Sensör sorunu ile ilgili çok tartışılmış, bende bir Mi Note 10 Lite kullanıcısı olarak bilgi paylaşımında bulunmak isterim. Telefonu 3 hafta önce aldım. Ancak sensörle ilgili en ufak bir bug, hata, donanımsal bir sıkıntı yaşamadım. Belki üretim zamanıyla ilgili olarak cihazların sensörlerinde bir değişiklik yapılmış olabilir. 8 ay önce alınan cihazla şu aralarda alınan cihazlar arasında ufakta olsa donanımsal bir fark olabilir.
Gelelim genel tecrübeye, bir telefon satın aldığımda o telefonu uzun süreler kullanırım. Önceki telefonum da Xiaomi idi. Yeni telefon almak istediğimde bunun kesinlikle Xiaomi olmasını istedim. Bunun sebebi Xiaomi'nin ileriye dönük olarak custom rom geliştirici desteği, miui teknolojisinin bağımlılık yapan görsel ve işlevsel etkileri, iyi donanımları uygun fiyata alabilmek gibi özellikleri sunan bir firma olmasında yatıyor.
Ancak, Mi Note 10 Lite cihazı bende beklediğim etkiyi yaratamadı. Esasında hiç bir sorunu yok ama cihaza ısınamadım bir türlü. Bunun için biraz erken ama xda-developers sitesinde de pek akitfliği yok. Cihazın bana hissettirdiği şey Xiaomi'nin test etmek üzere piyasaya sürdüğü ya da üzerinde yapılan ar-ge nin öyle pekte iyi olmadığı yönünde gibi. Benim cihazım iyi ama çeşitli forumlara göz attığımda batarya problemleri, sensör problemleri, kameranın bug lı çalışması, dokunmatik hassasiyetine kadar bir çok konuda problemle karşılaşan olmuş. İlginç, ama şu cümleyi kurmak zorundayım. Bu model, markadan beklenmeyecek kadar sıkıntılı duruyor. Hele ülkemizde bu kadar para verip f/p nin dibine de vursa ufak tefek problemlerin vücuda gelmesi can sıkmıyor değil.
Uzun süreler telefon kullanan kendim, ileriye dönük olarak bu cihaza pek güvenemediğimden kendisiyle geçireceğim vakit kısa olacak gibi.
Olumsuzluklar dışında iyi yönlerinden de bahsetmeden olmaz. Bu fiyatlara bu kamera, bu ekran teknolojisi, bu malzeme kalitesi, bu batarya ve bu arayüz teknolojileri başka markalarda yok ne yazık ki.
Özet geçmek gerekirse -şanslıysanız- satın alacak insanları pek pişman edeceğini sanmıyorum. Tek eleştireceğim konu bu donanıma sd 730g işlemcisini koymuş olmaları. İnsan daha iyisini istiyor ama bu da fiyat politikası gereği bir kaçış noktası. Bakalım...