HiddeNKinG
Merhabalar,
Mix3'ün fastboot global sürümünü beklemeden saçımız başımız ağardı. Bende şuan eu rom beta V10 8.12.13 var. China rom'undayken V10.0.11.0 mevcuttu. By.TRabZonLu'nun paylaşmış olduğu Mix3 için Twrp konusundan önce stabil eu'yu yükledim. Stabil rom sorunlu çıkınca betasına geçtim ve globali beklemeye başladım. Bu benim ilk mi cihazım, twrp'sinden, miui arayüzüne kadar herşeye fransız ve bihaber olarak sektöre giriş yaptım. O yüzden birkaç sorum olacak;
1. China rom V10.0.11.0 ile numaralandırılmış, global'inde numaralandırılması buna benzer. Eu rom direkt 8 ile başlıyor bunun sebebi tamamen romun yapımcısıyla mı alakalı yoksa rakamların tüm mi cihazlarda geçerli farklı bir anlamı mı var? Bu şekilde sanki china rom alt sürümmüş gibi duruyor.
2. Rakamların universal bir geçerliliği var veya yoksa, cihazı fastboot ile china rom'a veya global rom'a çevirsem brick olur mu?
3. Mi'nin ingilizce resmi forumunda da Mix3 için Twrp global rom'u ilk siz paylaşmanıza istinaden, fastboot global için daha ne kadar bekleriz tahmini olarak? Cihaz çıktıktan sonra en az 2-3 ay sürüyor mu globali çıkarmaları?
4. Twrp üzerinden global yüklemenin farkı nedir? Kurulum temizliği açısından fastboot/miflash ile yüklemek daha mı avantajlıdır?
5. Twrp global yüklersek, güncelllemeleri ota üzerinden otomatik olarak alabilir miyiz? Yoksa custom romlar gibi manuel mi eklememiz gerekir?
Teşekkürler.