MIUI 12 Mi 9T PRO / K20 PRO - Eu Stable Rom V12.0.6.0 QFKCNXM Kurulum Rehberi ve İndirme Bağlantıları

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Telefonu aldığımdan beri global kararlı rom ile kullanıyordum(Miui 10 - Android 9). Kısa bir araştırmadan sonra Eu Stable V12.0.4.0.QFKCNXM denemeye karar verdim. Genel olarak çok hoşuma gitti fakat telefonun alt orta kısmında yatay bir çizgi var karanlık modda kullanırken çok rahatsız edici görünüyor. Bunu kaldırmanın bir ayarı var mı acaba?

Ayarlar -Ek ayarlar - Tam ekran hareketleri - "Tam ekran göstergesini gizle " Sekmesini aktif ederek kaldırabilirsiniz.

KontRadamus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
2
12.0.5 diye yukledik, ozellikler de 12.0.2 yaziyor :) neyse ben ilk defa bu romu kullaniyorum, miroom gibi otadan guncelleme aliyormu bu rom, alsa da direk yukleyebiliyormuyuz, yani kendi twrp ye atip hallediyor mu arkadaslar ?

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı soruyu bende 3 kere sordum kimseden ses yok

arguss

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
poco f1
Konular
1
Aynı soruyu bende 3 kere sordum kimseden ses yok
Bak bildirim geldigi gibi yaziyorum :) kendi sorumu kendim cevapladim zaten, yeni versiyonu indirdim yukledim dalvik, cache yapip reboot yaptim, acilmadi tabi twrp ye atti, tekrar magisk rootladim , ve acildi sorunsuz su anda

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Eu Stable Rom v12.0.5.0 yüklü 3-4 gündür. Şu ana kadar gördüğüm hatalar:

-AOD ekranında
kesinlikle bir işlem yaptırmıyor. Bunun çözümü için AOD Çözümü linkinde paylaşılan uyumlu sürümü indirip TWRP üzerinden yüklerseniz problem ortadan kalkıyor.
-Kontrol Merkezinde, ''Yönü Kitle'' seçeneğini aktif etmedik diyelim ve telefonu yatay konumda tuttuk. Böyle bir durumda kontrol merkezi yatay konuma geçmiyor. Uygulamalarda yatay konuma geçiyor fakat kontrol merkezinde sabit kalıyor. Daha sonrasında nasıl düzeldi bilmiyorum ama ara ara kontrol merkezinde de yatay konuma geçtiği oldu.
-Bunun dışında Rom'dan mı kaynaklı bilmiyorum ama Play Store'dan diyelim ki bir uygulama indirdiniz yüklediniz. Birkaç gün sonra o uygulama için güncelleme var deyip güncelleme ortaya çıkıyor. Yani diyelim siz 8 Aralıkta uygulamayı yüklediniz. Fakat uygulama belli bir zaman sonra 3 Aralıkta gelen güncellemeyi güncelleme var deyip karşınıza getiriyor. Sizlerde de böyle bir problem oldu mu?
-Pil konusunda da telefonu yoğun kullanmamama rağmen ilk kullanımda 8 saat 10 dakika/ 45 saat gibi bir süre almıştım. Fakat ikinci kullanımımda 6 saat 10 dakika/ 44 saat gibi bir ekran süresi geldi. %100 şarjdan %1 şarja kadar geçen sürede denedim.
-Diyelim ki evinizde hem modem hem de router var. Global Rom'da hangisine daha yakın olursanız ona hızlı bir şekilde geçiş yapıp bağlanıyor. Fakat EU Rom'da bu geçiş biraz uzun sürüyor mecbur kendiniz bu geçişi sağlıyorsunuz.
-Yine Eu Rom kurduğunuzda ilk kurulumdan sonra wifiyi görüyor, şifrenizi giriyorsunuz fakat wifiye bağlanmıyor. Bunun çözümü için modeminizin ayarlarına girip güvenlik türünü değiştirmeniz gerekiyor. (Örnek: WPA2PSK+WPA3PSK şeklindeyse bunu WPA-PSK+WPA2-PSK yapmak gibi.) Global Romlarda böyle bir problem yok.

