MI FLASH TOOL İLE XIAOMI MI4'E FASTBOOT ROM YÜKLENMESİ
Merhaba arkadaşlar.
Xiaomi cihazlarına 4'ü resmi ve 1'i gayriresmi olmak üzere 5 yöntem ile Rom yüklenebiliyor. Bunlar;
1. Updater (Güncelleyici) uygulaması ile Rom yükleme;
2. Mi Recovery ile Rom yükleme;
3. Mi Flash Tool ile Fastboot'tan Rom yükleme;
4. Mi PC Suite ile Rom yükleme.
5. CWM Recovery üzerinden Custom Rom yükleme.
Şimdi 3.yöntem olan Mi Flash Tool ile Fastboot Rom yükleme yöntemini göreceğiz. Ayrıca bu yöntem cihazımızın sahte olup olmadığını anlamamıza yarayan yöntemlerden de birisidir. Sahte cihazlara Mi Flash Tool ile rom yüklenemez.
OTA haricinde rom yüklerken olası problemlere başından tedbir almak için yedeklerinizi alıp wipe işlemlerini yaparak cihazı sıfırlamanızı tavsiye ederim. Ayrıca tedbir amaçlı olarak ta rom yüklemelerinde mutlaka yedeklerinizi almanızı tavsiye ederim. Stabil'den Developer'a yada Developer'dan Stabil'e geçerken mutlaka Wipe yapmanız gerekir.
İster cihazın ayarlar menüsünden Ek Ayarlar/Yedekle ve Sıfırla yolunu izleyerek Fabrika Verilerine sıfırla işlemini yaparak ister Recovery ile açıp Wipe&Reset menüsünden Wipe Cache ve Wipe User Data işlemlerini yaparak telefonu sıfırlayabilirsiniz.
Önemli Not: Fastboot Rom her iki sistem partisyonuna da yüklenir. OTA güncellemelerde olduğu üzere aktif olmayan partisyona yüklenmesi gibi bir durum yoktur. Bu yöntem daha çok temiz bir kurulum yapmak, cihazı komple sıfırlamak için kullanılan bir yöntemdir.
Aslında bu videonun benzeri MiPad konusunda da var. Ancak bazı kullanıcılarımız sadece dosyaları değiştirerek kendi dosyalarını kullanabilecekleri halde çekince duymaktalar. Bu yüzden Mi4 için de aynı işlemleri tekrar ederek bu videoyu hazırlama ihtiyacı duydum.
Videoyu izlemeden önce aşağıdaki anlatıma göz atmanız videoyu izlerken daha iyi anlamanıza yararlı olacaktır. Ayrıca telefonda USB Hata ayıklamayı da açmamız gerekiyor. Önce bunu nasıl açacağımıza bakalım:
- Öncelikle Telefonumuzda Geliştirici modu aktif ediyoruz. Bunun için Ayarlardan Hakkında bölümüne girerek MIUI sürümü üzerine 7 kere falan tıklıyoruz. Kafanızı sayıya takmayın, siz tıkladıkça "Geliştirici olmanıza 5 adım kaldı", 4 adım kaldı, 3 adım kaldı v.b. mesajlarla uyarıyor. Sonunda zaten "Siz artık bir geliştiricisiniz" diye mesaj veriyor.
- Geliştirici modunu açma amacımız, USB hata ayıklamayı (USB Debugging) açmaktı. Bunun için Ayarlardan Gelişmiş seçeneklere girerek en alttan bir önceki Geliştirici Seçeneklerini açıyoruz (Geliştirici olmadan bu menü görünmüyor). Burada USB Hata ayıklamayı aktif ediyoruz. Size eminmisiniz diye sorduğunda Tamam ile onaylıyorsunuz.
USB Hata ayıklamayı açmamızın sebebi de, telefonumuzda ADB ve Fastboot komutlarını çalıştırabilmekti. Artık işlemlere başlayabiliriz.
Youtube Link:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Fastboot Rom Sayfası:
Lütfen kendi cihazınıza ait olan linkleri indiriniz.
Mi Flash Tool:
md5: 29bc366214a42a048e6a7cfb1ca9cc25
Diğer ilgili konular:
Root Yapma:
Rehber - Recovery Değiştirmeden Mi4'ü Root Yapma ==Videolu Anlatım==
Updater (Güncelleyici) uygulaması ile Rom Yüklenmesi:
Rehber - UPDATER UYGULAMASI İLE XIAOMI MI4'E ROM YÜKLENMESİ
Mi Recovery ile Rom Yüklenmesi:
Rehber - MI RECOVERY İLE XIAOMI MI4'E ROM YÜKLENMESİ
Mi Flash Tool ile Fastboot Rom Yüklenmesi:
Rehber - MI Flash Tool İle Xiaomi MI4'E FastBoot ROM Yüklenmesi
Pc Suite ile Rom Yüklenmesi:
Rehber - Mi PC Suite İle Xiaomi MI4'E Rom Yüklenmesi
CWM Recovery Yüklenmesi:
http://forum.miuiturkiye.net/konu/m...islemleri-ve-custom-rom-yukleme-rehberi.3474/
Recovery'den Nasıl Wipe Yapılır:
http://forum.miuiturkiye.net/konu/m...e-custom-rom-yukleme-rehberi.3474/#post-32444
CWM Recovery ile Custom Rom Yüklenmesi:
http://forum.miuiturkiye.net/konu/m...e-custom-rom-yukleme-rehberi.3474/#post-32445