Yardım Mi Note 10 Lite, Ahize delikleri kapalı mı?

azokurazbilircokkonusur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Gr3-Note2
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Rom 11.0.6 Kararlı
Telefon Modeli
Mi Note 10 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Arkadaşlar merhaba, iyi forumlar. Gördüğünüz gibi yeni kullanıcıyım ve telefonu 2 gün önce beğenerek satın aldım. Telefon ile konuşurken sensörün sorun çıkarmasını vs biliyordum ama böyle bir şey ile ilgili ne yazan ne çizen vardı. Sadece şimdi fark edince foruma girdim ve benden başka bir arkadaşında aynı sorunu yaşayıp servise yolladıgını gördüm. Yetkili servis ile konuştuğunu ve tüm deliklerin açık olması gerektiğini belirttikleri için yollamış sanırım. Son gelişmeleri yazmasını istedim ama henüz cevap gelmedi ben de buraya yazmak istedim. Cevap veren başka bir arkadaş ise '' Bende herhangi bir problem yok, ahizeden gelen ses fazla geliyor hatta bana, görüşme esnasında sessiz ortamda isem kısmam gerekiyor. Ahize deliklerine baktım hepsi açık görünüyor, sizin nasıl öyle bir kısmı kapalı gelmiş anlamadım. '' demiş mi community forumda. Gelelim probleme;

Başlıkta da yazdıgım gibi, ahize çıkışlarındaki noktacıkların yüzde 50 si kapalı gibi. Ses çok boğuk ve içeriden geliyor. Hoparlör kalitesi kötü olabilir fakat bu kadarı biraz ilginç gelmişti ilk konuştuğumda da. Sesi iyi duyabilmek için ahizeyi çok iyi ayarlamam gerekiyor tam kulak boşluğum ile ses gelen kısıma. Ahizenın sol kısmındaki çıkış delikleri yarıya kadar açık, sağ kısım kapalı. Telefonda konuşurken ekranda titriyor resmen, hoş değil. Kısa görüşmeler sorun etmeyebilir ama 10-15 dakika çile gibi. Telefonun ahizesinden ses rahat çıkamadığı için başka yerlerden yol bulup mu çıkıyor anlamadım çünkü telefon karşı tarafın sesini dışarıya çok veriyor. Fotoğraf eklemeye çalışacağım umarım başarabilirim. Sanırım tasarım hatası var.

Bu sorunu benden başka yaşayan var mı acaba? Ne tür bir yol izlemem gerekiyor? Hepsiburada'dan aldım 2 gün önce. E arşiv fatura geldi sadece mail üzerinden. Çıktısını alıp servise mi vermem gerekiyor? Yoksa direkt geri iade mi etmeliyim? Son sorum, telefona bir şeyler yükledim hesap vs kayıtlı. Telefonu sıfırlayıp mı göndermem gerekir? Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ediyorum, iyi forumlar.

Ekli dosyalar

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    880 KB · Görüntüleme: 36

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Mi 9 cihazını ilk aldığımda bende bundan müzdariptim, benzer bir konuda ben açmıştım, ancak kısa zaman sonra eliniz alışıyor ve hiç zahmet etmeden sesin tam geldiği yeri buluyor kulak. Yeni nesil telefonların ortak sorunu, ekran, kamera, sensör gibi bileşenlerden yer bulunamadığı için ahize çıkışı incecik bir çizgiden yapılıyor bu da haliyle sesi bozuyor. Belirttiğiniz gibi ses ahizeden çok telefonun arkasından geliyor. Misal yanınızda oturan kişi sizin konuşmanızı sizden daha rahat bir şekilde duyabiliyor.

Ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum ve kısa zamanda alışacağınızı umuyorum. Şuan ben telefonda görüşürken sesi %50 den fazla açma gereği duymuyorum.

Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Normal şartlarda kullanıma bağlı, cebe koyup çıkardıkça ufak toz zerreciklerinin ahize ızgarasına dolması aslında tüm cep telefonlarının kaderi. Ancak daha 2 gün önce aldığınız bir cihazın bu şekilde olması normal değil. Açıkçası benim ilk aklıma gelen, sizden önce cihazın kullanılmış olabileceği. Satın aldığınız yer güvenilir bir yer mi? Satıcı ile bu konuda herhangi bir görüşme yaptınız mı?

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Hocam o tasarımsal olarak güzel dursun diye yanına eklenmiş plastik parçası.Ahize ordakinin yarısı kadar.Tüm MI 9/SE'lerde de aynı şekilde.Tıkanma değil,zaten kapalı yani oralar.

Oyla:

azokurazbilircokkonusur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Gr3-Note2
Konular
2
Mi 9 cihazını ilk aldığımda bende bundan müzdariptim, benzer bir konuda ben açmıştım, ancak kısa zaman sonra eliniz alışıyor ve hiç zahmet etmeden sesin tam geldiği yeri buluyor kulak. Yeni nesil telefonların ortak sorunu, ekran, kamera, sensör gibi bileşenlerden yer bulunamadığı için ahize çıkışı incecik bir çizgiden yapılıyor bu da haliyle sesi bozuyor. Belirttiğiniz gibi ses ahizeden çok telefonun arkasından geliyor. Misal yanınızda oturan kişi sizin konuşmanızı sizden daha rahat bir şekilde duyabiliyor.

Ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum ve kısa zamanda alışacağınızı umuyorum. Şuan ben telefonda görüşürken sesi %50 den fazla açma gereği duymuyorum.
Umarım dediğiniz gibidir. Sesin tam olarak düzgün geldiği bir nokta var dediğiniz gibi ama o açıda telefonu tutmak biraz absürt görünüyor :) Bari ses boğuk ve çok içeriden gelmeseydi diyor insan. Sanırım hoparlör biraz aşağılarda kalıyor. Tasarımsal olarak böyle diyorsanız, boşu boşuna servise göndermek istemiyorum. Telefonun başka hiçbir sıkıntısı yok çünkü. Bazılarında donma kasma vs veya parmak izinde sorun olmuşmuş, keza asıl mono hoparlörde yüksek ses açınca cızırtı yapıyor, ses kalitesi kötü diyenler bile var. Benim böyle bir sorunum yok, tek bu işte. Siz kendiniz bizzat deneyimleyebildiniz mi bu Mi Note 10 Lite'ı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normal şartlarda kullanıma bağlı, cebe koyup çıkardıkça ufak toz zerreciklerinin ahize ızgarasına dolması aslında tüm cep telefonlarının kaderi. Ancak daha 2 gün önce aldığınız bir cihazın bu şekilde olması normal değil. Açıkçası benim ilk aklıma gelen, sizden önce cihazın kullanılmış olabileceği. Satın aldığınız yer güvenilir bir yer mi? Satıcı ile bu konuda herhangi bir görüşme yaptınız mı?
Hepsiburada üzerinden satın aldım. Genel olarak olumlu yorumlar içeriyordu. Satıcı hepsiburada'nın kendisi. Sadece E arşiv fatura hakkında bir görüşme yaptım, normal fatura yerine geçiyor mu nasıl oluyor vs anlamında. Bu konu hakkında arasam sanırım yetkili servis ile konuşmam gerektiğini söyler kapatırlar. Yalnız bahsettiğiniz şeyler toz değil, direkt plastik olarak tıkalı gibi. İçine iğne falan da sokmak istemiyorum(kontrol amaçlı) açıkçası, acaba açılır mı diye bakmaya çekiniyorum biraz. Benden önce cihazın kullanılmış olacağını nasıl anlayabilirim?

Hocam o tasarımsal olarak güzel dursun diye yanına eklenmiş plastik parçası.Ahize ordakinin yarısı kadar.Tüm MI 9/SE'lerde de aynı şekilde.Tıkanma değil,zaten kapalı yani oralar.
Cevabınız için teşekkür ederim. Siz bizzat kontrol ettiniz mi? Yanlış anlamayın yani görerek mi söylüyorsunuz bunu yoksa diğer telefonlardan baz alarak tahmin mi yürüttünüz bu telefon içinde?

Oyla:

mm33

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Personal trainer
Konular
53
Umarım dediğiniz gibidir. Sesin tam olarak düzgün geldiği bir nokta var dediğiniz gibi ama o açıda telefonu tutmak biraz absürt görünüyor :) Bari ses boğuk ve çok içeriden gelmeseydi diyor insan. Sanırım hoparlör biraz aşağılarda kalıyor. Tasarımsal olarak böyle diyorsanız, boşu boşuna servise göndermek istemiyorum. Telefonun başka hiçbir sıkıntısı yok çünkü. Bazılarında donma kasma vs veya parmak izinde sorun olmuşmuş, keza asıl mono hoparlörde yüksek ses açınca cızırtı yapıyor, ses kalitesi kötü diyenler bile var. Benim böyle bir sorunum yok, tek bu işte. Siz kendiniz bizzat deneyimleyebildiniz mi bu Mi Note 10 Lite'ı ?

Hepsiburada üzerinden satın aldım. Genel olarak olumlu yorumlar içeriyordu. Satıcı hepsiburada'nın kendisi. Sadece E arşiv fatura hakkında bir görüşme yaptım, normal fatura yerine geçiyor mu nasıl oluyor vs anlamında. Bu konu hakkında arasam sanırım yetkili servis ile konuşmam gerektiğini söyler kapatırlar. Yalnız bahsettiğiniz şeyler toz değil, direkt plastik olarak tıkalı gibi. İçine iğne falan da sokmak istemiyorum(kontrol amaçlı) açıkçası, acaba açılır mı diye bakmaya çekiniyorum biraz. Benden önce cihazın kullanılmış olacağını nasıl anlayabilirim?

Cevabınız için teşekkür ederim. Siz bizzat kontrol ettiniz mi? Yanlış anlamayın yani görerek mi söylüyorsunuz bunu yoksa diğer telefonlardan baz alarak tahmin mi yürüttünüz bu telefon içinde?
Evet hocam kullanıyorum cihazı aynı şekilde bendede

Oyla:

azokurazbilircokkonusur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Gr3-Note2
Konular
2
Evet hocam kullanıyorum cihazı aynı şekilde bendede

Peki ses konusunda da hemfikir miyiz acaba? Yani ses pek net değil, boğuk mu geliyor? Bir ikr sorum daha var. Hangi yetkili servisi aramam ve ne söylemem gerekiyor bilgi almak için? Ve bu konuya başka insanların da bakabilmesi için ne yapabilirim ekstra? Forumda yeniyim.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Ben mi 10 lite denemedim ancak ahize kısmı Mi 9 ile çok benzer olduğundan bu şekilde yorumladım.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75

Evet kendim kullanıyorum bende de aynı şekilde yarısından fazlası boş.

Oyla:
Üst Alt