- Adım
- Altan
- Cihazım
- Xiaomi Mi3 W
- Konular
- 4
Cvp: mi3 2. el hk.
Bu konuda çok konuşup yazılabilir elbette.
Herkes kendine göre haklı olur.
Ben aldım telefonu 235 euro ya ibuygou.com dan - mi3 16 gb.
Önce italyada yaşayan bir arkadaşa attım paypal üzerinden euro olarak parayı , paypal benden onun için 13 euro komisyon kesti.
DHL kargo express seçtik ödedik daha 25 euro civarı,(4 günde çinden italyaya geldi.)
Üstüne bir de sigorta yapırdım 20 euro civarı kutu kaybolursa diye.
Arkadaş orada limanda gümrük işi yapıyor kargo onun adrese geldi, verdi bizim türk tırcılardan birine adam Türkiyeye tırında getirip bana kargoladı.
Ona da attık bir 20 euro bahşiş niyetine.
Yaklaşık 10 gün içinde cihaz elime ulaştı.
Kayıt parası ödedim (41 euro) 120 tl e-devlet üzerinden validenin pasaportuna.
Allahtan yurtdışına gidip geldi o sırada , kendi pasaportumuzu kullandık.
Başkasının olsa 120 tl kayıt, 100 tl en az pasaport sahibine verecektik olacaktı 220 tl = 76 euro
Toplam çıktı bana 235+13+25+20+20+41 = 354 euro = 1023 tl ,
Başkasının pasaportuna olsa bunun üstüne 354 + 35 daha ekleyin 1123 TL
Ee şimdi satmaya kalksam neden vereyim 800 tl ye ?
Yani demek istediğim herkez kendine göre fiyat belirler.
Fiyat uygun olduğunu düşünüyorsanız alırsınız , düşünmüyorsanız almazsınız.
Veya riske girip Çinden sipariş verip kargonuzu beklersiniz, aman gümrüğe takılmasın, inşallah gelir diye.(Bekleme süresi 10 veya 30 gün arası.)
Tabi birde çakma olma ihtimali de var gelirse.
En iyi ihtimal geldi ve çakma değil (Türkiye de şanslı %5 lik kesimin içindesiniz), bu defa pasaport kovalarsınız kaydettireyim diye.
Neden uzun uzun yazdım , Telefonunu satan herkese hemen kazıkçı muamelesi yapılıyor. Ne şartlarda alındığını bilmeden aman çok pahalı alınmaz diye yazılmış çizilmiş.
Herkesi aynı kefeye koymayın arkadaşlar. Bazısı pahalı gelmiştir maliyeti, bazısına ucuz gelmiştir.
Kayıtlı telefon bugünkü şartlarda (beklemek istemiyorsan) 1150 tl bence gayet normal fiyat.
Bu konuda çok konuşup yazılabilir elbette.
Herkes kendine göre haklı olur.
Ben aldım telefonu 235 euro ya ibuygou.com dan - mi3 16 gb.
Önce italyada yaşayan bir arkadaşa attım paypal üzerinden euro olarak parayı , paypal benden onun için 13 euro komisyon kesti.
DHL kargo express seçtik ödedik daha 25 euro civarı,(4 günde çinden italyaya geldi.)
Üstüne bir de sigorta yapırdım 20 euro civarı kutu kaybolursa diye.
Arkadaş orada limanda gümrük işi yapıyor kargo onun adrese geldi, verdi bizim türk tırcılardan birine adam Türkiyeye tırında getirip bana kargoladı.
Ona da attık bir 20 euro bahşiş niyetine.
Yaklaşık 10 gün içinde cihaz elime ulaştı.
Kayıt parası ödedim (41 euro) 120 tl e-devlet üzerinden validenin pasaportuna.
Allahtan yurtdışına gidip geldi o sırada , kendi pasaportumuzu kullandık.
Başkasının olsa 120 tl kayıt, 100 tl en az pasaport sahibine verecektik olacaktı 220 tl = 76 euro
Toplam çıktı bana 235+13+25+20+20+41 = 354 euro = 1023 tl ,
Başkasının pasaportuna olsa bunun üstüne 354 + 35 daha ekleyin 1123 TL
Ee şimdi satmaya kalksam neden vereyim 800 tl ye ?
Yani demek istediğim herkez kendine göre fiyat belirler.
Fiyat uygun olduğunu düşünüyorsanız alırsınız , düşünmüyorsanız almazsınız.
Veya riske girip Çinden sipariş verip kargonuzu beklersiniz, aman gümrüğe takılmasın, inşallah gelir diye.(Bekleme süresi 10 veya 30 gün arası.)
Tabi birde çakma olma ihtimali de var gelirse.
En iyi ihtimal geldi ve çakma değil (Türkiye de şanslı %5 lik kesimin içindesiniz), bu defa pasaport kovalarsınız kaydettireyim diye.
Neden uzun uzun yazdım , Telefonunu satan herkese hemen kazıkçı muamelesi yapılıyor. Ne şartlarda alındığını bilmeden aman çok pahalı alınmaz diye yazılmış çizilmiş.
Herkesi aynı kefeye koymayın arkadaşlar. Bazısı pahalı gelmiştir maliyeti, bazısına ucuz gelmiştir.
Kayıtlı telefon bugünkü şartlarda (beklemek istemiyorsan) 1150 tl bence gayet normal fiyat.