- Konular
- 1
acik
tesekkur ederim hersey icin 150 liraya global versiyon aldim ama bu seferde sikintim herkesin karsilastigi sorun Türkçe karakterlerin soru isareti cikmasi acikcasi global surumde kalmayi tercih ediyorum ama soru isareti can sıkıcı
Tahminimce bileklik ya da akıllı saatlerde Global ile Çin sürümleri arasında dil ve arayüz farkından başka bir fark yoktur. Zaten arayüzü İngilizce kullanmayacaksanız eğer Global (İngilizce) sürüm de alsanız Çince sürüm de alsanız İnternet'te paylaşılan Türkçe firmware (donanım yazılımı) ile telefonun dilini değiştirmek isteyeceksiniz. Kısaca sonuçta varacağınız yer aynı olacak.
Aldığınız ürün bileklik değil de telefon olsaydı o zaman iş değişebilirdi. Telefon olduğunda sürümler arasında sadece dil değil donanım farklılıkları ve ona bağlı olarak yazılım farklılıkları da oluyor. Örneğin Global sürümün belli bir GSM iletim bandını desteklemesi ya da desteklememesi veya birisinde dahili radyo bulunup bulunmaması gibi durumlar olabilir ama bileklikte tek fark (bildiğim kadarıyla) arayüz dilidir, donanımsal bir fark yok. Dolayısıyla 2, 3 hafta kargo süresi bekleyerek alternatif websitelerinden de daha hesaplı olarak Çin versiyonu alınabilir.
Bileklikte asıl problem Mi Fit uygulamasının bölgesel sebeplerden dolayı Türkiye Google Play üzerinden indirilememesi ya da Türkçe sürümünün olmaması olurdu. Böyle de bir problem yok. Bileklik hangi dilde olursa olsun Mi Fit'i Türkçe olarak Google Play'den indirip kullanabiliyorsunuz. Çince sürümlü bilekliğin tek dezavantajı arayüzünün Çince dilde olması. Netten indirip kuracağınız firmware'de de zaten yazılımın dil paketleri değiştiriliyor o kadar, geri kalan kısmı tahminimce aynıdır.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
tesekkur ederim hersey icin 150 liraya global versiyon aldim ama bu seferde sikintim herkesin karsilastigi sorun Türkçe karakterlerin soru isareti cikmasi acikcasi global surumde kalmayi tercih ediyorum ama soru isareti can sıkıcı