Yardım Mi Note 10 Pro imei sonrası 4.5g sorunsalı

Isprano

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi Note 2
Konular
2
Arkadaşlar Merhaba, bootloader kilidi açmak için bekleme süresince telefonu türk telekom hat ile sorunsuz kullanmaktaydım, mobil uygulama içerisinde telefonun ismi 4.5g desteği volte desteği görünmekteydi, bootloader açıp imei kaydı yaptıdıktan sonra, mobil uygulama içerisinde 4.5.g desteği ve telefonun ismi görünmüyor, normalde kayıttan önce 80 90 mbit aldığım yerde 2 mbit hız alamıyorum. Telefonda 4.5g aktif görünüyor ama çekim gücünde de çekim sıkıntısı var. Bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba?

sipan5711

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fero
Cihazım
mi9t
Konular
0
Arkadaşlar Merhaba, bootloader kilidi açmak için bekleme süresince telefonu türk telekom hat ile sorunsuz kullanmaktaydım, mobil uygulama içerisinde telefonun ismi 4.5g desteği volte desteği görünmekteydi, bootloader açıp imei kaydı yaptıdıktan sonra, mobil uygulama içerisinde 4.5.g desteği ve telefonun ismi görünmüyor, normalde kayıttan önce 80 90 mbit aldığım yerde 2 mbit hız alamıyorum. Telefonda 4.5g aktif görünüyor ama çekim gücünde de çekim sıkıntısı var. Bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba?
qcn denemen lazım hocam

Oyla:

Metin5454

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Mert
Cihazım
Mİ Note 10
Meslek
Öğrenci
Konular
31
Bendede şöyle sorun var şebeke 10 sn gidip geliyor. Günde 1-2 defa başıma geliyor bu olay sorun nedir? Bu arada cihaz cc9pro china versiyon 8/128

Oyla:

mm33

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Personal trainer
Konular
53
Bendede şöyle sorun var şebeke 10 sn gidip geliyor. Günde 1-2 defa başıma geliyor bu olay sorun nedir? Bu arada cihaz cc9pro china versiyon 8/128
Çaylak imei işlemidir hocam başka açıklaması yok.

Oyla:

maydemir

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi5S Plus
Konular
3
4.5G destekli imei demesinden kasıt 4.5g desteği olan ve operatörlerin 4.5g cihaz olarak tanımladığı bir cihazın imei'den bahsediyor. Operatörler cihazın imeisinden o cihazın 4.5g mi yoksa 3g mi veya 2g destekli olduğunu otomatik okur. Eğer cihaza 2g tuşlu cihazın plakası yazıldıysa haliyle operatör ona 4.5g sinyali yollamaz. Ancak işin ehli bir telefoncu ENG yani mühendislik QCN dosyası kullanarak sorunu çözer. Ayrıca burada kullandığı yöntemde çok önemli. Eğer box ile yazarsa sorun kalmaz. Box olmazsa dediğim gibi ENG yani mühendislik QCN ile yazılması lazım.

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
4.5G destekli imei demesinden kasıt 4.5g desteği olan ve operatörlerin 4.5g cihaz olarak tanımladığı bir cihazın imei'den bahsediyor. Operatörler cihazın imeisinden o cihazın 4.5g mi yoksa 3g mi veya 2g destekli olduğunu otomatik okur. Eğer cihaza 2g tuşlu cihazın plakası yazıldıysa haliyle operatör ona 4.5g sinyali yollamaz. Ancak işin ehli bir telefoncu ENG yani mühendislik QCN dosyası kullanarak sorunu çözer. Ayrıca burada kullandığı yöntemde çok önemli. Eğer box ile yazarsa sorun kalmaz. Box olmazsa dediğim gibi ENG yani mühendislik QCN ile yazılması lazım.

Bütün imei ler vericiden aynı sinyali alır. Zaten böyle olmasa imei atılmış cihazların %80'de tuşlu telefon imeisi mevcut bu cihazlar 4.5g kullanamazdı. 4.5g desteği olmayan imei kullanmanın tek eksi yönü kontörlü hat kullananların operatörün uygulamasından paket satın alırken sorun yaşamalarıdır. Box ve eng qcn olayına gelirsek bunlar gerçekten bizim ekmek kapımız diyebilirim :) yaptığımız işin %50 si box ve bu bahsettiğin qcn dosyalarıyla bozulmuş cihazları düzeltmek :) içinde mühendislik kelimesi felan geçmesi sizi yanıltmasın. En sağlıklı yöntem cihazın kendi orjinal qcn yedeğini çekerek box kullanmadan bu işlemi yapmaktır. Neredeyse orjinale yakın ve şebeke/band proplemi olmadan repair işlemi tamamlanmış olur..

Oyla:
Üst Alt