Yardım Mi 9T Pro Servise Göndermeli Miyim?

Ufukizm

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür Ufuk
Cihazım
Xiaomi mi9T Pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.0.1 Kararlı
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 9T Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar.
Geçen sene aralık ayında Mi 9T Pro 64 gb telefonu satın aldım. Mi Store dan gidip elden satın aldım.

Cihazla alakalı birkaç sorunum var.

Cihaz Spotfy, Youtube, Uzun süreli telefon görüşmeleri V.b kullanımda aşırı ısınıyor.
Pubg, Cod, Mobile Legends gibi oynlarda el vurulmayacak noktaya geliyor.
Aldığım günden beri oyun oynamadığım halde sarjı bir günü zor çıkarıyor.
Arkaplanda açık uygulama v.s asla bırakmam.
Ekran oyunlarda ilk alındığı zaman çok stabil çalışıyordu şimdi bazen dokunmamı algılamıyor. Ve elim eskisi kadar iyi kaymıyor oyunlarda

Son sorun da az önce meydana geldi.

Telefon ana ekranda bir anda dondu. Hiç bir fiziksel tuşu çalışmadı, farklı bir telefonla arama yaptık farklı telefonda çaldığını görüyorum ama benim telefonda en ufak bir tepkime yok. Şarja taktım yine tepkime yok.
Ne yaptıysam düzelmedi bıraktım 10 dakika bekledim telefon kapanıp açıldı şuan normal çalışıyor.

Sorum şu sizce garantiye göndermeli miyim?
Gönderirsem ücreti geri öderler mi öderlerse güncel fiyattan mı yoksa satın aldığım fiyattan mı işlem yapılır.
Sıfır cihazla değişim söz konusu olur mu?

Not: Cihazım suyla temas etmedi, yere bir kez dahi düşmedi, alındığı günden beri içinden çıkan slikon kılıfla birlikte kullanıldı ve haftada bir kuru micro fiber bezle temizlendi. Ve garantide dahi olsun tamir görsün istemiyorum bunu garantiye gönderirken bildirebiliyor muyum?

Pukiii

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Kemal
Cihazım
Note 8 Pro 64GB
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Merhaba arkadaşlar.
Geçen sene aralık ayında Mi 9T Pro 64 gb telefonu satın aldım. Mi Store dan gidip elden satın aldım.

Cihaz Spotfy, Youtube, Uzun süreli telefon görüşmeleri V.b kullanımda aşırı ısınıyor.
Ekran oyunlarda ilk alındığı zaman çok stabil çalışıyordu şimdi bazen dokunmamı algılamıyor. Ve elim eskisi kadar iyi kaymıyor oyunlarda

Telefon ana ekranda bir anda dondu. Hiç bir fiziksel tuşu çalışmadı, farklı bir telefonla arama yaptık farklı telefonda çaldığını görüyorum ama benim telefonda en ufak bir tepkime yok. Şarja taktım yine tepkime yok.
Ne yaptıysam düzelmedi bıraktım 10 dakika bekledim telefon kapanıp açıldı şuan normal çalışıyor.

Gönderirsem ücreti geri öderler mi öderlerse güncel fiyattan mı yoksa satın aldığım fiyattan mı işlem yapılır.

Not: Cihazım suyla temas etmedi, yere bir kez dahi düşmedi, alındığı günden beri içinden çıkan slikon kılıfla birlikte kullanıldı ve haftada bir kuru micro fiber bezle temizlendi. Ve garantide dahi olsun tamir görsün istemiyorum bunu garantiye gönderirken bildirebiliyor muyum?
Cihazınız incelemeye alınacak, tüm testlerden başarılı ile geçerse zaten içini açmazlar. Yazılım yüklerler geri gönderirler.

Fakat testlerden geçemezse içini açıp kontrol ederler. Size garanti dahilinde veya değil diyip bilgi sunarlar.

Telefon iadelerinde faturada yazan tutar geçerlidir.

