İpucu Mi Flash "Update sparse crc list failed" hatasının çözümü

alperen81

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Vfd 600
Konular
9
8proda olmadı :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aldığınız hata aynıysa rom farketmez hocam sorununuz çözülür bu yöntemle
o kodları sildiğim zaman preloader flashlayamıyor bu arada eng'den miui'a geçemeye çalışıyorum

alperen81

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Vfd 600
Konular
9
aldığınız hata aynıysa rom farketmez hocam sorununuz çözülür bu yöntemle
Hocam eu forumunda da bunun sebebi WinRAR gözüküyor birisi mi9 da romu 7-zip ile çıkarmış düzeldi diyor

alperen81

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Vfd 600
Konular
9
Çok sağolun hocam şuan için lazım değil lazım olursa tabiki yardımınızı isterim

alperen81

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Vfd 600
Konular
9
team viewer varsa bakayım hocam bağlanıp
Hocam yüksek ihtimalle sorun WinRAR'da tgz dosyasını 7zip ile 2 kere çıkartıp SP ile MIUI kuruldu açıldı cihaz aynısını WinRAR ile yapınca check hatası aldık WinRAR kullanmayın, kullandırmayın :)

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Hocam yüksek ihtimalle sorun WinRAR'da tgz dosyasını 7zip ile 2 kere çıkartıp SP ile MIUI kuruldu açıldı cihaz aynısını WinRAR ile yapınca check hatası aldık WinRAR kullanmayın, kullandırmayın :)
Ben hep winrar kullaniyorum hic boyle bir sorun yasamadim. Eski surum yukluyse belki bundan dolayi olabilir.

mehmetzerey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
xiaomi
Konular
0
Denedim oldu ne kadar teşekkür etsem az.

mslmceylan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
müslüm
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
1

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Merhaba arkadaşlar Mi Flash programında karşılaştığımız "Update sparse crc list failed" hatasını çözücez bugün.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Herşeyden önce cihazımıza kurmak istediğimiz fastboot romunu C diskinin içine rom adında bir klasör açıp oraya atıyoruz.
Daha sonra rom klasörümüze giriyoruz orada flash_all.bat isimli dosyaya sağ tıklayıp düzenle diyoruz veya birlikte aç diyerek wordpad ile açıyoruz.
CRC içeren 2 satır var o satırları aşağıdaki fotoğraftaki gibi seçerek siliyoruz.

Sildikten sonra yaptığımız değişiklikleri kaydederek çıkıyoruz ve Mi Flash programından flash all veya clean all seçerek kuruluma başlıyoruz ( Mi Flash programının eski sürümlerinde flash all yeni sürümlerindeyse clean all seçeneği bulunuyor sizde hangisi varsa onu seçersiniz.
Tarafımca 5 farklı cihazda denenmiş sorunsuz şekilde kurulum yapılmıştır. Hataya neyin sebep olduğunu bilmiyorum benimde başıma geldiğinde yabancı forumlarda bu çözümü gördüm denediğimde sorunsuz şekilde kurulum yaptım.

Bu konudaki arkadaşımızın sorununu bu yöntem ile çözdük
Elinize emeğinize sağlık.Teşekkurler

onuryavuz333

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
onur
Cihazım
K6 note
Konular
1
Merhaba arkadaşlar Mi Flash programında karşılaştığımız "Update sparse crc list failed" hatasını çözücez bugün.

Herşeyden önce cihazımıza kurmak istediğimiz fastboot romunu C diskinin içine rom adında bir klasör açıp oraya atıyoruz.
Daha sonra rom klasörümüze giriyoruz orada flash_all.bat isimli dosyaya sağ tıklayıp düzenle diyoruz veya birlikte aç diyerek wordpad ile açıyoruz.
CRC içeren 2 satır var o satırları aşağıdaki fotoğraftaki gibi seçerek siliyoruz.

Sildikten sonra yaptığımız değişiklikleri kaydederek çıkıyoruz ve Mi Flash programından flash all veya clean all seçerek kuruluma başlıyoruz ( Mi Flash programının eski sürümlerinde flash all yeni sürümlerindeyse clean all seçeneği bulunuyor sizde hangisi varsa onu seçersiniz.
Tarafımca 5 farklı cihazda denenmiş sorunsuz şekilde kurulum yapılmıştır. Hataya neyin sebep olduğunu bilmiyorum benimde başıma geldiğinde yabancı forumlarda bu çözümü gördüm denediğimde sorunsuz şekilde kurulum yaptım.

Bu konudaki arkadaşımızın sorununu bu yöntem ile çözdük
Hocam çok çok teşekkürler.
ayrıca arkadaşlardan ricam flash yaparken sağ alttaki flash.allbat seçeneğine tekrar tıklamaları.

Üst Alt