Yardım Mi note 3 Lineage 16.0 Sorunları

ozenbun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bün
Cihazım
Mi Note 3
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Lineage16.0
Telefon Modeli
Mi note 3
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba, son olarak lineage 16.0 yükledim. Sensörler miui10 yüklediğimden beri çalışmıyor zaten onu kabullendim. Ona çözüm var gibi bir şey ama çok da anlamadım.

Asıl sorunum kamera. Hem normal kamera hem de gcam fotoğraf çekmiyor. Ne ses tuşuyla ne de ortadaki shot tuşuyla. Tuş gri renk oluyor. Ekranda görüntü var kamera çalışıyor ama fotoğraf çekmiyor. Video çekiyor ama fotoğraf çekmiyor. Telefonu kapatıp açınca çalışıyor. Bir süre sonra yine gri tuş yine gri. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20190610-185801_Kamera.png
    Screenshot_20190610-185801_Kamera.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 13

'AnKeBuT

Cooder
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
t.me/ankebutoff
Konular
26
Miui10 kullaniyorum su an. Bunun stock romu derken o kismini anlamadim.

MIUI10 glabal stable veya global beta romlardan herhangi birisinin içerisinde bulunan persist.img dosyasını arşivden çıkarım cihaz hafızasına atacaksınız. Daha sonrasında vermiş olduğum twrp ile isntall menüsünde bulunan imaj flashlama yöntemi ile persist.img dosyasını flashlayacaksınız. Yine anlamadıysanız terp kısmında yapacaklarınızı resimlerle anlatabilirim isterseniz.

Oyla:

ozenbun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bün
Cihazım
Mi Note 3
Konular
5
MIUI10 glabal stable veya global beta romlardan herhangi birisinin içerisinde bulunan persist.img dosyasını arşivden çıkarım cihaz hafızasına atacaksınız. Daha sonrasında vermiş olduğum twrp ile isntall menüsünde bulunan imaj flashlama yöntemi ile persist.img dosyasını flashlayacaksınız. Yine anlamadıysanız terp kısmında yapacaklarınızı resimlerle anlatabilirim isterseniz.
Verdiginiz twrp telefona kafayi yedirtti biraz. Twrp yukleyince romu tekrar yuklemek zorunda kaldm. Sonra twrp otomatik silindi.

Oyla:

ozenbun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bün
Cihazım
Mi Note 3
Konular
5
Stock roma geçmenizi söylemiştim... :(
Stock rom hangisi tam olarak bilmiyorum. Şu an eu rom yükledim. Kamera hatası alıyorum her Romda. Persist dosyasına hal3enabled kodunu girdim. Stock kameram bile çalışmıyor artık. Delirmek üzereyim.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

'AnKeBuT

Cooder
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
t.me/ankebutoff
Konular
26
Stock rom hangisi tam olarak bilmiyorum. Şu an eu rom yükledim. Kamera hatası alıyorum her Romda. Persist dosyasına hal3enabled kodunu girdim. Stock kameram bile çalışmıyor artık. Delirmek üzereyim.

Aşağıda vereceğim link Mi Note 3 global stable rom linki. O linki indirip arşivden çıkarın ve C sürücüsüne kopyalayın. 64bit Mi Flash Tool ile telefona flashlayın. Telefonun kurulumunu yaptıktan sonra cihazı fastboot moda alıp siz vermiş olduğum twrpyi cihazınıza kurun. Arşivden çıkarmış oldupunuz klasörün içerisinde persist.img dosyası olacak onu cihaz hafızasına atın ve cihazı tekrar recovery modda çalıştırın. İnstall menüsünde altta 2 tane seçenek mevcut arşiv ve imaj yükleme isimli. İmaj yükleme seçeneğini seçip cihaz hafızasına attığınız persist.img dosyasını seçin ve flaslayın. Cihazınızı yeniden başlatın. Kolay gelsin. Yine yapamazsanız bizzat sizin için video çekeceğim... :) Yanlız dikkat edin romu flashlarken cihazın bootloader kilidini kapamayın aşağıda flashlama seçeneklerinden ayarlamayı yapın. Sonra açmak için uğraşmayın bi de...

Oyla:

ozenbun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bün
Cihazım
Mi Note 3
Konular
5
Aşağıda vereceğim link Mi Note 3 global stable rom linki. O linki indirip arşivden çıkarın ve C sürücüsüne kopyalayın. 64bit Mi Flash Tool ile telefona flashlayın. Telefonun kurulumunu yaptıktan sonra cihazı fastboot moda alıp siz vermiş olduğum twrpyi cihazınıza kurun. Arşivden çıkarmış oldupunuz klasörün içerisinde persist.img dosyası olacak onu cihaz hafızasına atın ve cihazı tekrar recovery modda çalıştırın. İnstall menüsünde altta 2 tane seçenek mevcut arşiv ve imaj yükleme isimli. İmaj yükleme seçeneğini seçip cihaz hafızasına attığınız persist.img dosyasını seçin ve flaslayın. Cihazınızı yeniden başlatın. Kolay gelsin. Yine yapamazsanız bizzat sizin için video çekeceğim... :) Yanlız dikkat edin romu flashlarken cihazın bootloader kilidini kapamayın aşağıda flashlama seçeneklerinden ayarlamayı yapın. Sonra açmak için uğraşmayın bi de...

Hocam şu an sensörler kendi kendine düzeldi. Tek eksik kameralar kaldı. Sistem güzel stabil. Kameraya başka çözüm yok mu acaba :)

Oyla:

'AnKeBuT

Cooder
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
t.me/ankebutoff
Konular
26
Hocam şu an sensörler kendi kendine düzeldi. Tek eksik kameralar kaldı. Sistem güzel stabil. Kameraya başka çözüm yok mu acaba :)

Cihazı her kapatıp açmanızda sensörler düzelir sonradan yeniden bozulur yani düzensiz çalışır. Bu problem persist imajının silinmesinden kaynaklanıyor. Zamanında benim de başıma geldi ordan biliyorum :)

Oyla:

ozenbun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bün
Cihazım
Mi Note 3
Konular
5
Cihazı her kapatıp açmanızda sensörler düzelir sonradan yeniden bozulur yani düzensiz çalışır. Bu problem persist imajının silinmesinden kaynaklanıyor. Zamanında benim de başıma geldi ordan biliyorum :)
Fastboot şart diyorsunuz yani.

Oyla:

ozenbun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bün
Cihazım
Mi Note 3
Konular
5
Fastboot temiz bi kurulum için şart. İki olmaması açısından fastboot en kısa yol
Gerçekten onu kurunca her şey fabrikadan çıkmış gibi sorunsuz olacak mı?

Oyla:
Üst Alt