Yardım Mi4 Marsmallow Güncellemesi Sonucu Sensör Çalışmama Sorunu [Çözüldü]

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Kolay gelsin arkadaşlar. Arkadaşıma yeni Mi4 almıştık. ROM, root gibi işleri hallederken doğal olarak en son sürüm olan Marsmallow güncellemesini de EDL üzerinden kurduk. Aradan geçen 3-4 gün süre zarfında sensörlerin hiçbirinin çalışmadığını gördük. Dedik o zaman stable Marsmallow sürümüne geçelim. Xiaomi.eu'nun yayınladığı Stabil sürüme de geçtiğimizde hala sorunun devam ettiğini fark ettik. Tam telefon mu arızalı acaba derken "Hele şu KitKat'a bi dönelim, ne olacak?" dedik ve KitKat sürümünü EDL üzerinden kurduk. Baktık gördük ki çalışıyor. Sonra tekrar EDL üzerinden Marsmallowa döndük çalışmıyor. chatin_62 hocam Marsmallow 6.3.17 güncellemesini kullandığını ve sensörlerin çalıştığını söyleyince o güncelemeyi direk sistem güncellemesi şeklinde yükledik ama sonuç yine hüsrandı. Ardından dün akşam sorunun çözümünü şu şekilde bulduk:
-KitKat sürümünü EDL ile flaşladık.
-Ardından OTA yoluyla gelen 5.12.17 güncellemesini yaptık.
-5.12.17 yüklendikten sonra Marsmallow'un en son sürümü için tekrar bir güncelleme geldi. Dün yaptığımızda 6.3.31'di. Onu da yaptık. Ve sorun çözüldü. Hatta ondan sonra Xiaomi.eu 6.4.21 güncellemesini de yaptık. Şu an hiçbir sıkıntı yok. :)

--Yani velhasıl EDL ile geçerseniz telefon cortingen [ :) ] fakat OTA ile geçerseniz sorun bulunmuyor..

Selametle...

pink363

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hikmet
Cihazım
xiaomi
Konular
7
Kurabilirsin ama oda zaten kitkat sürüm cihazına güncelleme kontrolü yaptırdığında 7.1.2 kararlı sürüm güncelleme yok yazıyorsa zaten son kararlı sürüm yüklüdür

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok hocam bende 7.00.55.00 kararlı yazıyo . uygun guncellme yok yazıyor?

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
kit kat a dönmek için edl modu kullanmak şartmıdır.Recovery moda girip update.zip haline getirdiğim 5.12.17 güncellemesini kursam olurmu.
Fastboot moddan da dönülebilir ama sensör sorunları varmış edl en temizi hocam.

Düzenleme: Android 6 ile mi4 de system 1-2 v.b. olan bölümler birleştirildiği için recovery üzerinden kitkata dönülmüyor diye biliyorum.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Edl fastbot ile normal fastbot arasında ki fark nedir?

Hocam bende tam olarak bilmiyorum :) Edl mod cihazı tamamen sıfırlayıp eski yazılımdan eser kalmayacak şekilde yazılımı sıfırdan kuruyor fastboot ise kısmi kurulum yapıyor diye biliyorum. Edl nin açılımı Emergency Download mode yani acil durum yükleme modu gibi bir şey :)

Oyla:

Bllergl

Android Sever
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi4/MiBand1S
Konular
11
Hocam bende tam olarak bilmiyorum :) Edl mod cihazı tamamen sıfırlayıp eski yazılımdan eser kalmayacak şekilde yazılımı sıfırdan kuruyor fastboot ise kısmi kurulum yapıyor diye biliyorum. Edl nin açılımı Emergency Download mode yani acil durum yükleme modu gibi bir şey :)
Anladım hocam inş ihtiyacım olmaz

Oyla:

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
mi 4 de sensör sorunu var heralde.
mi 3 de 2-3 kere, hem edl hem fastboot ta rom yükledim böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Oyla:

hepyeke

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Konular
10
mi 4 de sensör sorunu var heralde.
mi 3 de 2-3 kere, hem edl hem fastboot ta rom yükledim böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Android 6 kaynaklı bir sorun hocam daha önce bu problemle karşılaşmadık. Halletmeye çalışıyoruz.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ya ben kuramıyorum ki fazla anlamadımm yeni aldım mi4 forumu arastırıyorum gercekten anlamıyorum :) iphone kullanıyordum önceden. Şimdi yeni adlıgım mi4 4.4.4.kitkat ve mıuı 7.0 kararlı versıyonla geldi. Mıuyı nin daha güncel versıyonlarıda var marshallow da var galıba ama nasıl nerden baslıyacagımı bilmiyorum . çok karısık ilk yapmam gereken sey ne acaba link fln varmı verebılecegınız guncellemem için ?
Öncelikle forum sayfamızın sağ üst köşesinde, menülerin en sağında bulunan Sıkça Sorulan Sorular konusuna ardından da özellikle Mi4 bölümündeki sabit konular başta olmak üzere bu bölümdeki konulara biraz göz atın lütfen. Sizin için o kadar çok yararlı bilgiler varki.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Oyla:

mslm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
müslüm
Cihazım
mi 4lte
Konular
7
sensörden kastınız acaba navıgasyon tuslarınmıdır. Navıgasyon tusların bende takılıyorda onda sordum

Oyla:
Üst Alt