Yardım Mi 9T Oto şebeke ve wifi sorunu

walkman011

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sergen
Cihazım
Mi9t pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Mıuı 10.3.3.0
Telefon Modeli
Mi9t pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese hayırlı akşamlar. Foruma yeni katıldım. Benim cihazımda yeni başlayan bir sorun var. Şöyle söyleyeyim cihazımı yaklaşık 2 hafta kadar önce üzerinde kılıf var iken düşürdüm diz mesafesi kadar bir yükseklikten. Ama sorun bir iki gündür başladı düştüğü günden beri değil. Alakası varmıdır bilemem.

Sorunum şebeke ve wifi kopması ve zayıf çekmesi. Bulunduğum konumda telefonu elime aldığım zaman wifi ve şebeke sinyali en düşüğe kadar iniyor hatta bazen kesiyor. Diğer elimde aynı hat aynı wifi bağlı mi note 8 var ve onda herhangi bi sorun yok.

Bu soruna nasıl çözüm bulabilirim. Düşme ile alakalımıdır donanımsal yada programsalmıdır bilemedim. Antenden şüphe ettim ama böyle en ufak bir şeyde de zarar görür mü bu anten?

Şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Herkese hayırlı akşamlar. Foruma yeni katıldım. Benim cihazımda yeni başlayan bir sorun var. Şöyle söyleyeyim cihazımı yaklaşık 2 hafta kadar önce üzerinde kılıf var iken düşürdüm diz mesafesi kadar bir yükseklikten. Ama sorun bir iki gündür başladı düştüğü günden beri değil. Alakası varmıdır bilemem.

Sorunum şebeke ve wifi kopması ve zayıf çekmesi. Bulunduğum konumda telefonu elime aldığım zaman wifi ve şebeke sinyali en düşüğe kadar iniyor hatta bazen kesiyor. Diğer elimde aynı hat aynı wifi bağlı mi note 8 var ve onda herhangi bi sorun yok.

Bu soruna nasıl çözüm bulabilirim. Düşme ile alakalımıdır donanımsal yada programsalmıdır bilemedim. Antenden şüphe ettim ama böyle en ufak bir şeyde de zarar görür mü bu anten?

Yazılımsal bir sorun gibi gözükmüyor. Anten kablosu sizin de düşündüğünüz gibi çıkmış olabilir. Pek düşme ile çıkacak bir kablo değil, ancak sizin şanssızlığınıza gelmiş olabilir.

Oyla:

walkman011

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sergen
Cihazım
Mi9t pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılımsal bir sorun gibi gözükmüyor. Anten kablosu sizin de düşündüğünüz gibi çıkmış olabilir. Pek düşme ile çıkacak bir kablo değil, ancak sizin şanssızlığınıza gelmiş olabilir.

Peki bu durumda cihazın açılması gerekiyor değilmi ? Veya anten kablosu çıkmış olsa şebeke tamamen düşmesi gerekmez mi ? Bende elime alınca 1 çizgiye düşüyor telefonu serbest yukarı tutunca düzeliyor. Avuç içinde düşüyor şebeke ve wifi

Oyla:

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Peki bu durumda cihazın açılması gerekiyor değilmi ? Veya anten kablosu çıkmış olsa şebeke tamamen düşmesi gerekmez mi ? Bende elime alınca 1 çizgiye düşüyor telefonu serbest yukarı tutunca düzeliyor. Avuç içinde düşüyor şebeke ve wifi
Şöyle ki görmediğimiz için dediklerimiz sadece bir fikir, daha bilgili hocalarım varsa onlar da bilgi verecektir. Anten kablosu çıktıysa cihaz açılarak müdahale edilir. Cihazların genelde üst bölümü anten görevi görür, cihazın sağ ve sol üst bölümlerinde yalıtkan ayıraçlar ile diğer gövde bölümünden ayrılır cihazı tutarken anten bölümlerini engellerek tutmak da sinyali azaltabilir ancak siz ciddi bir sinyal azalmasından bahsediyorsunuz.

Oyla:

Yasin.akblt

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yasin
Cihazım
Mi 9 t
Konular
0

Kardeşim aynı durumu şuan bnde yaşıyorum kılıf takılı iken düşmüştü bndede ama sorun yoktu aradan bir ay geçti beni arayanlar ulaşamaz oldu ulasamadiklari zaman internet kullanılıyor ulasabildikleri zaman ise internet kullanılmıyor su fakat şimdi sadece internet kullanılmıyor şebeke E çekiyor bende antenden şüpheleniyorum

Oyla:
Üst Alt