Soru Mi max mi max 2'den hızlı olması

semih3434

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
semih
Cihazım
xiaomi mi ma
Konular
7
Mi max'den, mi max 2 'ye geçenler benle aynı mı düşünüyor? Snapdragon 625 bu kadar etkiliyor olması?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
foruma üye olma sebebim sırf bu konuya yorum yapmak. millet telefonu nasıl inceliyor anlamıyorum ama mi max 1den aşırı memnundum sonra kamera ihtiyacımdan dolayı sony zx premium aldım. max1ide arkadaşıma sattım ama sürekli kıskanıyordum. zx premiumdan sonra kesmez diye düşündüm aaa bir baktım 2 çıkmış hemen bir kendime birde nişanlıma aldım. aldığım ana lanet ettim o gece sinirden uyuyamadım. anlamsız bir şekilde minik minik takılmalar var deli olacağım. memnunum bu fiyata iyi hoş eyvallah ama max 1 ile yanyana koyup mobile legends açıyoruz max 1 daha seri ve max 1 yüksek grafiklerde daha iyi performans verirken max 2 orta grafiklerde bile minik minik takılıyor. sinirimden şuan yazdığım klavyeyi kemiresim var adeta.
o senin telefondan kaynaklanıyor olabilir mi max 2 bende kullanıyorum mobil legens modern combatta takılmadan oynayabiliyorum

Oyla:

damn2u

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
R.Note 5 Pro
Konular
7
Yüksek ihtimalle kullandığınız firmware kaynaklı bir problem. Öncelikle hangi sürümü kullanıyorsunuz ona bakın, duruma göre alternatif firmwarelere geçin. Mesela benim video kayıtlarındaki ses bozulması sorunum global developer rom'a geçince düzelmişti. Önceki rom ise global stable olandı. İsminin stable olması tamamen kararlı olduğu manasına gelmiyor maalesef. mistein34

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Yüksek ihtimalle kullandığınız firmware kaynaklı bir problem. Öncelikle hangi sürümü kullanıyorsunuz ona bakın, duruma göre alternatif firmwarelere geçin. Mesela benim video kayıtlarındaki ses bozulması sorunum global developer rom'a geçince düzelmişti. Önceki rom ise global stable olandı. İsminin stable olması tamamen kararlı olduğu manasına gelmiyor maalesef. mistein34
hocam max 2 kullanıyorsanız şu anda 9.2.10 güncellemesiyle video kaydındaki ses bozulması çözüldü şu anda hiçbir arkadaş bir yerinden şikayeyçi degil illaki begenen beğenmeyen olacaktır

Oyla:

mistein34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Sağlık
Konular
2
o senin telefondan kaynaklanıyor olabilir mi max 2 bende kullanıyorum mobil legens modern combatta takılmadan oynayabiliyorum

valla yanlış anlamayın ama buradaki herkes düz mantık sanırım. Herkes elindeki malı övüp duruyor. 2 tane aldık diyorum (nişanlıma ve kendime) 2side bu şekilde.Romları orjinal son güncelleme ikisininde. Sanırım hayatınızda başka telefon veya iyi işlemcili bir telefonda kullanmadınız. Mobile Legends'da fps düşük. Oyuna çok çok ciddi yansıyan bir kasma yok zaten ama takılma ve bazı yoğun grafik geçişlerinde problem var. Bugün eski mi max 1imi sattığım arkadaşımınkiyle kıyasladık gerçekten max 1 daha seri ve düzgün. Ayrıca ekran renkleri çok daha güzel. Ben de gittim 1 saat kadar önce Mi max 2 telefonumu Max 1 128 gb ile değiştirdim. Şimdi çok daha rahatım. Aklınızda olsun. Göz var nizam var iki cihazda elimde. Gönül rahatlığıyla kıyaslayabiliyorum. Tekrar söylüyorum; çok ciddi bir kasma, takılma v.s. genel olarak yok ama max 1 çok daha seri. Oyunların ve uygulamaların açılış hızı çok az bir şey daha hızlı. Ayrıca mobile legendsda çok daha iyi fps alıyorum. Yüksek grafiklerde bile bile hiç hiç hiç hiç bir takılma yok. Max 1 - 128 gb'da henüz tam test edemedim yedeklerimi yüklüyorum ama Max 2den daha iyidir diye düşünüyorum.
[doublepost=1519301833,1519301657][/doublepost]Yorumu düzeltmeyi bulamadığım için flood yapmak zorunda kaldım.. Son ekleme olarak;
Max 2'nin farklı +ları var bununda farkındayım. Hoparlörleri çok daha güzel. Ayrıca batarya süresi ve uygulamalarla olan optimizasyonu daha iyi. Ayrıca kamerada ufak tefek iyileştirmeler var. Ama çok ciddi bir farkta yok. ram 4 gb ama 1 gb artışı fazla hissettirmiyor. Zaten Max 1-128 gb aldığım için bunda da 4 gb ram mevcut.
[doublepost=1519301994][/doublepost]Hatta ve hatta son detay; Max 2de Facebook'da gezerken videoların bol olduğu noktalarda ve çok aşağılara indiğimiz zaman minik minik takılma başlıyor. Bu işlemciye normal gibi geliyor ilk bakışta fakat max 1'de bunları yaşamamak insanı uyuz ediyor. Dediğim gibi max 1'e geri döndüm. Sonuç; maddi zarar. Manevi mutluluk clap~~

