İpucu Mi Flash "Update sparse crc list failed" hatasının çözümü

batuhanoguz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
oğuz
Cihazım
mi 9t
Konular
0
Senden allah razı olsun başkan deliricektim sonunda eline sağlık

Meco37

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
0
eyvALLAH hocam süpersin

unutulan6767

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi note 10
Konular
11
çok teşekkürler, büyük stresten kurtardınız beni gece yarısı

aasime

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asım
Cihazım
Xioami 11T
Meslek
Emekli
Konular
0
Allah razı olsun. Emeğinize sağlık. Şu anda gece 03.00 beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız.

kabuspusu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yunus
Cihazım
mi note 10
Konular
0
Merhaba arkadaşlar Mi Flash programında karşılaştığımız "Update sparse crc list failed" hatasını çözücez bugün.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Herşeyden önce cihazımıza kurmak istediğimiz fastboot romunu C diskinin içine rom adında bir klasör açıp oraya atıyoruz.
Daha sonra rom klasörümüze giriyoruz orada flash_all.bat isimli dosyaya sağ tıklayıp düzenle diyoruz veya birlikte aç diyerek wordpad ile açıyoruz.
CRC içeren 2 satır var o satırları aşağıdaki fotoğraftaki gibi seçerek siliyoruz.

Sildikten sonra yaptığımız değişiklikleri kaydederek çıkıyoruz ve Mi Flash programından flash all veya clean all seçerek kuruluma başlıyoruz ( Mi Flash programının eski sürümlerinde flash all yeni sürümlerindeyse clean all seçeneği bulunuyor sizde hangisi varsa onu seçersiniz.
Tarafımca 5 farklı cihazda denenmiş sorunsuz şekilde kurulum yapılmıştır. Hataya neyin sebep olduğunu bilmiyorum benimde başıma geldiğinde yabancı forumlarda bu çözümü gördüm denediğimde sorunsuz şekilde kurulum yaptım.

Bu konudaki arkadaşımızın sorununu bu yöntem ile çözdük
bendede oldu tşkler

Bybn35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9 se
Konular
1
Merhaba arkadaşlar Mi Flash programında karşılaştığımız "Update sparse crc list failed" hatasını çözücez bugün.

Herşeyden önce cihazımıza kurmak istediğimiz fastboot romunu C diskinin içine rom adında bir klasör açıp oraya atıyoruz.
Daha sonra rom klasörümüze giriyoruz orada flash_all.bat isimli dosyaya sağ tıklayıp düzenle diyoruz veya birlikte aç diyerek wordpad ile açıyoruz.
CRC içeren 2 satır var o satırları aşağıdaki fotoğraftaki gibi seçerek siliyoruz.

Sildikten sonra yaptığımız değişiklikleri kaydederek çıkıyoruz ve Mi Flash programından flash all veya clean all seçerek kuruluma başlıyoruz ( Mi Flash programının eski sürümlerinde flash all yeni sürümlerindeyse clean all seçeneği bulunuyor sizde hangisi varsa onu seçersiniz.
Tarafımca 5 farklı cihazda denenmiş sorunsuz şekilde kurulum yapılmıştır. Hataya neyin sebep olduğunu bilmiyorum benimde başıma geldiğinde yabancı forumlarda bu çözümü gördüm denediğimde sorunsuz şekilde kurulum yaptım.

Bu konudaki arkadaşımızın sorununu bu yöntem ile çözdük
hocam emegine sağlık kac saattir denemediğim yöntem kalmadı teşekkürler :)

mrbcksz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
0
Merhaba arkadaşlar

fastboot flash rom yaparken benimde ekranımda update sparse crc list failed sorunu çıkıyordu.

Konu sahibinin dediği gibi crc satılarını sildim sonra sorun çözüldü flashlama başladı yalnız flashlama ekranında birden hata verdi brick oldum sandım ama telefon açıldı sorunsuzda ekranın resmini paylaşıyorum.

bu size cihazın lock olmadığını söylüyor configuration kısmında check point i silerseniz bittiğinde lock durumunu kontrol etmez flash done success yazar

serkan85

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
MI 10T 8/128
Meslek
Bilgisayar Donanım
Konular
4
Emeğine sağlık. Ne kadar çok uğraştım tahmin edemezsiniz. Defalarca fastboot rom indirdim. Arkadaşların bahsettiği winrar olayı benim de aklıma geldi. Onu da denedim 7zip kullanıp klasöre çıkarttım falan ama nafile. Bu konuda ki çözüm sayesinde sorunsuz bir şekilde yükleme başladı.

Teşekkür ederim.

ilkrbyhn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Mİ 11 LİTE 4G
Konular
5
Hocam çok sağ olun şu an flashlıyorum. Anlamak açısından peki neden böyle bir hata veriyor ve crc kayıtlarını silince düzeliyor. Log kaydı gibi bir şey de değil ki önceki hataya binaen hata kaydı gözüktüğü için silince düzeliyor.

Üst Alt