Adım 1 :
Öncelikle indirmeniz gereken dosyalar konunun sonundadır, indirelim;
Adım 2 : Mi A2 cihazınızın bootloaderi açık olarak kabul ediyorum. Öncelikle
Mi6x oreo stok Miui 9 tgz dosyasının indirim klasöre çıkartalım. Dosyanın içeriği ve dosya yolu resimdeki gibi olsun ..
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Adım 3 : Araçlar klasörünün içinde
DDR_Replace klasörü var. İçinde 3 adet dosya var. Bunları bir üstte attığım resimdeki images klasörünün içine atalım.
Bunu yapmadan asla diğer adımlara geçmeyiniz. Şimdi mi a2 cihazımıza 6x romu atmaya hazırız. Araçlar klasöründeki
mi flash 20160401 dosyasını kuralım. Bu dosya mi flash uygulamasıdır. Flashlamak için gereklidir. Dosyanın görüntüsü ve yolu resimdeki gibidir. Sonra uygulamayı açalım . Açılan uygulamayı üst bölümde hazırladığımız C:\a yolunu gösterelim ve alt bölümden flash all seçeneği seçili olsun.
Adım 4: Araçlar klasöründeki adb.zip dosyasını klasöre çıkaralım. İçerisindeki
CLICK 2X dosyasını tıklayalım. Cihazımızı fastboot moduna alalım. ( Önce cihazı kapatın, açarken ses kısma tuşuyla açınız) Şuan ekranda fastboot yazısı olmalı. Bilgisayara bağlayınız. cmd ekranına
"fastboot oem edl" yazınız Cihazın ekranı kararacaktır. Ardından biraz önce açtığımız mi flash uygulamasına geri dönelim, üstteki refresh tuşuna basınca cihazımızı ekranda görüyor olmanız lazım. Sonra yukarıdan flash uygulamasına basınız.
Adım 5: Yükleme 5 dakika kadar sürecektir. Bittiğinde cihaz otomatik kendi açılmayacak. Mİ flash uygulamasında işlem başarıyla tamamlanmıştır yazısı belirecek.
Onu görene kadar cihaza dokunmayınız, açmayınız oynatmayınız. Bu esnada dikkatli olun. Ardından işlem başarıyla tamamlanmıştır yazısını görünce cihazı açma kapama tuşuna 15 saniye basılı tutarak başlatınız. Bu yüklediğimiz çok eski bir sürüm bu sebeple cihaz boot etmeyebilir. Zaten etmesinede gerek yok amacımız sadece cihazı mi 6x yapmaktı. Şimdi cihaza çok uzun süre basılı tutun ve kapatın. Açarken yine ses kısma ile açınız, yani fastboot moduna tekrar giriniz.
Adım 6: Cmd ekranımız ( siyah ekran ) açık değilse kapattıysanız adb wayne klasörünün içindeki
CLICK 2X açınız. "fastboot flash recovery twrp-3.3.1-0-wayne.img" yazınız. Sonra "fastboot boot twrp-3.3.1-0-wayne.img" yazınız. Cihazınız twrp ile açılmış olacak. Şimdi Twrp ekranından wipe bölümüne gelip hepsini seçerek temizleyiniz.
Adım 7 : Şu esnada cihazınız Eu Miui11 kurmaya hazır. Miui Eu sitesinden yukarıda verdiğim miui 11 zip dosyasını indiriniz. Mutlaka ve mutlaka zip içerisindeki firmware klasörünü siliniz. Silmezseniz cihazınızı asla mi a2 ye geri çeviremezsiniz
Adım 8 : Halen twrp içerisindeniz sanırım, İndirdiğiniz ve içinden firmware dosyasını sildiğiniz dosyayı telefonunuza atınız. Araçlar klasöründeki hmp kernel, persist ve magisk manager dosyasını cihazınıza atınız. Sırasıyla önce
miui 11 eu zip dosyasını kurunuz. Sonra
Persist zip dosyasınız kurunuz
hmp kerneli kurunuz. En sonda magisk manager dosyasını kurunuz.
Adım 9 : Bravo!!! Cihazınıza miui 11 romunu kurdunuz. Şuan cihazınız açılacak ve kamera hariç her şey çalışıyor olacak. Kamera için araçlar klasöründeki
[SDM660]_Camera_All-in-One-bower_pank dosyasınız cihaza atınız. Telefon açıkken magisk manager uygulamasına giriniz ve demin cihaza attığımız dosyayı sol taraf menülerden modüllere girip yükleyiniz. Yükleme esnasında sizden bir kaç şey isticek. Ses artırma tuşuna basın her sorduğu soruda. Ardından cihazı yeniden başlatmanızı ister başlatın.
Adım 10 : Şuan çalışmayan bir bölüm olmaması lazım. Unutmayın, otadan gelen güncellemeleri engellememiz lazım. Ayarlardan geliştirici ayarlarına girip otomatik günellemeyi kapayın diyin. Size yine bildirim gelecektir. Ama güncellemeyi ordan yapmıcaz. Manuel miui eu sitesinden mi6x romunu haftalık indiricez ve klasörün içinde firmware dosyasını silip twrp üzerinden kuracağız.
Unutmayın o firmaware dosyası silinecek... Ek olarak her güncelleme sonrası hmp kernel ve magisk manager de kurulacak. Onlarda kenarınızda dursun
Adım 11 : Bir beğeni ve teşekkürü çok görmeyin ))
******************************************************************************************************************************************************************
NOT: Eğer adım 7 den sonra miui 10 oreo 8.1 stok ile yola devam etmek istenirse yada cihaz açılmazsa veya çalışmayan bir özellik olursa bir kaç ek madde eklemem gerekecek. Buna bir sebep olmamasına karşın yinede buraya ekleyeyim.
Adım 6 dan sonra
Adım : 6/2 Twrp ekranınız açıkken wipe işlemini yapınız, Pc de adb dosyasının içinde click 2x e basıp cmd ekranını açınız. yine pc de
Mi6x Oreo Stok Miui 10 zip dosyasınızı adb klasörünün içine atınız.Sonra cihazdaki twrp de sol tarafta araçlar menüsünün içinde
adb sideload menüsü var. Ona tıklayınız. İşleme devam edip kaydırınız.
Adım : 6/3 Pc de cmd ekranınıza şu komutu giriniz. "adb sideload MI6X_V10.2.1.0.ODCCNXM_v10-8.1.zip" Pc üzerinden cihazınıza stok rom kuruyoruz şuanda. Bu komut her yerde işimize yarayabilir. Bilmenizde fayda var.
Adım : 6/4 Yüklenince cihazı yeniden başlatabilirsiniz. Miui 10 Oreo kullanmak isteyen kalabilir.
Kalmayıp miui 11 e geçmek isteyenler Adım 7 den wipe işlemlerini yapıp devam edebilirler.