bende vodafone var 4g 5 aydir kullaniyorum hic 3g ye bile gectigini gormedim her an 4g cekiyor istanbulda hatta 4g cekim gucu 3g den daha iyi 4g 5 cubuk cekiyor ama 3g 4/5 cubuk oynuyor acikcasi ben 5 aydir istanbulun asa yukari her semtinde 4g full cektigini gordumSiz zaten olayı çözmüşsünüz ama konuyu okuyan diğer arkadaşlar için de bir özet yazalım...
Turkcell kullanıcısı iseniz global versiyona gerek yok. Zaten her yerde çekiyor.
Turk telekom kullanıcısı iseniz olsa da olur olmasa da... 4G çekiminde ciddi bir fark olmayacaktır.
Vodafone kullanıcısı iseniz 4G için global versiyon almanız gerekir fakat bu kadar fark vermek yerine adam gibi bir operatöre geçmek çok daha mantıklı olur.
bende vodafone var 4g 5 aydir kullaniyorum hic 3g ye bile gectigini gormedim her an 4g cekiyor istanbulda hatta 4g cekim gucu 3g den daha iyi 4g 5 cubuk cekiyor ama 3g 4/5 cubuk oynuyor acikcasi ben 5 aydir istanbulun asa yukari her semtinde 4g full cektigini gordumSiz zaten olayı çözmüşsünüz ama konuyu okuyan diğer arkadaşlar için de bir özet yazalım...
Turkcell kullanıcısı iseniz global versiyona gerek yok. Zaten her yerde çekiyor.
Turk telekom kullanıcısı iseniz olsa da olur olmasa da... 4G çekiminde ciddi bir fark olmayacaktır.
Vodafone kullanıcısı iseniz 4G için global versiyon almanız gerekir fakat bu kadar fark vermek yerine adam gibi bir operatöre geçmek çok daha mantıklı olur.
bende vodafone var 4g 5 aydir kullaniyorum hic 3g ye bile gectigini gormedim her an 4g cekiyor istanbulda hatta 4g cekim gucu 3g den daha iyi 4g 5 cubuk cekiyor ama 3g 4/5 cubuk oynuyor acikcasi ben 5 aydir istanbulun asa yukari her semtinde 4g full cektigini gordum
mi5s kullaniyorum
800mhz en uzağa yayın yapan baz istasyonu ama 800mhz.
Oysa 3g 2100 2600mhz ile 3g ve 4g aynı hatta söz konusu Vodafone ise 3g daha hızlı olabiliyor.
Evde diyelim ki 3g full çekiyor ama 4g az çekiyorsa 3g daha hızlı oluyor.
Band 20 en yavaş ama en uzağa ulaşan frekans.
Frekans sayı olarak azalması şu demek,
Deniz dalgası olarak düşünün, birim metrede 800 dalga var. Diğer bir frekans 2100 olsun, birim metrede 2100 dalga var. Daha sık yani dalgalar 800den. Daha çok dalga var.
Bir duvar söz konusu olunca yani engel, 800 dalgalı yayın o duvardan daha az sönümlenerek geçiyor. O duvardan çok daha az dalga geçiyor çünkü.
2100 olanda 2,5 kat fazla dalga olunca duvarda takılıp kalıyor dalganın kalitesi.
Ama aynı zamanda sayısal değeri aynı işlemciye olduğu gibi birim zamanda elde edilecek data_veri yani işlem yani işlem olarak da düşünün. Ne kadar yüksek ise frekans işlemci o kadar hızlıdır, birim zamanda daha çok işlem yapar. Ne kadar yüksekse o kadar çok bilgi birim zamanda Telefonunuza ulaşır.
bende 60mbit hiz vodafone 4g deMerkezi yerlerde Vodafone 800 bandı üzerinden yayın yapmadığı için İstanbul'da sürekli olarak 4G kullanmanız mümkün hocam. Cİhazınızda sadece 800 mhz bandı bulunmuyor, bunu da kırsal bölgelere geçtiğinizde fark edebilirsiniz çünkü 800 bandı genellikle kırsal bölgelerde kullanılıyor.
Hazır yeri gelmişken konu hakkında bir bilgilendirme daha yapayım. Şu an Global versiyon yani 800mhz band desteği sunan Mi Note 2 kullanıyorum. Daha önceki cihazlarımda 800 bandı olmadığı için 4G görmüyordum. 3G hızım ise 15 mbit civarındaydı. Şu an 4G görüyorum ve hız olarak en fazla 6mbit gördüm. Hızlı internet kullanma ihtiyacım olduğunda telefonumu 3G'ye alıyorum. İşin özeti bu 800 bandı işe yaramıyor. Bu band üzerinden 4G kullanmak yerine 3G ağlarına bağlanmak çok çok daha mantıklı. Cihazında 800 bandı olmadığı için üzülen arkadaş varsa içi rahat olsun.