Hocam beni kesmedi. Özelleştirme bakımından MIUI kadar fonksiyon yok ve android sürümleri eski, kullandığım süre boyunca herhangi bir sorunla da karşılaşmadım. Ama bana göre bir albenisi yok. Ve hazır gezmeye çıkmışken revosuda kurdum şuan inceliyorum picture in picture dışında bir fonksiyonu yok zaten.
Hmm İlginc, bu romun ozellestirme bakimindan havocdan eksik kalir yani yok. Evet surum dusuk ama miui den daha fazla ozellestirmesi var. Ki zaten bence custom romdan beklentimiz bu degil mi ? albeni dedigin neyi eksik solersen belki ben bulmusumdur sana anlatayim. Oreo ve pie deki cihaz sorunlarida yok. İlkkez aosp bir rom ve hata yok. bizim icin gunluk kullanim icin aosp olarak tek alternatif diyebilirim. Sahsen benim icin ilk tercih guncelleme alan yazilimdir. İkincisi gorsellik ve ozellestirme ucuncusu ise Stabil ve hatasiz olmasi. Cihazimizda eu harici guncelleme yok. ondada Gorsellik ve ozellestirme sinirli ve stabillik batarya tarafinda yok. birde ekran dpi 320 yaptigimda eu rom kasmalar yasiyor. Bu romda ilki yok 2 ve 3 var. Artik ne duruma geldiysek 7.1 e bile razi olduk
Diger tum aosp romlarda Telefon gorusmesi yaparken yanimda baskasi olurdu duymasin die kismaya calisir,kisamazdim. Bazen ailemle goruntulu sohbet acardim dis hoparlor sesi kisamazdim. Acil whatsaptan resim atmam gerekirdi ekran yesil cikardi. Piede olup nougatda olmayan ozellekler elbette vardir. Ama onlari harici uygulamalarla halledebilirim. Ornek bu romda launcher nova launcher. Ekrani cift tiklama ile kapatabiliyorum. Nova launcher ayarlarini bir kontrol edin, ben yillar once full surumunu almistim dehset bir launcher. Ki telefon ayarlardaki cihaz ozellestirmeleri sayesinde havoc dan eskik bir ozelligi kalmiyor. Hatta kulaklik ahize sesi eu betadan daha yuksek Eu beta kadar hatasiz ve onun kadar cihazi kasmayan bir romdan bahsediyorum. ( Ekran dpi 320 iken bile ) Guvenlik surumu mayis 2019. Zaten root oldugu surece yapamayacagimiz sey yok. Eger sarj olayi iyiyse ben romumu buldum, Eu beta ve bu rom
( Cihaz stok nougat olmasi sebebiyle keske custom nougat secenegimiz daha cok olsa.)( Çok konuştum, affola )
Artıları :
- Oreo ve Pie romlardaki sorunlar, eko, kulaklık sesi kısma, whatsap foto çekerken yeşil ekran vb sorunlar yok
- Hızlı şarj özelliği bu romda çalışıyor ( Resim ekte)
- Hoparlör ve kulaklık sesi çok yüksek
Eksileri:
- Gcam yok, malum nougat
Bonus: Pie kontroller havocda calismiyordu. Bunda saglam
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.