Oyla:

damn2u

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
R.Note 5 Pro
Konular
7
mistein34

Ben asla ve asla para ödediğim ürünün kölesi, fanatiği olmam, aksine olanlara da tepkimi her zaman gösteririm, bunu da gerek burası gerek donanımhaber profillerime girip mesajlarıma bakarak görebilirsiniz. Kullandığım cihazların haddi hesabı yok, yine DH forum üzerinden kullandığım onlarca cihazı sattım. Neyse kendi üzerimizdeki ithamlar yüzünden yazdığım bu saçma mesaj ile verdiğim rahatsızlıktan dolayı forum ahalisinden özür dilerim fakat arkadaşa bazı şeyleri üstüne basa basa kanıtlamak gerekiyor.

2011 yılından itibaren kullandığım & sattığım cihazlar şöyle, alttaki linkten inceleyebilirsiniz.

* Samsung Wave II S8530 (DH forumda ilanı var)
* Samsung Galaxy Ace S5830 (DH forumda ilanı var)
* Motorola Atrix MB860 (DH forumda ilanı var)
* Motorola Razr XT910 (Kullanıp önce eşime sonra baldızıma verdik)
* Samsung Galaxy Note 2 (DH forumda ilanı var)
* General Mobile Discovery (Kullanıp eşime verdim + DH forumda ilanı var)
* iPhone 5C (DH forumda ilanı var)
* iPhone 5S (DH forumda ilanı var)
* LG G2 D802 (DH forumda ilanı var)
* Sony Xperia Z2 (DH forumda ilanı var)
* Galaxy Note 4 Beyaz N910CQ (DH forumda ilanı var)
* iPhone 6 (DH forumda ilanı var)
* Xperia Z3 Compact (DH forumda ilanı var)
* iPhone 6 Plus (DH forumda ilanı var)
* HTC One M9 (DH forumda ilanı var)
* Lenovo A7000 (DH forumda ilanı var)
* Lenovo P70 (Önce ben, sonra eşim sonra annem kullandı)
* Xperia Z5 Compact (DH forumda ilanı var)
* General Mobile GM5 Plus (DH forumda ilanı var)
* Huawei Nova (DH forumda ilanı var)
* Samsung Galaxy A7 2017 (DH forumda ilanı var)
* Xiaomi Redmi Note 4 (x) (DH forumda ilanı var)
* Xiaomi Mi5S Plus (5 gün kullandım beğenmedim iade ettim, iade sürecinde sorun yaratmadığı için Cepport'a teşekkürler.)
* iPhone 8 Plus (DH forumda ilanı var)

İşin diğer kısmına gelince, max 2 cihazınıza firmware değişikliği yapın ve öyle deneyimlerinizi aktarın dedik, kötü mü ettik? Belki sorununuz çözülecekti? Dediğiniz sorunlar zaten benim cihazımda yok bile. Hele ki birinci nesil max ekran kalitesini ikinci nesilden daha iyi demişsiniz ya pes diyorum. Ettiğiniz ithamların layığı bence sizsiniz, böyle körü körüne savunmalar, cihaza saplantılı şekilde övmeler çok enteresan geldi bana.

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Şimdi belki bazılarınız kızacak ama A72 gibi yüksek performanslı çekirdeği olan SD 65x işlemcili Mı Max 1 yüksek performanslı çalışıyor Mı Max 2 ye göre ...

Kimse aksini iddia etmesin biri orta - üst biri orta seviye işlemci

Bu konu da iyice Mı Note 3 mü Mı 6 mı mevzusuna döndü kardeşim telefon kamera vs olarak bir tık iyi olabilir ama işlemci olarak bir değil hız olarak vs de

