Arkadaşlar herkese merhaba,
Forumu 1 haftadır takip ediyorum. Burası gerçekten tam bir dayanışma yeri olmuş.
Skorpi XiaoMiu cantara chatin_62 By.TRabZonLu™ ve şuan buraya yazmayı unuttuğum bir çok insan günlerce saatlerce tüm kullanıcılara üşenmeden sıkılmadan çözümler aramışlar ve cevaplamışlar. Yardımsever ve özverili emekleri için çoook teşekkür ederim. Bundan dolayı da hiç şüphesiz bu aileye 1 saat önce üye oldum.
Başlık altında bunları yazma sebebim tabii ki de CC9pro kullanıcısı olmam.
Bazı kullanıcılar ürünü gerçekten merak etmişler. 2 hafta önce Çin-Pekin ziyaretinde ürünü Xiaomi Store'dan 3099,00 yuan yaklaşık 2500,00 TL olarak satın alındı.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca 399 yuan yaklaşık 323,00 TL'ye Air2 yeni seri bluetooth kulaklıkta satın aldım.
Telefonu öne çıkaran en önemli özellik gerçekten kamerası ve bataryası.
Ayrıca kavisli ekran tasarımı gerçekten çok hoş. Kalınlık olarak ne ince ne kalın dolasıyla sağlamlık hissi veriyor.
Üst ve alt kısımları düz tasarım olduğu için dik koyduğunuzda bile durabiliyor.
Tasarımda bence eksi olarak, kameralar ortada değil kenara yakın olduğundan dolayı çekim yaparken 5 kameradan birine parmağınız denk geliyor.
Hoparlörde maalesef tek taraflı keşke stereo olsaydı
ses çıkış gücü fena değil ama ses kalitesi daha iyi olabilirdi.
Kablosuz şarj ve telefondan telefona şarj desteği yok. Fakat 30W şarj adaptörü ile 1 saatten az süre içinde full şarj ettim.
Hafıza kartı desteği yok. Fotoğraflar 10mb falan tutuyor. 128GB umarım bana yeter.
Kızılötesi var uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz.
Telefonu oyun amaçlı kullanmadığım için, bu ürünü seçme nedenim tamamen kamerasından dolayıdır.
Aşırı performans isteyen arkadaşlar bence 855+ bir ürün tercih etmeliler. 730G işlemcinin farkı, açılış hızı-arayüzün akıcılığı-oyun-foto işleme vb. işlemlerin hızında fark ediliyor. Bazen saniyeden daha kısa süreli olan bu farklar sizin için önemli değil benim gibi fotoğraf ve videoya önem veriyorsanız, 11pro max kullanıcılarını üzecek iddialı kameraya sahip. 108mp çekilen görüntüler dosya boyutu büyük olduğu için, direkt buraya atamadım. (bknz.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
)
Vlog modunda hazır geçiş efekleri ile profesyonel kısa videolar çekebiliyorsunuz. Makro kamerası ile 2cm düşük ışıkta bile net yakın nesne çekimleri yapabiliyorsunuz.
Gece modları da yine düşük ışıkta çok iyi sonuçlar verdi. Mi9 da EIS tatmin edici sonuçlar veriyordu fakat bu cihaz cidden stabilizasyon ustası. Koşarak video çektim dji osmo action veya gopro hero8'e kafa tutacak kadar başarılı.
Hattımı henüz takamadım. Kayıt için sürem azalıyor
Elimdeki CC9pro Çin versiyonu olduğu için global note10 güvenilir stabil rom bekliyorum. Deneme yanılma yapmak istemiyorum. Test edilmiş kararlı bir rom çıksın yükleyip yasal süre dolmadan kayıt edeceğim.
Cihazı Ankamall açılışta cebimden çıkartamadım. Fotolarda göründüğü üzere, kepenkler inip ancak insanlar dağıldıktan sonra çekebildim. İzdiham gerçekten fenaydı hala unutamıyorum.
Herkese daha üst modelleri nasip olsun inşallah. Sonuç olarak cihaz güzel Xiaomi durmuyor Alpha ağzımı açık bırakmışken bugün katlanabilir ekran görüntüleri sızmış durumda.
Cihazı kullandıkça iyi kötü yanlarını ve sorularınızı cevaplayacağım. Sağlıklı mutlu güzel günler dilerim.