arkadaşlar şöyle anlatayım:
bir olay yaşandı ve başta takip eden herkes yanlış anladı.
x bir geliştirici sözde hardrock'tan vendor/kernel bir şey çaldı. bazı yazılım sitelerinin şifresi istemiş, casus yazılım yükletmiş falan falan...
o geliştiri xda forumdan hesabı sildi. hatta ilk pie romu paylaşan kişi. ilk test buildleri de o yayınlamıştı.
bu sırada hardrock müdür kernel yapıyor. popi çok yükseldi. pie tes build paylaşıyor, az kaldı, çok az kaldı her şey tamam diyor, hatasız rom yaptım derken...
üstte yazdığım sözde çalma olayı patladı. ve adam hesabı sildi gitti.
aradan zaman geçti. hardrock kernel ve rom yapmaya, güncelleme vermeye devam etti.
uzun zaman sonra anlaşıldı ki; mevzu bırakıp giden çocuğun dediği gibiymiş. hardrock sadece bu çocuktan izinsiz bir şeyler almıyormuş. başkasından da alıyormuş. işin daha kötüsü kimseyle elindekileri paylaşmıyor.
sonra önüne gelen her romu portladı ve hepsinde inanılmaz hatalar vardı. herkes de tutturdu hardrock reis şampiyon, tek çalışan, tek rom yapan... önceki tüm yorumlarımda bu konuyu eleştirdim. max 2'nin gelişmesine yardımcı olmuyor aksine gelişmesini kısıtlıyor diye.
bir şeyler paylaşırsın ve hata varsa dikkat çeksin diye hata yazarsın. hata aldığın bölümleri, ilerlemelerini paylaşırsın. bu adam hiçbirini yapmadı ve yapmıyor.
Skorpi hocam max 3'e rom yapacağını söylemiş. geçmiş olsun. umarım başka geliştiriciler cihaza yönelir ve max 2'de yaşananı yaşamazlar.
7.1 ve 8.1 romlar çıktığı zaman hiç yoktan bir hareket vardı. insanlar çabalıyor ve hataları yazıyordu. hardrock bütün bunları bitirdi. şimdi geliştirici arasında paylaşım neredeyse yapılmıyor.
verdiği güncellemeleri toplasan 100'ü çok rahat geçer. bu çabalamak değil, sahip çıkmak değil.
şunu da söyleyim;
bizim ses hatası mi'nin vendor hatasından kaynaklı değilmiş. bu konuda ben de herkes gibi yanıldım. bazı üst geliştiricilere mail ve mesaj attım. çözmeleri durumunda bağış yapacağımı söyledim. umarım ciddiye alırlar ve çözerler. test buildlerde gönüllüyüm

bir ara çok uğraştık ama vendor hatalı diye vazgeçtik. çünkü çözebileceğimiz bir şey değildi.
peki vendor hatalı deyip geliştiricileri çözümden uzaklaştıran kim? Cevap: hardrock
son;
biraz zaman daha böyle romlar kullanırız ve çok uzun zaman geçmeden gerçek stable romlar kullanırız.
Not: android 9 bizim son sürümümüz. cihazımızın sistem olarak android Q çalıştırmıyor. bildiğiniz üzere test buildler bazı mi cihazlarında ortalamanın biraz üstünde sorunlarla çalışıyor.