi vs. denedim ama hiçbir yöntem başarılı olmadı.

Şu an telefona ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Shewky

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şevki Akdemi
Cihazım
Mi2
Konular
4
Merhaba

BL kilidi açık mıydı?

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Sublevel35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sublevel35
Cihazım
Redmi note 13 p
Konular
8
cihazi geri getirmenin yolu çok,mi pc suite 3.0 ile recovery mod uzerinden flash,bootloader acik ise miflash uzerinden flash,bootloader kapali ise kapagi acarak testpoint ile miflash uzerinden ve ya qfil uzerinden flash,yontem çok

Oyla:

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevabınız için teşekkür ederim. İnternetten epey bi araştırma yaptım. PC'ye flash uygulaması indirip denedim, ROM'u flash yap diyince 1sn sürüyor ve başarılı diyor ama telefonda hiçbir değişiklik olmuyor. Recovery mod yöntemiyle MI suite yükleyerek de denedim, orada da MI suite telefonu görmüyor.

Telefonu PC'ye bağlayınca PC'de USB bildirmi geliyor. Cihaz ekranında kablo bağlı olarak gözüküyor. Ama hiçbir şekilde PC'ye bağlayamıyorum.
Telefona daha önce hiçbir işlem yapmadım. O yüzden bu flash, ve ROM işlerini çok da iyi bilmiyorum. Factory reset yapmadan önce üzerinde orjinal MIU6 sürümü yüklüydü.

Bootloader kilidi açık olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Telefona hiçbir şekilde erişemiyorum. Açma kapama tuşuna basınca sadece recovery mod geliyor. Ya da açma kapama ve ses kısma tuşu ile flash moduna geçebiliyorum. Telefonda başka hiçbir şey yapamıyorum.

Oyla:

Shewky

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şevki Akdemi
Cihazım
Mi2
Konular
4
Bootloader kilidi açık olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Eğer ilk açılışta mi logosunun olduğu ekranın altında "Unlocked" ibaresi varsa BL kilidi açık demektir. Hiçbir yazı yoksa kilitli demektir

Oyla:

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Şu an telefon yanımda değil ama sanırım unlocked yazmıyordu sadece logo var. Akşam eve gidince bir de bu unlock yöntemini deneyeyim.
Aşağıdaki linkten uygulamayı indirip PC'ye kurduktan sonra belirtilen adımları uygulamam yeterli değil mi?

Oyla:

Shewky

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şevki Akdemi
Cihazım
Mi2
Konular
4
Şu an telefon yanımda değil ama sanırım unlocked yazmıyordu sadece logo var. Akşam eve gidince bir de bu unlock yöntemini deneyeyim.
Aşağıdaki linkten uygulamayı indirip PC'ye kurduktan sonra belirtilen adımları uygulamam yeterli değil mi?
Aynen yeterli olur

Oyla:

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Mi Unlock programını PC'ye yükledim ve denedim. Giriş yaptıktan sonra telefonu tanıdı ama "unlock" butonunda bastıktan sonra başarısız oldu. Uyarı olarak aşağıdaki mesajı veriyor:
"Can't unlock. Your account isn't associated with a phone number."

Hesaba telefon mu tanımlamak gerekiyor? Ya da farklı bir işlem mi gerekiyor anlamadım.

Oyla:

Shewky

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şevki Akdemi
Cihazım
Mi2
Konular
4
Mi hesabınıza cep numaranızı tanımlamamissiniz. Bu işlemi istiyor sizden

Oyla:

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Cep telefonunu da tanımladım hesaba. Bu sefer aşağıdaki uyarıyı veriyor:
"Add your account and device in MIUI's Settings > Developer options > Mi Unlock Status"

Oyla:
Üst Alt