Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık iki hafta önce Mi 5s Plus 64Gb telefonumu misafirlikten gelirken düşürdüm diye düşünüyorum çünkü; 1 saat içinde aradığımda kapalıydı. IMEI kitlemesini e-devlet üzerinden yaptık. Ama geri geleceğini sanmıyorum artık.
İki gün sonra telefon araştırmalarına tekrar başladım. İlk başta kendime " Xiaomi almayacağım" demiştim, telefon kaybolduğu için bi soğukluk oldu başta .
HTC U11, Galaxy Note FE, Mi Note 3 ve Mi Mix 2 arasında izlemediğim, okumadığım, araştırmadığım konu kalmamıştır.
Mix 2 aldım çünkü DxOMark'tan 90 kamera performans puanı alan Mi Note 3'ün kamera sensörü Sony IMX386, Mi Mix 2'de de vardı.. Mi5s Plus'ta IMX258 kullanıldığı için mutlaka performans olarak daha iyidir dedim ve öyle çıktı. Yazılım değişikliği ile portre modu da ilerleyen aylarda mutlaka dahil olacaktır diye düşünüyorum. U11'i hiç HTC kullanmadığım ve ekran kasa oranı çok düşük olduğu için tercih etmedim. Birde YouTube'dan izlediğim dayanıklılık testinin birisinde (kel olan arkadaş) eliyle baya baya telefonu büktü. O'da beni soğuttu.
Telefon ses olarak gerçekten çok yüksek bir ses veriyor. Ahize kısmından da ses desteği sağlıyor.
İşlemcisi şuanda en üst versiyon 835sd. Ekran kasa oranı çok iyi. Full ekrana bakıyorsunuz sanki. Elinize alınca bir sağlamlık hissiyatı oluşuyor. Fakat kılıfsız kullanmanızı tavsiye etmem. Zaten kutu içinden orijinal, dışı kadife gibi yumuşak, kendi sert bir kılıf çıkıyor. Kılıf o kadar iyi oturuyor ki görenler teli bu şekilde sanıyorlar. Sadece sanal tuşlar biraz zor geldi bana. Mi5s Plus'ta sabittiler çünkü. Ama insan ona da alışıyor zamanla. Kulaklık girişi maalesef yok. Fakat kutu içinden dönüştürücüsü çıkıyor. Şimdilik bu kadar.