İnceleme Mi 9T Deji Batarya Değişimi

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Hocam benim tanıdık telefoncu değil ama aletleri var ve bu işten anlıyor. Kısa sürede halletti sağolsun. Siz de az çok anlıyor, eliniz yatkın ve malzemeleriniz varsa (kapağı ısıtıp açmak için alet, sonra tekrar yapıştırmak için yapıştırıcı vs) kendiniz de yapabilirsiniz. Benim elim yatkın değil ve malzemem yok diye tanıdığa gittim
Hocam tanidik olsa hic ugrasmam da olmayinca kendim yapmayi dusunuyorum telcinin birine sorup uygun birsey derse yaptiririm. Yoksa da takim alip izleyip ogrenmeye calisacagim evde 4-5 tane tel var illaki onlarinda batarya degisimi olacak.

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
Hocam tanidik olsa hic ugrasmam da olmayinca kendim yapmayi dusunuyorum telcinin birine sorup uygun birsey derse yaptiririm. Yoksa da takim alip izleyip ogrenmeye calisacagim evde 4-5 tane tel var illaki onlarinda batarya degisimi olacak.
Akıl vermek gibi olmasın hocam.
Ben evde fön makinesi ile bir çok cihazın (kolu komşunun, arkadaşların,kendinin,ailemin) ekranını arka kapağını veya bataryasını değiştirdim. Bu işlem yapılırken elinden geldiğince hafif olmak lazım. Öncelikle YouTube da JerryrigEverything adlı bi kanal var mı 9t pro diye arat adam arka kapağı söküyor kablo Flex gibi şeylere zarar vermeden camı kırmadan sokebilmek için video daki işlemleri dikkatle izleyin. İşlemler yapılırken cihazınız kapalı olsun. Isı cihaza zarar verebilir fon makinasını sadece kenarlara tutun. Ve sonra hediye gelen ekran ayırma plastiğini veya ince sert bir plastiği araya koyup etrafını gezin öpücük yardımı ile yavaşça sökmeye çalışın. Batarya zaten çok kolay çıkıyor etiketi tutup kaldiriyorsunuz. Ama bu işlemler gerçekten hassasiyet gerektiriyor. Batarya ile birlikte konuyla alakalı bir telefoncu, tamirciye gidip değişmesini isterseniz en sağlıklısı o olacaktır.

Geçenlerde bir konuya yazmıştım telefonun bataryası hangi rom olursa olsun yüzde 100'den yüzde 88'e çok hızlı düşüyor diye. Bunun sonucunda da gün içinde 5-6 saat veya yüzde 1'e kadar kullanırsam 7 saat ekran açık kalma veriyordu. Bende konudaki tavsiye üzerine deji batarya alıp dün değiştirdim. Telefonu tamamen doldurup test ettim ve ilk şarj sonucundan baya memnun kaldım. Bu performansı bana ne kadar verir bilmiyorum ama ara ara konuyu güncelleyip bilgi veririm.

35 dakika telefon görüşmesi, 40 dk whatsapp görüntülü görüşme ve yüzde 10 şarj kala sonuç.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Merhaba hocam güncel verileri atma şansın varmı her ay 1 defa soracağım bunu size şimdiden teşekkürler :D :D

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Akıl vermek gibi olmasın hocam.
Ben evde fön makinesi ile bir çok cihazın (kolu komşunun, arkadaşların,kendinin,ailemin) ekranını arka kapağını veya bataryasını değiştirdim. Bu işlem yapılırken elinden geldiğince hafif olmak lazım. Öncelikle YouTube da JerryrigEverything adlı bi kanal var mı 9t pro diye arat adam arka kapağı söküyor kablo Flex gibi şeylere zarar vermeden camı kırmadan sokebilmek için video daki işlemleri dikkatle izleyin. İşlemler yapılırken cihazınız kapalı olsun. Isı cihaza zarar verebilir fon makinasını sadece kenarlara tutun. Ve sonra hediye gelen ekran ayırma plastiğini veya ince sert bir plastiği araya koyup etrafını gezin öpücük yardımı ile yavaşça sökmeye çalışın. Batarya zaten çok kolay çıkıyor etiketi tutup kaldiriyorsunuz. Ama bu işlemler gerçekten hassasiyet gerektiriyor. Batarya ile birlikte konuyla alakalı bir telefoncu, tamirciye gidip değişmesini isterseniz en sağlıklısı o olacaktır.

Merhaba hocam güncel verileri atma şansın varmı her ay 1 defa soracağım bunu size şimdiden teşekkürler :D :D
Bilgi icin tesekkur ederim. Uygun bir ucret olursa ilk onceligim telciye yaptirmak. Olmaz ise de deginiz gibi izleyip yapmaya calisacagim.

Onizukasensei

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9t
Konular
2
Hocam bugün veya yarın duruma göre ekran görüntüsü atarım. Ama dün 14 saat bekleme ve 11 saatten biraz fazla ekran açık süresi aldım. Oyun oynamıyorum ve genel kullanımın yüzde 90'ı wifi ile oldu, 1 saat civarı mobil veri açıkken kullandım.

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
Hocam bugün veya yarın duruma göre ekran görüntüsü atarım. Ama dün 14 saat bekleme ve 11 saatten biraz fazla ekran açık süresi aldım. Oyun oynamıyorum ve genel kullanımın yüzde 90'ı wifi ile oldu, 1 saat civarı mobil veri açıkken kullandım.
Çok güzel süreler ama işte kaç ay gider onu kestirmeye çalışıyorum. 3 ay 4 ay gibi bir sürede eskisinden daha beter olacaksa arka kapağı sokmeyeyim bu arada deji ye sürekli 9t pro batarya dedim onlar gidip bp41 getirmiş :D

Onizukasensei

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9t
Konular
2
Çok güzel süreler ama işte kaç ay gider onu kestirmeye çalışıyorum. 3 ay 4 ay gibi bir sürede eskisinden daha beter olacaksa arka kapağı sokmeyeyim bu arada deji ye sürekli 9t pro batarya dedim onlar gidip bp41 getirmiş :D
Hocam valla umarım 3 4 ay değil de en az 6 ay sürer bu performansı. 6 ay ve üstüne razıyım. En çok korktuğum da pat diye yüzde 20 30larda birden kapanmaya başlayacak olması ama gayet iyi duruyor bakalım artık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

savioranqel68,
Yüzde 36 şarj var daha, anlık durum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-03-08-00-12-27-873_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-03-08-00-12-27-873_com.miui.securitycenter.jpg
    246,1 KB · Görüntüleme: 109

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Hocam valla umarım 3 4 ay değil de en az 6 ay sürer bu performansı. 6 ay ve üstüne razıyım. En çok korktuğum da pat diye yüzde 20 30larda birden kapanmaya başlayacak olması ama gayet iyi duruyor bakalım artık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

savioranqel68,
Yüzde 36 şarj var daha, anlık durum.
Hocam device info hw kurdugunuzda pildeki durum nasil gorunuyor acaba

Onizukasensei

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9t
Konular
2
mad_080,
Hocam böyle görünüyor

Ekli dosyalar

• IMG_20210308_001642.jpg
    IMG_20210308_001642.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 112

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Root yetkisi verince boyle gorunmesi lazim hocam.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-03-08-00-51-36-112_ru.andr7e.deviceinfohw.jpg
    Screenshot_2021-03-08-00-51-36-112_ru.andr7e.deviceinfohw.jpg
    199 KB · Görüntüleme: 115
Üst Alt