1.Eu Stable Rom v12.0.4.0 sürümüne geçmek daha mı iyi bir pil performansı ve stabillik getirir?
2.Eu Stable Rom v12.0.4.0 ile v12.0.5.0 arasında ne fark var yani yeni sürümde neler eklenmiş bunu nereden görebiliriz?

Son düzenleme:

samettk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Samet Karabu
Cihazım
Mi 9t Pro
Konular
2
Eu Stable Rom v12.0.5.0 yüklü 3-4 gündür. Şu ana kadar gördüğüm hatalar:

-AOD ekranında kesinlikle bir işlem yaptırmıyor. Bunun çözümü için AOD Çözümü linkinde paylaşılan uyumlu sürümü indirip TWRP üzerinden yüklerseniz problem ortadan kalkıyor.
-Kontrol Merkezinde, ''Yönü Kitle'' seçeneğini aktif etmedik diyelim ve telefonu yatay konumda tuttuk. Böyle bir durumda kontrol merkezi yatay konuma geçmiyor. Uygulamalarda yatay konuma geçiyor fakat kontrol merkezinde sabit kalıyor. Daha sonrasında nasıl düzeldi bilmiyorum ama ara ara kontrol merkezinde de yatay konuma geçtiği oldu.
-Bunun dışında Rom'dan mı kaynaklı bilmiyorum ama Play Store'dan diyelim ki bir uygulama indirdiniz yüklediniz. Birkaç gün sonra o uygulama için güncelleme var deyip güncelleme ortaya çıkıyor. Yani diyelim siz 8 Aralıkta uygulamayı yüklediniz. Fakat uygulama belli bir zaman sonra 3 Aralıkta gelen güncellemeyi güncelleme var deyip karşınıza getiriyor. Sizlerde de böyle bir problem oldu mu?
-Pil konusunda da telefonu yoğun kullanmamama rağmen ilk kullanımda 8 saat 10 dakika/ 45 saat gibi bir süre almıştım. Fakat ikinci kullanımımda 6 saat 10 dakika/ 44 saat gibi bir ekran süresi geldi. %100 şarjdan %1 şarja kadar geçen sürede denedim.

1.Eu Stable Rom v12.0.4.0 sürümüne geçmek daha mı iyi bir pil performansı ve stabillik getirir?
2.Eu Stable Rom v12.0.4.0 ile v12.0.5.0 arasında ne fark var yani yeni sürümde neler eklenmiş bunu nereden görebiliriz?
Sormam gereken tüm soruları tek mesajda birleştirmişsin eline sağlık. Umarım tecrübe etmiş arkadaşlardan cevap gelir

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Eu Stable Rom v12.0.4.0 yaklaşık olarak 4 gündür kullanıyorum.
Şu ana kadar gördüklerim:
-AOD problemsiz bir şekilde açılıyor. Yani versiyon 12.0.5.0 gibi bir hata durumu yok.
-Play Store'da güncellemeler geriden gelmiyor şimdilik gördüğüm kadarıyla.
-Kontrol merkezinde ''Yönü Kitle'' diyelim ki ana ekranda kontrol merkezini telefonu yan tutup indirdik yan şekilde açılmıyor. Fakat arka planda youtube açtığımızı düşünelim yatay şekilde. O zaman kontrol merkezide yatay konumda açılıyor. Normal global romda ana ekrandayken telefonu yatay tuttuğumuzda kontrol merkezide yatay konumda mı açılıyordu bilmediğimden bu bir hata mıdır bir şey diyemeyeceğim.
-v12.0.5.0 ilk kurduktan sonra wifiye bağlı demesine rağmen internete girmiyordu bunun sebebi de ağın güvenlik türünden kaynaklanıyordu. Bu versiyonda (12.0.4.0) böyle bir problem oluşturmadı ilk açılışta bağlandı. (Daha önce v12.0.4.0 yüklediğimde bağlanmamıştı.)
-Bazı uygulama simgelerinde (Galeri, kamera, mi video) mesela uygulamayı açtık ve hemen ardından orta tuşa basıp uygulamayı arka plana attık ve ana ekrana döndük. Böyle bir durumda uygulamanın simgesi anlık kayboluyor. 1 saniye bile sürmüyordur fakat uygulamanın olduğu yer boşmuş gibi bir hava veriyor. Bunu her uygulamada yapmıyor.
-Pili tam anlamıyla test edemedim fakat v12.0.5.0'dan daha iyi gibi duruyor. Pil kullanım istatistiği de v12.0.5.0'da olduğu gibi doğru çalışmıyor.
-Evinizde hem modem hem router cihaz varsa global romda hangisine daha yakınsanız ona hızlı bir şekilde geçiş yapıp bağlanıyordu. Örneğin modeme yakınsanız modemden internete bağlanıyor fakat modemden uzaklaşıp routera yaklaştığınızda hızlı bir şekilde routere bağlanıp interneti routerdan sağlıyordu. Fakat hem v12.0.5.0'da hem de şu an kullandığım v12.0.4.0 versiyonunda bu geçişi çok geç yapıyor hatta onun geçiş yapmasını beklemeden siz kendiniz seçiyorsunuz modeme bağlan routera bağlan diye. Burada en iyi ağı hızlı bir şekilde seçemiyor. Birde mesela benim router 2.4 ghz ve 5 ghz bandında yayın yapıyor. Burada da 2.4 ghz mi yoksa 5 ghz bandından mı bağlansın karar veremediğinden internette kopmalar oluşuyor. Global romda böyle bir problem hiç olmamıştı.

