Yardım Mi5 Cihazım Açılmıyor

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Merhaba,

Foruma yeni katıldım. Daha önce konusu açılmış olabilir. Kusura bakmayın.

Bugün cihazı ayarlar menüsünden fabrika ayarlarına sıfırlamak istedim. Sıfırlama işlemi esnasında ekran uzun süre karardı. (Arka ekran ışığı yanıyordu.) Yaklaşık 20dk. bekledikten sonra hiçbir şey olmayınca telefonu yeniden başlattım. Ancak daha sonra Mi logosu belirdikten sonra siyah ekran üzerinde telefon ve kablo resmi gelip başka hiçbir şey olmuyor. Tek yapabildiğim açma kapama düğmesi ile birlikte ses kısma düğmesine basıp flash moduna geçiş yapabilmek. Bunun haricinde telefonu kapatamıyorum bile. Bilgisayara flash yazılımı ve rom yükleyip telefona yüklemeyi vs. denedim ama hiçbir yöntem başarılı olmadı.

Şu an telefona ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

snlsrf

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Senol
Cihazım
5s
Konular
0
Aynı durumdayım.
Test point ile flash yüklemeye çalıştım fakat takılı kalıyor.
Çözüm var mı?

Oyla:

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Şu an telefon işe yaramaz durumda. Hiçbir şey yapamıyorum. İşin enteresan tarafı ekstra hiçbir şey yapmadım. Sadece ayarlar menüsünden fabrika ayarlarına geri döndürme işlemi yaptım. Daha önce de yapmıştım ve hiçbir sorun çıkmamıştı. Bir anda böyle bir durumla karşılaşmak gerçekten sinir bozucu. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İstanbul'da bu işi yapabilecek güvenilir bir yer varsa önerilere de açığım.

Oyla:

snlsrf

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Senol
Cihazım
5s
Konular
0
Dün telefon kendi kendine kulaklık moduna geçti, ekran kendi kendine ses açıp kapıyor ve power tuşu ekranı kapamıyordu. Telefona bir restart attım bi daha açamadım. sürekli reboot yaptı.
Telefon kilitli olduğundan yükleme de yapamıyorum.
Test point yöntemi ile rom atmaya çalıştım. Başlıyor ama ilerlemiyor. 3 Farklı pc ve işletim sistemi ile de denedim. Eski versiyon fastboot room ile denedim yokk.
Telefon şuan çöp.
Bu Lock/Unlock yüzünden xiaomi almam.

Oyla:

Shewky

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şevki Akdemi
Cihazım
Mi2
Konular
4
Official romu pc üzerinden indirip, adını update.zip yapıp, adb push komutu ile cihaza gönderip, ardından telefonun official recoverysi ile update etmeyi denediniz mi acaba? Yoksa Bootloader kilitli iken recovery açılmıyor mu? Eğer böyle ise fastboot içinden adb komutu ile Recovery açmayı denediniz mi?

Kusura bakmayın ezbere yazamıyorum ancak deneyerek çözülebilir

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Official romu pc üzerinden indirip, adını update.zip yapıp, adb push komutu ile cihaza gönderip, ardından telefonun official recoverysi ile update etmeyi denediniz mi acaba? Yoksa Bootloader kilitli iken recovery açılmıyor mu? Eğer böyle ise fastboot içinden adb komutu ile Recovery açmayı denediniz mi?

Nasıl yapıldığını anlatan bir yazı ya da video var mı acaba bununla ilgili? Ya da siz biraz daha açıklayabilirseniz deneyebilirim.

Oyla:

snlsrf

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Senol
Cihazım
5s
Konular
0

TestPoint işleminden önce onu denedim (update.zip olarak değilde mi.zip gibi kısa bir isim yazmıştım.). adb ile dosya pushlamaya izin vermiyor.
Telefonun şarjını bitirmeye çalışıyorum. Bi yandanda unlock kaldırılması için eposta gönderdim. Belki bi işe yarar.
Çözüm olmazsa pes edeceğim.

Oyla:

lcdvscrt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Mi5
Konular
1
Tekrar merhaba,
Kendim deneyerek yapmanın artık çok zor olduğuna kanaat getirdim. Belki uğraşsam bir şekilde yapabileceğim ama artık fazla zaman harcamak istemiyorum.
İstanbul'da hızlı bir şekilde yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilirseniz çok makbule geçer.
Biraz masrafı olur ama en azından telefonu yaptırıp satarım bir şekilde.

Maalesef yaşadığım bu sorun beni Xiaomi'den iyice soğuttu.

Oyla:
Üst Alt