Yardım Mi5 Batarya Kalibrasyonu

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Merhabalar. Mi5 kullanıyorum. Telefonun pilinin hızlı tükendiğini gözlemlemeye başlamıştım. Sonradan iyice kafama takıldı ve biraz baktım. Telefonum %20 şarjı varken birden kapanıyor ve tekrar açılmıyordu. Sonra telefon kapalıyken şarj etmeye başladığımda %12'den başlıyor. Eskisi gibi verimli bir şekilde kullanamıyorum artık telefonu. Bir günü rahatlıkla götüren cihazı şimdi günde iki kere şarj etmek durumunda kalıyorum. Kalibrasyon videolarına da baktım. Pilini bitirin ve cihaz kapalıyken tam şarj edin diyor. Tam şarj oluyor. %100 oluyor açıyorum %100 olarak gösteriyor ama %20'de kapanmasına halen bir çözüm bulamadım. Bu pil meselesi çok kafama takılmaya başladı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Cihazın garantisi varsa garantiye gönderin. Muhtemelen kalibrasyon bataryanın bu durumunu kurtarmayacaktır.

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İthalatçı garantili olduğu için kim bilir ne zamana gelir... İçini kendim açsam daha iyi olur sanki.

Oyla:

Venain

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyit Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
8
Muhtemel ihtimalle bataryanız şişmiştir. Bunu en kolay yoldan anlamanın yolu cihazınızı düz bir zemine koyun ve çevirin. Mi5 hassas bir cihaz dönerse %90 ihtimalle şişmiştir. %10 ihtimali de telefonu yamultmuş olabileceğinize veriyorum :)

Garanti devam ediyorsa garantiye gönderebilirsiniz.

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Tercih sizin hocam. İnternet üzerinden batarya siparişi verip eliniz yatkınsa kendinizde değiştirebilirsiniz ;)

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Muhtemel ihtimalle bataryanız şişmiştir. Bunu en kolay yoldan anlamanın yolu cihazınızı düz bir zemine koyun ve çevirin. Mi5 hassas bir cihaz dönerse %90 ihtimalle şişmiştir. %10 ihtimali de telefonu yamultmuş olabileceğinize veriyorum :)

Garanti devam ediyorsa garantiye gönderebilirsiniz.
Dediğinizi yaptım ancak öyle belirgin bir şişme vs de yok. Akşam işten eve geçince arka kapağını açıp bir bakayım eğer batarya şişmişse sorun değil, yeni bir batarya takar çalıştırırız ancak Codered hocamın dediğini yapmadan önce bataryadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak gerekiyor. Sorun ondan değilse bir de durduk yere batarya almış olmayalım. Önce onu anlamam gerekiyor. Tabi bunu nasıl anlayacağımı düşünüyorum. :?
[doublepost=1522762912,1522762351][/doublepost]Bir de not olarak şunu düşeyim. Tahmini şarj süresine aşağıdaki gösterdiği gibi 12 saat yazıyor.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:

Venain

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyit Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
8
Peki birde farklı bir sürüm ile temiz bir kurulum yapıp denediniz mi? Belki yazılımsal bir sorunda olabilir.

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Normalde Resurrection Romu kullanıyordum. Bu sorundan dolayı acaba sorun romda mı diye düşünerek miflash ile bootloader kilidini bile kapatıp temiz kurulum yaptım. Şu an onu kullanıyorum ancak çözüm olmadı. Batarya kalibre programları vardı onları da denedim onlar da yardımcı olmadı.

Oyla:

Venain

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyit Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
8
Eğer bl kilidini açıp farklı bir MIUI Rom'u kullanmak isterseniz size Masik X Premium ROM'u önerebilirim. Şuan aşağı yukarı 4.30-5 saat ekran süresi alıyorum ve özelleştirmeleri çok güzel.

Konu linki:
Ben Rusça bilmiyorum indirme linki ver derseniz:

Magisk Root ve Gapps yüklü şekilde geliyor bunları yüklemeyin.

TWRP'den dosyayı flashlayınca Aroma Installer açılıyor bunun sayesinde istediğiniz bir kaç özelleştirmeyi de yapabiliyorsunuz.

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Teşekkür ederim, tavsiye ettiğiniz romu da denerim mutlaka. Önce sorunu bir bulmak lazım. Bir ara da sensör sorunum vardı. Telefonun sensörü sürekli kulakta gibi algılıyordu. Miui arayüzünde testlerden kalibre edip o şekilde çözmüştüm sorunu. Bunun için şimdilik miui da kalmak daha mantıklı geliyor bana.
[doublepost=1522999889,1522764337][/doublepost]Tekrardan merhabalar. Arkadaşlar telefonun bataryasını çıkardım. Sizce bu görüntü normal mi? Bana pek güven vermedi, bataryaya dokununca da böyle biraz oyun hamuru gibi bir hisse kapılıyor dokunan herkes. Yeni bataryanın vakti gelmiş mi yoksa?

Oyla:
Üst Alt