messouth

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
0
Eu Stable Rom v12.0.4.0 ile bir haftalık deneyimlerime göre pil performansından çok memnunum. Telefonu gece full pil ile şarjdan çıkartırsam sabaha kadar boşta %93 seviyelerine kadar düşüyor, boşta bu kadar düşmesine pek anlam veremedim. Fakat sabah full pille şarjdan aldığımda akşama kadar çok güzel bir performans sergiliyor.

Şu ana kadar kendi kullanımıma göre hiçbir probleme denk gelmedim açıkçası Global V10.3.3.0.PFKMIXM sürümünden sonra telefonu kullanmaktan keyif almaya başladım tekrar. Her güncellemede pil ömrü ve stabilizasyon hakkındaki kötü yorumlardan dolayı bu zamana kadar boşuna beklediğimi farkettim. Kurulumu ilk sayfadaki talimatlara harfiyen uyarak yaptım Miui 10 sonrası performans düşüklüğünden korkan arkadaşlar gönül rahatlığıyla bu roma geçebilir bence.

Fotoğrafta pil kullanım istatistiğini paylaşıyorum (ortalama %60 ekran parlaklığı, mobil veri kapalı, konum, wifi ve bluetooth sürekli açık).

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-12-16-03-52-20-620_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-12-16-03-52-20-620_com.miui.securitycenter.jpg
    240,4 KB · Görüntüleme: 33

sametoguz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Smt
Cihazım
Mi5
Konular
8
Bende uzun süredir global kullanımından sonra uyku tutmadığı bir sabah yaşarken bugün dedim hadi eu rom kurayım :) derken 12.0.4 ile bende eu rom a geçmiş bulunmaktayım. Kullanım ile ilgili deneyimlerimi ilerleyen günlerde paylaşacağım. Tek canımı sıkan nokta mi cloudta uygulama yedeklerimi getirirken bir çok Google uygulamasını geri getirmedi. Gmail haritalar fotoğraflar Chrome gibi ana uygulamaları tek tek ayrıca yükledim. Neden olduğunu anlayamadım..

sametoguz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Smt
Cihazım
Mi5
Konular
8
Bu arada temalar çince bir ara düzeldi gibi oldu sonra tekrar çince yazılar çıkıyor var mıdır çözümü dostlar?

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Bu arada temalar çince bir ara düzeldi gibi oldu sonra tekrar çince yazılar çıkıyor var mıdır çözümü dostlar?
Çözümü bilmiyorum, siz dedikten sonra baktım bende de Çince gözüküyor.
Birde ben opera tarayıcı kullanıyorum. Opera üzerinde YouTube video açarsanız video oynuyor fakat altta ilerleme barı geriden geliyor. Yani dakika kısmı doğru ama kırmızı çizgi geriden geliyor.
Yine opera tarayıcıda bazen anlık takılmalar yapıyor.

Üst Alt