Mi tv box s 4k mdz-22-ab sonunda çöken cihazı arka kapağını açarak kurtarmayı başardım ve android 12 sürümünü yüklemeyi başardım sürüm gayet stabil performansı gayet iyi hiç bir probleme rastlamadım
Cihaz çökerse android 8 orijinal sürüme geri döndürmeniz gerekiyor fakat kumanda, wifi ve bluetooth çalışmadı kurtarma için 2 ucu erkek usb 2.0 kablo, usb Ethernet girişli çoklayıcı, kablosuz klavye, fare ve kablolu internet ile problemleri aştım.
Orjinal sürüme döndüğünüzde oluşan hatalar için usb ethernet girişli çoklayıcı aparata usb kablosuz klavye, fare ve ethernet bağlantısını yapıp cihazı android 9 sürümüne yükseltiyorsunuz ve cihazdaki problemler ortadan kalkıyor
Cihaz kurtarma adımında AMLogic USB Burning Tool v2.2.4 kullanırken sakın erase bootloader seçeneğini seçili yüklemeyin (geri alınamıyor kalıcı) program başlarken otomatik seçiliyor bu seçimi kaldırın kaldırmaz iseniz sertifikalar siliniyor ve uygulamalarda problem oluyor yabancı forum sitelerinde bu durumdan yakınan çok insan var ben seçili yükleye bildim hemen programı kapatıp kurtarma adımlarını baştan uyguladım şükür cihazı kurtardım aşağıda yabancı birkaç kaynak ekledim
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Manuel update yaparken Format factory reset yapılmamalı recovery ekranında update yapıyoruz cihaz tekrar recovery ekranında açılıyor tekrar update işlemini tekrarlıyoruz ve işlem tamam yüklemeyi bitirin ve işlemler bittikten sonra fabrika ayarına sıfırlayıp baştan kurulumu tekrarlayın sıkıntı kalmıyor.
Biliyorum pek düzgün bir kaynak olmadı ancak ben sadece anahtar noktaları belirttim yabancı kaynakları araştırarak durumu kavrayın ve uygulayın
riskler size ait umarım başarı ile tamamlarsınız.
Keşke bu işlemleri sırasıyla video kaydına alıp düzgün bir kaynak yapsaydım ancak bunu yapmayı unuttum