Mi Note Çift Sim, Tek IMEI

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Yeni bir Mi Note kullanıcısıyım. Telefon çift sim kartlı ancak tek IMEI nosu var. Hem kutusunda hem *#06# yapınca tek bir IMEI no gösteriyor. Bu nasıl olabilir? Ben çift SİM'li telefonlarda mutlaka çift IMEI no olmalı diye biliyordum. Çift Sim'de biri Turkcell biri Vodafone olarak telefon problemsiz çalışıyor.
Telefon orjinal, hem Mi Verification ile hem de http://www.mi.com/verify/ adresinden kontrol ettim.
Sizce bu durum normal mi?

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
catlax66' Alıntı:
Telefon beklemede iki hat olduğu için aynı imei klona düşme olasılığı var, ben iki farklı imei attım iki hatta da sıkıntı yok, internette ve aramalarda da.

Hocam kusura bakmayın ama siz Türkiyede telefonları üzerinde yazili gelen İMEİ kodları ile kullanmıyormusunuz? Yoksa üzerindeki İMEİ kodları çalışmadığı içinmi yeni İMEİ atıyorsunuz?

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
mv_9522' Alıntı:
catlax66' Alıntı:
Telefon beklemede iki hat olduğu için aynı imei klona düşme olasılığı var, ben iki farklı imei attım iki hatta da sıkıntı yok, internette ve aramalarda da.

Hocam kusura bakmayın ama siz Türkiyede telefonları üzerinde yazili gelen İMEİ kodları ile kullanmıyormusunuz? Yoksa üzerindeki İMEİ kodları çalışmadığı içinmi yeni İMEİ atıyorsunuz?
Telefonlar resmi olarak ithal edilmediği için imei kayıtlarını kullanıcının yaptırması gerekiyor. Bunun için de yeni giriş yapmış bir pasaport olması gerekiyor. Bir de 120 yada 130TL civarında bir haraç ödenmesi.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Oyla:

utasdemir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
0
Merhabalar
Yurtdisindan yeni bir Redmi Note 2 Prime aldim ve Turkiye ye getirdim. Pasaporta IMEI kaydi yaptimaya karar verip isleme baslamistim ki 2 sim kartinda IMEI sinin ayni oldugunu gordum. Arastirirken bu basliga rasladim ama tam olarak anladim denilemez.

Sorum su? Eger pasaporta 1 IMEI kaydi yaparsak problem cikar mi? Bunu deneyen var mi?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler...

Oyla:

smurg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
5
Arkadaslar bende mi note pro var imei kaydi yaptim pasaporta bu ayin 7sinden sonra ak ve kara belli olacak su ana kadar sorun olmadi butun yanitlari hep Beraber ogrenecegiz

Oyla:

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
Arkadaslar bende mi note pro var imei kaydi yaptim pasaporta bu ayin 7sinden sonra ak ve kara belli olacak su ana kadar sorun olmadi butun yanitlari hep Beraber ogrenecegiz
Hocam IMEI sorguladiginda ne diyor bende yaptım 2 imeiyide aynı yazdım ama.sorgulama yaptigimda kayıtsız gozukuyor

MI NOTE Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

utasdemir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
0

Ayın 7 sinde ay mıdoluyor? Bir de hep 2 hatla mı kullandınız?

Hocam IMEI sorguladiginda ne diyor bende yaptım 2 imeiyide aynı yazdım ama.sorgulama yaptigimda kayıtsız gozukuyor

Kaydı Turkiye.gv.tr den yaparken 2 IMEI alanını da aynı mı yazmıştınız? İki hattı da kullanıyor musunuz? Uyarı mesajı geldi mi?

Biraz fazla sordum ama konu hakkında pek bir bilgisi olan olmadığı için açıklık getirmekte fayda var...

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Oyla:

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
Ayın 7 sinde ay mıdoluyor? Bir de hep 2 hatla mı kullandınız?

Kaydı Turkiye.gv.tr den yaparken 2 IMEI alanını da aynı mı yazmıştınız? İki hattı da kullanıyor musunuz? Uyarı mesajı geldi mi?

Biraz fazla sordum ama konu hakkında pek bir bilgisi olan olmadığı için açıklık getirmekte fayda var...

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Evet 2 IMEI yide aynı olarak girdim ama bugun aradim sorguladim kayıt olmamış ayın 10una kadar imeiyi halletmem gerek 10 u son

MI NOTE Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

smurg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
5
casshern ve utasdemir arkadaslarim pasaporta imei olarak sadece bir tanesini kayit ettirebildim ikinci imei ayni oldugu icin kabul etmedi,evet bu ayin 7sinde verilen iki aylik sure doluyor,sistemde kontrol ettigimde telefon kayitli gorunuyor.iki hattida aktif olarak aldigim gunden beri kullaniyorum biri avea digeri turkcell.

Oyla:

utasdemir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
0
casshern ve utasdemir arkadaslarim pasaporta imei olarak sadece bir tanesini kayit ettirebildim ikinci imei ayni oldugu icin kabul etmedi,evet bu ayin 7sinde verilen iki aylik sure doluyor,sistemde kontrol ettigimde telefon kayitli gorunuyor.iki hattida aktif olarak aldigim gunden beri kullaniyorum biri avea digeri turkcell.

Cevap için teşekkürler. Umarım bundan sonra bir sorun çıkmaz da sınıntı yaşamazsınız. Ayın 7 sinden sonra sonucu paylaşırsanız ben de tek imei ile kaydettireceğim.

Ama eğer 2. için imei değiştirmek gerekecekse kaydettirmenin de bir anlamı yok. Artık yaşayıp göreceğiz...
İyi günler...

Oyla:
Üst Alt