Romun son sürümünü kullanan arkadaşlar yorumlarını aktarabilir mi? uzun süre önce kurmuştum memnun kalmıştım bayağı şu an pil falan nasıl acaba
Şu an romun son sürümündeyim.
(Android 11 Sürüm 5.6 Güvenlik Yaması 05.04.21)
Romun Eksileri
-Vanilla varyantı yok o yüzden Gapps'li olarak geliyor. Her güncelleme 1.5 GB boyutunda.
-Türkçeleştirme %90 civarında diyebiliriz. Kalan %10'luk kesim için telefonda ayarları yaparken İngilizce bilmiyorsanız çeviri programıyla halledebilirsiniz. (Çokta eksi bir durum olmayabilir sonuçta ayarlarla sürekli oynamayacağız, tek seferlik bir durum)
Romun Artıları
-Haftalık güncelleme gönderiyorlar.
-Hatalı bir durum varsa haftayı beklemeden de güncelleme gönderiyorlar. Örneğin 12 Nisan'da yayınladıkları sürümde ekrana çift dokunarak ekranı uyutma özelliği gitmişti. Sadece durum çubuğunda çift tıkladığınızda ekranı kapatıyordu. 13 Nisan'da müdahale ettiler o hatayı giderdiler.
-Özelleştirmeler gayet yerinde özellikle hızlı ayarlar menüsünü keyifli bir hale getirebiliyorsunuz. Örneğin hızlı ayarlar menüsüne çalışan hizmetler ikonu ekleyebiliyorsunuz böylece arka planda çalışan uygulamaları rahat bir şekilde görebiliyorsunuz.
-Akıcılık gayet yerinde. Şu ana kadar kasma, takılma, donma gibi bir durumla karşılaşmadım.
-Kapalı ekran parmak izi var ve gayet iyi çalışıyor.
-Pil açısından bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama tüm AOSP romlar sanki eşit düzeyde pilde gayet iyi verimlilik sağlıyor. Mesela telefonda çok fazla oynamadan telefonu yormadan 48 saat kapalı ekran 11 saat açık ekran elde ettim.
Evolution X romu ile kıyaslayabileceğim rom Crdroid olur.
Crdroid'in Evolution X'ten Artıları
1.Vanilla varyantı var.
2.%99 oranında Türkçe.
3.Bu yazacaklarım kişiden kişiye değişebilir: Hem hızlı ayarlar menüsünü hem de uygulama çekmecesini transparan hale getirebiliyorsunuz. Bu da daha keyifli hale getiriyor telefonu. Tam emin olmamakla birlikte uygulama gizleme özelliği var. Volte&Vowifi simgelerini değiştirebiliyorsunuz. Örneğin telefonun ikonlarının şeklini değiştirdiğinizde onlara uygun volte&vowifi simgelerini ekleyebilirsiniz.
Crdroid'in Evolution X'ten Eksisi
1.Haftalık güncelleme vereceğini söylemesine rağmen 3 haftadır güncelleme almamakta. Şu an da 7.4 sürümü var. Sanırım 7.5 sürümünü dağıtmaya başlamışlar.
2.Evolution X romunda hızlı ayarlar menüsünü özelleştirme bir tık daha iyi.