Sohbet Mi Rooma Neden Geçmeliyim

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam sağ olun öncelikle kurduğum aosp romunda gapps ve vendor birlikte geliyor normal rom kurar gibi kurun diyor romu yükleyen şahıs ama sorun şu ben romu normal rom yükler gibi yükleyemiyorum. Gerçekten aospu da merak ediyorum bu sorunun nedenini bana söyleyebilirseniz bir aosp denemek isterim. Büyük ihtimalle euya geri dönüş yaparım ama ne olacaksa olsun. Riski alıyorum sadece şu konuda bir yardım istiyorum sizden. Kurduğum yerde gapps ve vendor dahil edilmiş romu da normal kurabilirsiniz denmiş ama kuramıyorum sorunum bu. Ne yapmalıyım hocam
Evet AOSP romlarda da gapps ve vendorun gömülü olarak gelenleri var ve aynen Custom romlar gibi kurulum gerektiriyor. İlk ve en önemli dikkat edilmesi gereken Android versiyonu. Siz kurar iken nasıl bir sorunla karşılaştınız biraz bilgi verir iseniz daha çok yardım edebiliriz.

awkwa8899

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ali
Cihazım
mi9t
Konular
3
Evet AOSP romlarda da gapps ve vendorun gömülü olarak gelenleri var ve aynen Custom romlar gibi kurulum gerektiriyor. İlk ve en önemli dikkat edilmesi gereken Android versiyonu. Siz kurar iken nasıl bir sorunla karşılaştınız biraz bilgi verir iseniz daha çok yardım edebiliriz.

Hocam eu betadayım. Tüm sistemi siliyorum tüm şıkları dolduruyorum twrpde ayrıca format data seçeneğinden de format atıyorum yani tam temizlik yapıyorum sonra otg yoluyla flashlıyorum evOs sistemini telefon açılıyor kurulum bittikten sonra ve açıldığı gibi fastbootta kalıyor. Mecburen tekrar çalıştırmak için telefonu yine eu beta yüklüyorum. Hocam hem pixel experience hem de evos denedim her ikisinde de aynı sorun var. bootloader de kalıyorlar. Android 10 dayım betada en son sürüm ve Android 10 evos geçmeye çalışıyordum

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam eu betadayım. Tüm sistemi siliyorum tüm şıkları dolduruyorum twrpde ayrıca format data seçeneğinden de format atıyorum yani tam temizlik yapıyorum sonra otg yoluyla flashlıyorum evOs sistemini telefon açılıyor kurulum bittikten sonra ve açıldığı gibi fastbootta kalıyor. Mecburen tekrar çalıştırmak için telefonu yine eu beta yüklüyorum. Hocam hem pixel experience hem de evos denedim her ikisinde de aynı sorun var. bootloader de kalıyorlar. Android 10 dayım betada en son sürüm ve Android 10 evos geçmeye çalışıyordum
Yaptığınız işlemler tamamiyle doğru, sorunsuzca çalışması gerekir. Bir de twrp sürümünü kontrol edin Hocam. Diğer romlarda da sorun çıkarıyorsa twrp den olma ihtimali yüksek. Eğer cihazınızda IMEI repair işlemi var ise mutlak EFS yedeğini alıp, telefon dışında muhafaza edin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kurulum için Stoya Hocamın videosuna bir göz atın isterseniz. Ayrıca Wipe yaparken, 4 wipe (Dalvik/Art Cache+Cache+ Data+ System) yeterli.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Mi room berbat. EU beta kat kat daha iyi. Cihazın için RevOS var ise düşünmeden yükle. En iyi Miui tabanlı romdur kendisi. (her açıdan)

awkwa8899

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ali
Cihazım
mi9t
Konular
3
Yaptığınız işlemler tamamiyle doğru, sorunsuzca çalışması gerekir. Bir de twrp sürümünü kontrol edin Hocam. Diğer romlarda da sorun çıkarıyorsa twrp den olma ihtimali yüksek. Eğer cihazınızda IMEI repair işlemi var ise mutlak EFS yedeğini alıp, telefon dışında muhafaza edin.

Gerçekten çok garip twrp davinci 3.3.1.0 son sürüm nasıl çalışmaz anlamıyorum yine bootloadere attı. Ben mi yanlış indirdim romu acaba? Hocam bana en son sürüm evos bulma ihtimaliniz var mı android 10? Belki yanlış indiriyorumdur. Anlamadım vallahi :/

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Gerçekten çok garip twrp davinci 3.3.1.0 son sürüm nasıl çalışmaz anlamıyorum yine bootloadere attı. Ben mi yanlış indirdim romu acaba? Hocam bana en son sürüm evos bulma ihtimaliniz var mı android 10? Belki yanlış indiriyorumdur. Anlamadım vallahi :/
Hocam yanlışlığa mahal vermeyelim, Siz RevOS OASP mi? RevOS MIUI mı yoksa Evos adında bir rom mu istiyorsunuz?

awkwa8899

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ali
Cihazım
mi9t
Konular
3
Hocam orange fox duydum twrpnin unoffical sürümlerini duydum onlarla kursam işe yarar mı acaba?

Hocam yanlışlığa mahal vermeyelim, Siz RevOS OASP mi? RevOS MIUI mı yoksa Evos adında bir rom mu istiyorsunuz?

Evolution X OS hocam AOSP tabanlı

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam orange fox duydum twrpnin unoffical sürümlerini duydum onlarla kursam işe yarar mı acaba?
Ben uzun zamandır Orange Fox kullanıyorum hiç bir romda sorun yaşamadım, sizede tavsiye eedecektim aslında.

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam ben bari orange fox indireyim siz zahmet etmeyin yine olmazsa başka rom buluruz deneriz
Zahmet olmaz, rica ederim Hocam. Orange fox indirip, Twrp den flashlayacaksınız. Menü biraz farklı ama çok basit. Takıldığınız yer olursa yazın elimizden gelen birşey varsa paylaşırız.

Orange Fox'ta Data Format için "Menu> Manage Partitions>Data seçeneğini işaretleyip altaki çentiğe dokunun, Açılan ekranda Alt sağda, kırmızı kutudaki Format Data'dan yapabilirsiniz. Diğer işlemler TWRP deki gibi.

Son düzenleme:
Üst Alt