Yardım Mi 9t çözemediğim sorunlarım

Osmanalikk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman Ali
Cihazım
Mi9t
Konular
30
Merhaba özellikleri tasarımı ve kendine özgü arayüzü dolayısıyla severek aldığım mi9t cihazım tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Aşağıdakilerin çözümü için yardımcı olabilir misiniz. Yaşayan çözebilen varmı.

Ses sorunu:Film izlerken ortam sesleri (silah cam kırılması efekt sesleri araba sesleri müzik vs) çok yüksek geliyor fakat insan diyaloglarında ses yok denecek kadar azalıyor. Üstüne pubg gibi oyunlarda yine silah araba vs sesler gayet yüksek ve net iken yürüme koşma sesleri yok denecek kadar. (Dolby atmos kullanıyorum. Ayak sesleri konuşma vs artıyor fakat onla birlikte diğerd seslerde aşırı derece artıyor eşitleyemiyorum)
Ekran tazeleme hızı: tarayıcıda veya sosyal ağlarda gezerken resmen sayfa takılarak kayıyor. Forumda Hertz yükselmeye ait bir konu var fakat güncel sürümlerde çalıştığını söyleyen kimseyi göremedim) kernelle birlikte olan hertz'i denemek istiyorum onda da pubg de kilitlenme ban riski içerir gibi ifadeler yazıyor.
Parmak izi sorunu: geç algılıyor adeta 2-3 saniye ekrana baskı uygulamadan kilit açmıyor. (sol,sağ ve dik olarak tanıtılmış vaziyette) Ekran koruyucuyu sökünce düzelmedi.

Cihaz: mi 9t
Rom: Xiaomi eu 20.3.26 ve global 11.04 denendi.
Bootloader: açık.
root: aktif.
twrp: yüklü.
temiz kurulum: yapıldı.

Ali07

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Parmak izinden 3-4 tane yap etkisini görüceksin.

Oyla:

LegalWeed

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi9T
Meslek
Öğrenci
Konular
61
ben de ekran koruyucu var 2 kere okuttum parmağımı tak diye okuyor sesle ilgili herhangi bir problem yok ama dediğin gibi yenileme hızı aynı şekilde

Oyla:

Ali07

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Ekran tazeleme hızı için
Ayarlar
Telefon hakkında
Mıuı sürümüne geliştirici olana kadar dokun
Ek ayarlar
Geliştirici Seçenekleri
Altlara doğru pencere animasyon ölçüsü
Animasyon ölçeği 5x yap

Oyla:

Osmanalikk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman Ali
Cihazım
Mi9t
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran tazeleme hızı için
Ayarlar
Telefon hakkında
Mıuı sürümüne geliştirici olana kadar dokun
Ek ayarlar
Geliştirici Seçenekleri
Altlara doğru pencere animasyon ölçüsü
Animasyon ölçeği 5x yap
Dostum saol cevap için yaptım fakat fark göremedim. Çünkü bu işlem uygulama açılırken oluşan animasyon hızını değiştiriyor. Bana sayfa akışındaki kayma animasyonu için olan gerekli. Yani Hertz ile ilgili bir çözüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben de ekran koruyucu var 2 kere okuttum parmağımı tak diye okuyor sesle ilgili herhangi bir problem yok ama dediğin gibi yenileme hızı aynı şekilde
Dostum saol cevap için bende 4 kez okuttum ama sorun devam ediyor. Hepsini kaldırıp tekrar deneyeceğim düzelme olup olmadığına dair.

Oyla:

Aksan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
K20 pro
Meslek
Tekstil
Konular
26
Dostum saol cevap için yaptım fakat fark göremedim. Çünkü bu işlem uygulama açılırken oluşan animasyon hızını değiştiriyor. Bana sayfa akışındaki kayma animasyonu için olan gerekli. Yani Hertz ile ilgili bir çözüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum saol cevap için bende 4 kez okuttum ama sorun devam ediyor. Hepsini kaldırıp tekrar deneyeceğim düzelme olup olmadığına dair.
Birde ekran ışığı tam kısın okutun sonra ekran ışığı tam açın okutun parmağınızı hatta bir tane de orta ışıkta okutun size kalmış o :) bu şekilde faydası gören var

Oyla:

LegalWeed

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi9T
Meslek
Öğrenci
Konular
61
olmadı format atmayı deneyebilirsin

Oyla:

fox5578

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
17
Bunlar mi9t nin genel eksiklikleri. Ses sorununu bilmiyorum. Hoparlörü hiç kullanmadım. Kulaklıkta sıkıntı yaşamadım. Ekran hz düşük farkındayım. Bir ara bende taktım buna. Hatta şu an miui 10 android 9 kullanıyorum. Overclock yaptım ekranı. Hem çok bir şey değişmedi hemde şarj su gibi gitmeye başladı. Gece full şarj bırak sabah %50 ile alıyorsun o derece. Cihazın ekranı böyle yapacak bir şey yok diye düşünmeye başladım. Parmak izi ise hız olarak oldukça düşük. Hem bastırmak hemde 2 sn falan beklemek gerekiyor. Yüz tanıma malum kamera açılış hızı yüzünden kullanılmıyor. Bu cihazda keşke parmak izini arka kapağa koysalardı. %300 civarı daha hızlı çalışırdı. Ekrandan parmak izi okuma hiç sevmiyorum ama cihazda kullanılacak en hızlı ve güvenilir yöntem şu an bu.

Oyla:

agoguzhan06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi9t
Konular
63
Bu ekran olayından bende muzdaribim çoğu mıuı romu denedim hepside aynı ama nedense aosp romlarda bu sıkıntıya rastlamadım ama aosp romlardada en uzun kalma sürem 1 gün oldu

Oyla:

Ali07

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Telefonu 6 aydır kullanıyorum gece %76 ile bıraktım sabah %75 ile aldım ilk başlarda parmak izi hızlı okumuyor diye bnde sinir oluyodum sonradan düzeldi tek seferde okuyor sadece şu son 1 aydır ghost touch problemi var bana göre de başka bir sorunu yok

Oyla:
Üst Alt