Yardım Mi 9t çözemediğim sorunlarım

Osmanalikk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman Ali
Cihazım
Mi9t
Konular
30
Merhaba özellikleri tasarımı ve kendine özgü arayüzü dolayısıyla severek aldığım mi9t cihazım tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Aşağıdakilerin çözümü için yardımcı olabilir misiniz. Yaşayan çözebilen varmı.

Ses sorunu:Film izlerken ortam sesleri (silah cam kırılması efekt sesleri araba sesleri müzik vs) çok yüksek geliyor fakat insan diyaloglarında ses yok denecek kadar azalıyor. Üstüne pubg gibi oyunlarda yine silah araba vs sesler gayet yüksek ve net iken yürüme koşma sesleri yok denecek kadar. (Dolby atmos kullanıyorum. Ayak sesleri konuşma vs artıyor fakat onla birlikte diğerd seslerde aşırı derece artıyor eşitleyemiyorum)
Ekran tazeleme hızı: tarayıcıda veya sosyal ağlarda gezerken resmen sayfa takılarak kayıyor. Forumda Hertz yükselmeye ait bir konu var fakat güncel sürümlerde çalıştığını söyleyen kimseyi göremedim) kernelle birlikte olan hertz'i denemek istiyorum onda da pubg de kilitlenme ban riski içerir gibi ifadeler yazıyor.
Parmak izi sorunu: geç algılıyor adeta 2-3 saniye ekrana baskı uygulamadan kilit açmıyor. (sol,sağ ve dik olarak tanıtılmış vaziyette) Ekran koruyucuyu sökünce düzelmedi.

Cihaz: mi 9t
Rom: Xiaomi eu 20.3.26 ve global 11.04 denendi.
Bootloader: açık.
root: aktif.
twrp: yüklü.
temiz kurulum: yapıldı.

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Yurtdışı cihazı olduğundanmıdır nedir bilmem ama forumda söylenen sorunların hiç birini yaşamadım şu ana kadar. Cihaz 5 aylık global son sürüm rom yüklü root yok, sizin bahsediğiniz sorunların hiç birini de yaşamıyorum, pamak izi 0.7-1.2 saniyede her zaman tek seferde çalışıyor bir kez taratdım ekran koruyucu kullanmıyorum, şarj sorunu yaşamıyorum, ses de hiç sorun yok, Ekran tazeleme oranıysa pek dikkat etmediyimden sorun olmuyor, kısaca kafaya takmıyorum.

Oyla:

Ferhatkaan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mi 9t
Konular
7
Ekran tazeleme hızı için
Ayarlar
Telefon hakkında
Mıuı sürümüne geliştirici olana kadar dokun
Ek ayarlar
Geliştirici Seçenekleri
Altlara doğru pencere animasyon ölçüsü
Animasyon ölçeği 5x yap
hay yaşa. kaç aydır nette gezinirken takılma oluyordu. bugün son kez forumlara baki dedim sen denk geldin hocam. yaptım oldu, formata gerek kalmadı:) sağolasın valla

Oyla:

omer9035

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ömer
Cihazım
gm5 plus
Konular
3
Pixel experince rom yükleyin bu sorunların hiçbiri yok cihaz çok akıcı ve şarjı daha iyi dayanıyor tavsiye ederim

Oyla:

kvkfurkan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
8
Merhaba özellikleri tasarımı ve kendine özgü arayüzü dolayısıyla severek aldığım mi9t cihazım tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Aşağıdakilerin çözümü için yardımcı olabilir misiniz. Yaşayan çözebilen varmı.

Ses sorunu:Film izlerken ortam sesleri (silah cam kırılması efekt sesleri araba sesleri müzik vs) çok yüksek geliyor fakat insan diyaloglarında ses yok denecek kadar azalıyor. Üstüne pubg gibi oyunlarda yine silah araba vs sesler gayet yüksek ve net iken yürüme koşma sesleri yok denecek kadar. (Dolby atmos kullanıyorum. Ayak sesleri konuşma vs artıyor fakat onla birlikte diğerd seslerde aşırı derece artıyor eşitleyemiyorum)
Ekran tazeleme hızı: tarayıcıda veya sosyal ağlarda gezerken resmen sayfa takılarak kayıyor. Forumda Hertz yükselmeye ait bir konu var fakat güncel sürümlerde çalıştığını söyleyen kimseyi göremedim) kernelle birlikte olan hertz'i denemek istiyorum onda da pubg de kilitlenme ban riski içerir gibi ifadeler yazıyor.
Parmak izi sorunu: geç algılıyor adeta 2-3 saniye ekrana baskı uygulamadan kilit açmıyor. (sol,sağ ve dik olarak tanıtılmış vaziyette) Ekran koruyucuyu sökünce düzelmedi.

Cihaz: mi 9t
Rom: Xiaomi eu 20.3.26 ve global 11.04 denendi.
Bootloader: açık.
root: aktif.
twrp: yüklü.
temiz kurulum: yapıldı.
Hocam geçmiş olsun öncelikle şuan hali hazırda global 11.0.5 rom kullanıyorum bahsettiğiniz ses sorununu şuana kadar fark etmemiştim ama az önce denediğimde gayet sorunsuz ses düzeyi sonda olmasına rağmen aksiyon ve konuşma sahneleri gayet normal ve aynı düzeydeydi lakin dublaj şeklinde film izliyorsanız bu sorun ortaya çıkmış olabilir ben orijinal dili ile test ettim ekran tazeleme hızı için birşey diyemiycem zaten hali hazırda yapabiliceğiniz birşey yok parmak izi sorunu içinse cihazı ilk kullanmaya başladığımda yavaştı fakat bu sorunu şöyle düzeltim parmağımı tek taramada 4 farklı şekilde okuttum aşağı bakarken sola bakarken sağa bakarken ve yukarı bakarken daha sonra animasyonda eksik kalan kısımları doldurdum geç açılma problemi bende bu biçimde çözüldü şuan ekran koruyucu kullanmama rağmen hemen tepki veriyor umarım yardımcı olabilmişimdir.

Oyla:

muzoks1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muzaffer
Cihazım
Mi9T 128GB/6
Konular
2
Ekran tazeleme hızı cidden berbat