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
valla yanlış anlamayın ama buradaki herkes düz mantık sanırım. Herkes elindeki malı övüp duruyor. 2 tane aldık diyorum (nişanlıma ve kendime) 2side bu şekilde.Romları orjinal son güncelleme ikisininde. Sanırım hayatınızda başka telefon veya iyi işlemcili bir telefonda kullanmadınız. Mobile Legends'da fps düşük. Oyuna çok çok ciddi yansıyan bir kasma yok zaten ama takılma ve bazı yoğun grafik geçişlerinde problem var. Bugün eski mi max 1imi sattığım arkadaşımınkiyle kıyasladık gerçekten max 1 daha seri ve düzgün. Ayrıca ekran renkleri çok daha güzel. Ben de gittim 1 saat kadar önce Mi max 2 telefonumu Max 1 128 gb ile değiştirdim. Şimdi çok daha rahatım. Aklınızda olsun. Göz var nizam var iki cihazda elimde. Gönül rahatlığıyla kıyaslayabiliyorum. Tekrar söylüyorum; çok ciddi bir kasma, takılma v.s. genel olarak yok ama max 1 çok daha seri. Oyunların ve uygulamaların açılış hızı çok az bir şey daha hızlı. Ayrıca mobile legendsda çok daha iyi fps alıyorum. Yüksek grafiklerde bile bile hiç hiç hiç hiç bir takılma yok. Max 1 - 128 gb'da henüz tam test edemedim yedeklerimi yüklüyorum ama Max 2den daha iyidir diye düşünüyorum.
[doublepost=1519301833,1519301657][/doublepost]Yorumu düzeltmeyi bulamadığım için flood yapmak zorunda kaldım.. Son ekleme olarak;
Max 2'nin farklı +ları var bununda farkındayım. Hoparlörleri çok daha güzel. Ayrıca batarya süresi ve uygulamalarla olan optimizasyonu daha iyi. Ayrıca kamerada ufak tefek iyileştirmeler var. Ama çok ciddi bir farkta yok. ram 4 gb ama 1 gb artışı fazla hissettirmiyor. Zaten Max 1-128 gb aldığım için bunda da 4 gb ram mevcut.
[doublepost=1519301994][/doublepost]Hatta ve hatta son detay; Max 2de Facebook'da gezerken videoların bol olduğu noktalarda ve çok aşağılara indiğimiz zaman minik minik takılma başlıyor. Bu işlemciye normal gibi geliyor ilk bakışta fakat max 1'de bunları yaşamamak insanı uyuz ediyor. Dediğim gibi max 1'e geri döndüm. Sonuç; maddi zarar. Manevi mutluluk clap~~
elimdeki malı övmüyorum max 2 oyun odaklı bir telefon degil gpu adreno 506 max 1 de 650ve 510 gpu var evet daha hızlıdır aynı işlemcili ve gpu aynı cihaz kullandım redmi note 3 pro sd olan yani daha seri ama eski işlemci mimarisi var telefon bir gereksinimdir bir amaç degil araçtır benim isteklerimi max 2 yeterli karşılıyor 650 den 625 e düşmüş oluyoruz ben bilmiyormuydum max 2 yi alırken max 1 de daha hızlı bir işlemci oldugunu ? sen hızlı dedin diye bu konuda haklı oluyorsun ama sen haklısın diye ben haksiz oldugum anlamına gelmiyor xiaomi firması onu övüyoruz diye bize para vermiyor sadece konudan anlayan arkadaşlar da var aramızda an itibariyle mi note 3 de kullanmış bulunuyorum snapdragon 660 var cihazda 650 ve 625 den çok daha hızlı bir işlemciye sahip samsung s8 plus modelini mi 6 iphone x modellerini dahi kullandım saydıgım tüm telefonlar elimdeki cihazdan en az 2 en fazla 4 kat hızlı telefonlar kullandıgım uygulamalar genel olarak whatsapp instagram bankacılık uygulamaları chrome 3-5 de kücük boyutlu program var bu programlar için s8 plus almanın anlamı varmı ? kullandıgım programları antutu skorlarından 50 bin alan cihazlar rahatlıkla yapabiliyor birde büyük ekran seviyorum onu da karşılıyor günlük ne yaparsam yapayım sarjı akşama kadar hatta 2 ci günü çıkaracak kadar da gidiyor bunlarda benim işime geliyor örnek olarak şehir içinde gezmek için 4x4 arazi aracı almanın mantığı varmı ? eski telefon tamircisiyim xiaomi ye hayranlıgım bu fiyat segmentinde kullandıgı malzeme kalitesi one + markası da aynı bu özellikte kalitede aynı fiyat bandında üzerine 1-2 özellik daha koysun gider onu alırım banane xiaomi den ben kullanıcıyım cebimi düşünüyorum diyelim yarın bir gün max 2 yi emekli ettim sonraki alacagım telefon işlemcisi 660 olmasını isterdim 650 den daha hızlı ama mimari 14 güç yönetimi daha iyi max 2 de 630 olsaydı keşke diyebilirim derdimiz sadece hız değil işlemci sıcaklıgı nanometre mimari güç tüketimi gibi etkenleri göz önünde bulundurup bir cihaz almak cihaz hızından feragat edip stabilite güç yönetimi işlemci sıcaklıgında kendini kanıtlamış bir işlemci seçtim :)

Oyla:

mistein34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Sağlık
Konular
2
Açıkladığım şeyler farklı ilk başta verdiğiniz cevaplar farklı sonra verdikleriniz farklı. sidik yarıştırmıyorum burada. Dediğim şey amacının baya dışına çıkmış. Neyse her halükarda oyunumu yine rahat oynayamıyorum. Şimdide wifi'da ping sorunu başladı. İlk 10 dakika problem yok oynadıkça ortalama 30 saniyede bir ping istisnasız şekilde "286" (nadiren farklı) oluyor. Ona çözüm arıyorum. Aynı problemi max 2'de de yaşıyordum. Ama diğer aldığımız max 2'de bu sorun yok.

Oyla:

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Dostlar eşimde mi max 64 GB, bende mi max 2 var. İkisini yanyana koydum, hız testi yaptım, hemen hemen fark yok gibi, bilginize.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt