Hocam,
Ben mi4 den bu yana bir çok miui cihazı kullandım. Mi5-6, mi max, mi note 3. Diğer çok aşırı sık cihaz değiştiririm, marka seçmem. Hepsinde de rom atarım. Ama her seferinde en iyisi miui gelir. Miui dede en kullanılabilir sürüm dediğiniz gibi haftalık olan. Bence xiaomi betayı kapatacağına kararlıyı kapamalıydı. Beta süresini de 1 aya sabitleyebilirdi. Ama işlerine gelmiyor çünkü artık onlarda onlarca cihaz çıkartıp satıp arkaya bakmak istemiyorlar. Bir nevi samsung, huawei gibi.
Neden hüzünlendim? Beta sürecisini seviyordum ama haftalık güncelleme tam eziyet. Ki zaten çoğu haftalık güncellemede gelişme yoktu. Aynı stok dosyaları koyup koyup otaya gönderiyorlardı. 1 haftalık geri dönüş sistemi anca kapalı betada sağlam sonuçlar verir. Ki xiaomi de demin kararlıyı kurdum. Güvenlik seviyesi 2019-01-01. Betada ise 2019-03-01. Sonra çıkıp biz betayı sadece geri dönüşler için yaptık diyorlar. Buda açık betayı göndermelerinin amacını saptırıyor zaten yıllardır.
Şuda bir gerçek. Xiaomiyi büyük yapan her zaman güncelleme desteği idi. Mi max serisi ise tüm kullanıcıların isteğini karşılaması ve şuan mi max bile yeterli iken yeni sürüm çıkarmamalarının sebebi bu. Şuan tüm cihazların tek sorunu batarya. Max cihazı ise bu konuda bi katil. Para katili. Konu dışı bir yorumlama oldu. Şimdiden kusura bakmayın