Yardım mi5 bootloader kilit kaldırma kolay yolu

captainhook

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
düşük
Cihazım
mi5
Konular
3
öncelikle merhabalar youtube da
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
şu videoyu gördüm anlatan kişi çook kolay bir yolla bootloader kilidini kaldırdığından bahsetmiş

ilk adım olarak miui7 developer rom u updaterdan manuel olarak yüklüyor
daha sonra ise mi5 unlocker i indiriyor ve ardından eğer bootloader kilidi açmak için hesabın yetkiisi varsa unlock işlemini yaptığından bahsediyor...

konuyla ilgili uzman arkadaşlardan bu işlemin doğruluğunu veya zararsızlığını değerlendirmelerini istiyorum şimdiden teşekkür ederim :)

altanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi Note 2
Meslek
Eğitimci
Konular
30
Yanlış bilmiyorsam en.xiaomi sitesinde belirli bir sayının üzerinde mesajı olanlar (platinium üyeler) zaten direkt açabiliyorlar bootloader kilidini.

Oyla:

captainhook

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
düşük
Cihazım
mi5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
az önce youtube da başka biir arkadaşa denk geldim chatin_62 sitede üye galiba onun anlatımı ile arasında fark var gerçekten chatin arkadaşın yaptığı gibi karmaşık bir sürü yoldan geçmemiz gerekiyormu bunu merak ediyorum sadece.

Oyla:

altanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi Note 2
Meslek
Eğitimci
Konular
30
Aslında hiç de zor değil.Mi hesabına sahip olacaksınız,ardından miunlock programını çalıştıracaksınız.Bootloader kilidini açamayacak go diyeceksiniz ardından bir siteye yönleneceksiniz,oradaki bilfgileri dolduracaksınız,size mir sms gelecek o kodu girecek ve beklemeye başlayacaksınız.1 hafta içinde size bir link gelecek sms olarak,bootloader kilidini açabilirsiniz diye,cihazınızı fastboot modda bağlayıp miunlock programını çalıştıracak ve unlock edeceksiniz.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hocam en.miui.com/unlock adresinden başvuru yapıp onaylandıktan sonra 2dk lık iş kalıyor mi unlock indirip açıyorsunuz direk.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
az önce youtube da başka biir arkadaşa denk geldim chatin_62 sitede üye galiba onun anlatımı ile arasında fark var gerçekten chatin arkadaşın yaptığı gibi karmaşık bir sürü yoldan geçmemiz gerekiyormu bunu merak ediyorum sadece.

Burası karışık mı hocam? Temel olarak, yapılan işlemlerin hepsi bu. Verdiğiniz videoda da benim videoda da bu 4 madde anlatılıyor.

• adresinden login olduğumuzda gelecek olan Download linkinden Unlock uygulamasını bilgisayarımıza indirip yüklüyor ve Run As Administrator (Yönetici olarak çalıştır) ile çalıştırıyoruz.
  • Çin developer rom yüklü telefonumuza, başvuru yaptığımız Mi hesabımızı ekleyip USB Debugging (USB Hata Ayıklama) modunu açarak Fastboot moduna alıp bilgisayara bağlıyoruz.
  • Unlock butonuna basıp işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.
  • Unlocked successfully yazısını gördüğümüzde Reboot Phone butonuna basıp Bootloader kilidi açık şekilde yeniden başlayacak olan telefonumuz için güzel hayaller kurmaya başlıyoruz.

Benim yaptığım işlemlerden farklı birşey yapmıyor ki. Nasıl fark var anlamadım. Aksine verdiğiniz videoda çok eksik var. Eksik var derken videoda görülmeyen, videoyu hazırlayan kişinin daha önce hazırladığı işlemlerden bahsediyorum. En basitinden mesela driverları yüklemeden bilgisayarınız telefonu nasıl görecek, USB debug modunu açmadan ADB ve Fastboot telefonu nasıl görecek, v.s. v.s.
Benim videonun altında bu forumdaki konusunun da linki vardı. O linke tıklarsanız konunun başında yazdıklarım önemli. Artık hem bilenler için ve işlemleri sizin gibi karmaşık görenler için basit anlatım yapıyorum, hem de hiç bilmeyenler yani fastboot moduna nasıl alacağım, driver'ı nasıl yükleyeceğim, USB Debug modunu nasıl açacağım, Geliştirici moduna nereden gireceğim v.b. sorular sorabilecek kişiler için anlatıyorum. Videoyu da doğal olarak bilmeyen kişilere göre hazırlıyorum.

Eğer farklı bir fikir verip şöyle şöyle yapabilirseniz daha iyi olur diyecek arkadaşlar olursa onları dinlemek ilerdeki anlatımlarıma ışık tutacaktır. Ama dediğim gibi bu fikirleri verirken sadece kendinizi değil, hiç bilmeyen kişileri düşünün.

Oyla:

captainhook

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
düşük
Cihazım
mi5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Burası karışık mı hocam? Temel olarak, yapılan işlemlerin hepsi bu. Verdiğiniz videoda da benim videoda da bu 4 madde anlatılıyor.

