Alış Mi4 4G/LTE tercihen Ankara

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Tekrar teşekkürler,

CU yu övüyorlar ama ben AU dan memnundum, bakalım artık olduğu kadar. :)

Dil sorununu bu forumda okumuştum, zaten bu forumu da öyle buldum, en kötü İngilizce kullanırım dert değil ama Cortana kapatılmıyorsa başa bela olur :)

Ben 920 yi ilk ve son olarak Windows 10'un ilk previewları ile denemiştim ve nefret etmiştim , şimdi youtube dan baktım yine de mucize beklememek lazım.

Birde sormayı unuttum microsoft maps ne durumda acaba? Konum doğru dürüst çalışıyor mu Mi4 de?

Aslında mesajı yazmıştım ,son kez göndermeden önce gözden geçiriyordum.İmla hatalarını düzeltiyordum. Tapatalk'ın azizliğine uğradım.Yazdıklarımı da taslak olarak kayıt etmemiş. Şimdi tekrar yazacağım. :)

Ayarlarda Türkçe Dil seçeneği bulunuyor ve seçtiğiniz zaman sadece Türkçe dil destekli uygulamalar Türkçe oluyor. Sistem İngilizce kalıyor ancak sanki Türkçe ayarlıymış gibi davranıyor.Dolayısıyla dili Türkçe olarak ayarladığınız için Cortana Bacımız size darılıyor ve grev yapmaya başlıyor. :)

Haritalar uygulaması 15063 de 14393'e göre biraz daha farklı. Temel işleyiş ve arayüz neredeyse aynı ancak eklemeler ve çıkarmalar mevcut. 2 sürümde sizi üzmez.Gayet tatmin edici. Gps sorunu yaşamadım.

Windows 10 Mobil'in 2016 Şubat ayında resmi olarak yayımlandığını düşünürsek ben insider yapılarına Kasım gibi başlamıştım. Sonlara doğru diyebiliriz.
Aslında işin daha başındaymışız da haberimiz yokmuş! L525 için yazıyorum...
Hayatımda ilk defa bir telefonun,akıllı-akıllsız farketmez,bir telefonun numara tuşlarken donduğunu,kastığını hatta telefon uygulamasının çöktüğünü gördüm. Bu sorunlar RS1 olarak tabir edilen 14393 yapısında nihayet düzeltildi. Ancak bu yapı ve sonrasını düşük donanımlı cihazlar resmi olarak verilmedi. Cihazı yüksek model gibi göstererek yükledik. Nitekim performasn ve pil kullanımı çok ciddi şekilde düzelmiş ve artık kasmalar çökmeler minimuma indirilmişti. Ancak nedensizce arada nadiren cihaz donuyordu.
RS2 olarak tabir edilen 15063 yapıları ise gerçekten 14393 üzerine koyarak yapılmış daha oturaklı derlemeler. Aylardır L525 de donma olmadı. Gayet işlevsel olarak çalışıyor. L920 'nin daha güzel ve performasnlı çalışacağını düşünüyorum.

10586 ve öncesine baktığımız zaman Windows 10 Mobile şuan kendisi için bir mucizeyi gerçekleştirdi ancak büyük resme baktığımız zaman İos ve Android'in çok gerisinde kaldı. Microsoft ne yapmayı amaçlıyor,kimse bilmiyor. Bu kadar saçma bir politika yürüten başka bir dev firma bilmiyorum. Şuan için sistemde işleyiş sıkıntısı neredeyse yok gibi. Tek ve en büyük sıkıntı her zamanki gibi uygulamaların azlığı ve kalitesi.

İlerideki Windows Mobile yapıları hakkında kabaca bilgi edinmek isterseniz Google Amca'ya ''Cshell '' yazmanız yeterli olacaktır. :)

İyi forumlar...

Son düzenleme:

pUn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
P Un
Cihazım
Yok
Konular