Sıfır cihazla değişim söz konusu olabilir fakat bunu ilk seferde yapmazlar. En az 3 defa göndermeniz gerekiyor veya tamir süresi 20 iş günü geçerse iade veya sıfır cihaz ile değişim yapabilirler.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Oyla:

Ufukizm

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür Ufuk
Cihazım
Xiaomi mi9T Pro
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim ilginiz için yalnız şöyle bi durum söz konusu ücreti iade ederlerse ben 4.000 TL den aldım cihazı ancak şuan 4.799 TL civarında yani aynı telefonu almak istesem bile üzerine yüksek bir miktar eklemem gerekecek ve mağdur olan ben olacağım yine. Bu durumda Tüketici hakem heyetine başvuru yapmam bir şey değiştirir mi acaba ?

Oyla:

Pukiii

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Kemal
Cihazım
Note 8 Pro 64GB
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Teşekkür ederim ilginiz için yalnız şöyle bi durum söz konusu ücreti iade ederlerse ben 4.000 TL den aldım cihazı ancak şuan 4.799 TL civarında yani aynı telefonu almak istesem bile üzerine yüksek bir miktar eklemem gerekecek ve mağdur olan ben olacağım yine. Bu durumda Tüketici hakem heyetine başvuru yapmam bir şey değiştirir mi acaba ?
Değiştirmeyecektir. İlgili kanunda yazan metine göre faturadaki tutar ve para birimi şeklinde geri ödeme yapılır yazmaktadır.

Oyla:

Ufukizm

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür Ufuk
Cihazım
Xiaomi mi9T Pro
Konular
2
Değiştirmeyecektir. İlgili kanunda yazan metine göre faturadaki tutar ve para birimi şeklinde geri ödeme yapılır yazmaktadır.

Kanun cidden saçmaymış o zaman 4.000 TL bandında olan telefonlar şuan 5.000 TL hatta daha üstü fiyatlarla satılıyor. Bu durumda yine biz kullanıcılar mağdur oluyoruz yani. Teşekkür ederim tekrar.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Merhaba arkadaşlar.

Aslında cihazınızda teknik bir problem bulunmuyor gibi. Isınmalar gayet doğal. Her cihazın kendine has soğutma sistemi bulunuyor. Şarj süresi de doğal, günümüz cihazları genelde 1 günü zor bitiriyor. Diğer sorunlarınız, ekran algılamama vb, cihazı fabrika ayarlarına dönmenizi öneririm. Arka planda sistemi yoran bir uygulama yada dosya ekran dokunmatiğine etki edebilir. Ki donması da buna işaret. Ram'iniz anlık tıkanıyor.

Garanti konusunda, İphone harici cihaza cihaz veren garanti var mı bilemiyorum. Genelde 4 kez garantiye gönderirsiniz, anakart bile değişirler ama telefonu değişmezler. Yazılımsal sorun olup olmadığını fabrika ayarlarına dönerek öğrenebilirsiniz. Yine tekrarlanırsa garantiye gönderebilirsiniz.

Oyla:

Ufukizm

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür Ufuk
Cihazım
Xiaomi mi9T Pro
Konular
2
Aslında cihazınızda teknik bir problem bulunmuyor gibi. Isınmalar gayet doğal. Her cihazın kendine has soğutma sistemi bulunuyor. Şarj süresi de doğal, günümüz cihazları genelde 1 günü zor bitiriyor. Diğer sorunlarınız, ekran algılamama vb, cihazı fabrika ayarlarına dönmenizi öneririm. Arka planda sistemi yoran bir uygulama yada dosya ekran dokunmatiğine etki edebilir. Ki donması da buna işaret. Ram'iniz anlık tıkanıyor.

Garanti konusunda, İphone harici cihaza cihaz veren garanti var mı bilemiyorum. Genelde 4 kez garantiye gönderirsiniz, anakart bile değişirler ama telefonu değişmezler. Yazılımsal sorun olup olmadığını fabrika ayarlarına dönerek öğrenebilirsiniz. Yine tekrarlanırsa garantiye gönderebilirsiniz.

Şimdi problem şu aynı cihazı aynı gün birlikte aynı yerden bı arkadasimla beraber aldık. Onda zerre sorun yok. İsinma var ama bende ki kadar el degdiremeyecek noktaya gelmiyo. Şarjı oyun oynadığı halde bir günü net çıkarırken ben oyun oynadığım halde bir günü çıkarmakta zorlanıyorum.

Oyla:
Üst Alt