Benim yaptığım işlemlerden farklı birşey yapmıyor ki. Nasıl fark var anlamadım. Aksine verdiğiniz videoda çok eksik var. Eksik var derken videoda görülmeyen, videoyu hazırlayan kişinin daha önce hazırladığı işlemlerden bahsediyorum. En basitinden mesela driverları yüklemeden bilgisayarınız telefonu nasıl görecek, USB debug modunu açmadan ADB ve Fastboot telefonu nasıl görecek, v.s. v.s.
Benim videonun altında bu forumdaki konusunun da linki vardı. O linke tıklarsanız konunun başında yazdıklarım önemli. Artık hem bilenler için ve işlemleri sizin gibi karmaşık görenler için basit anlatım yapıyorum, hem de hiç bilmeyenler yani fastboot moduna nasıl alacağım, driver'ı nasıl yükleyeceğim, USB Debug modunu nasıl açacağım, Geliştirici moduna nereden gireceğim v.b. sorular sorabilecek kişiler için anlatıyorum. Videoyu da doğal olarak bilmeyen kişilere göre hazırlıyorum.

Eğer farklı bir fikir verip şöyle şöyle yapabilirseniz daha iyi olur diyecek arkadaşlar olursa onları dinlemek ilerdeki anlatımlarıma ışık tutacaktır. Ama dediğim gibi bu fikirleri verirken sadece kendinizi değil, hiç bilmeyen kişileri düşünün.

sanırım bir yanlış anlaşılma var :) ben de hiç bilmiyorum bu konuları özellikle fastboot kısmı çok uzak geldiği için bana bu videodaki anlatımı kolay buldum ben size dokundurma yapmıyorum ha sakın öyle anlamayın sadece bu videodakileri kolay buldugum için dedim zaten konuyu açarken mesajda da söyledim bilgili arkadaşlar bu videodakilerin dogrulugunu söylerlerse diye ki sizde söylediniz şuanda :) teşekkür ediyorum sizede

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
sanırım bir yanlış anlaşılma var :) ben de hiç bilmiyorum bu konuları özellikle fastboot kısmı çok uzak geldiği için bana bu videodaki anlatımı kolay buldum ben size dokundurma yapmıyorum ha sakın öyle anlamayın sadece bu videodakileri kolay buldugum için dedim zaten konuyu açarken mesajda da söyledim bilgili arkadaşlar bu videodakilerin dogrulugunu söylerlerse diye ki sizde söylediniz şuanda :) teşekkür ediyorum sizede
Hayır öyle anlamadım. Benim amacım sizlerin eleştirisi doğrultusunda daha iyi rehberler hazırlamak. Siz yukarıda benim anlatımlar için karışık deyince, size karışık gelen yerleri öğrenmek ve buna göre diğer rehberlerin daha anlaşılır olmasını sağlamak istedim.
Evet verdiğiniz video doğru ama bilmeyenler için çok eksikleri var. Yukarıda da yazdığım gibi daha önce Unlock izni almadıysanız, SMS gelmediyse, driver yüklemediyseniz, daha önce geliştirici modu açmadıysanız ve USB debug modu aktif değilse v.s. v.s. unlock işlemi gerçekleşmez.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam aslında yapılacak işlemler hep çok kolaydır. Forumda pek çok konu altında "çok kolaymış 2 dakikada hallodu" mesajını görebilirsiniz. Ancak bu kadar kolay halledilebilmesi için bazı hazırlıkların yapılması gerekiyor. Genelde daha önce sıkıntı yaşamış kullanıcılar telefonların alır almaz ileride sıkıntı ile karşılaşmamak için bu hazırlıkları yaparlar. (USB Debug açma, mevcut driverları kurma, gerekli olabilecek program ve uygulamaları yükleme vb.) Bu hazırlıklar tamamsa sadece telefondan iki tuşa basar ve bilgisayardan bir uygula çalıştırırsınız olur biter. Ama eksik bir şey varsa cihaz sizi tüm gün bile uğraştırabilir. Bu nedenle chatin_62 hocamın ayrıntılı anlatımlarını mutlaka dikkatlice okumanızı tavsiye ederim aksi halde ufacık bir eksiklik yüzünden bir kaç dakika içinde çözebileceğiniz sorun sizi günlerce uğraştırabilir :)

Oyla:

captainhook

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
düşük
Cihazım
mi5
Konular
3
Hocam aslında yapılacak işlemler hep çok kolaydır. Forumda pek çok konu altında "çok kolaymış 2 dakikada hallodu" mesajını görebilirsiniz. Ancak bu kadar kolay halledilebilmesi için bazı hazırlıkların yapılması gerekiyor. Genelde daha önce sıkıntı yaşamış kullanıcılar telefonların alır almaz ileride sıkıntı ile karşılaşmamak için bu hazırlıkları yaparlar. (USB Debug açma, mevcut driverları kurma, gerekli olabilecek program ve uygulamaları yükleme vb.) Bu hazırlıklar tamamsa sadece telefondan iki tuşa basar ve bilgisayardan bir uygula çalıştırırsınız olur biter. Ama eksik bir şey varsa cihaz sizi tüm gün bile uğraştırabilir. Bu nedenle chatin_62 hocamın ayrıntılı anlatımlarını mutlaka dikkatlice okumanızı tavsiye ederim aksi halde ufacık bir eksiklik yüzünden bir kaç dakika içinde çözebileceğiniz sorun sizi günlerce uğraştırabilir :)

ya aslında bu rom atma olayı şu bu halledebilinecek şeyler bakıyorum da şimdi ama işte şöyle bir sıkıntım var benim bilgisayarımda ubuntu yüklü ve ubuntu ile uyumlu xiaomi'nin hiçbir programı yok mi pc suite indirdim wine ile kurmaya çalıştım sürekli hata veriyor ankaraya daha yeni geldim ve kimse de yok burada tanıdıgımm bilgisayarını kullanabilecegim cihazda yarın elime geçecek ne yapacagım inanın bilmiyorum

Oyla:
Üst Alt