Yardım Mı 9 twrp ekranında kalma ve restore yapamama

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global - revos
Telefon Modeli
mi 9
Bootloader Kilidi
Açık
İyi forumlar dostlar.
Cihaza revOS yuklemeye calıstım twrp menusunden. Ama olmadı. sureklı twrpye atıyor. Sonra tamam dedım olmadı restore yapayım. Bu sefer de dahılı depolamayı gormuyor. Yanı goruyor da depolama ıcındenkı tum klasörler xqwqwxqwxqwx - zuzyzzyzuzı - zşlzşzşzş gıbı ısmlere dönmüş. Halıyle restore de yapamıyorum. Sızce ne yapmam gerekıyor ?

teşekkürler

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
43
İyi forumlar dostlar.
Cihaza revOS yuklemeye calıstım twrp menusunden. Ama olmadı. sureklı twrpye atıyor. Sonra tamam dedım olmadı restore yapayım. Bu sefer de dahılı depolamayı gormuyor. Yanı goruyor da depolama ıcındenkı tum klasörler xqwqwxqwxqwx - zuzyzzyzuzı - zşlzşzşzş gıbı ısmlere dönmüş. Halıyle restore de yapamıyorum. Sızce ne yapmam gerekıyor ?

teşekkürler
Format data yapmanız gerekiyor hocam

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Oyla:

Sandocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
46
İyi forumlar dostlar.

teşekkürler
Hocam yeni Rom yüklemelerinde, Çveneburi hocamın dediği gibi Format data yapman gerekir. Yalnız verilerin hepsi silinicek haberin olsun. Sana işlemleri yazıyorum, adım adım uygula.

Rom kurulurken verileriniz silinecek, resim, video, müzik vs varsa PC’ye yedek alın..

Yedek aldıktan sonra twrp ye girip şu adımları yapacaksınız....

Kesinlikle ROM dosyasını hemen atmayın. 2.adımda atacaksınız rom zip dosyasını.

1- Wipe -> format data -> yes yazıyoruz. Format işlemi bittikten sonra, twrp ana ekrana gelip

Reboot ->recovery diyoruz twrp yeniden başlıyor.

Twrp ana ekrana geldikten sonra yükleyeceğimiz rom ve magisk 19.3 zip dosyasını telefon hafızasına atıyoruz. Tekrar twrp ana ekrana gelip,

2- Wipe -> advanced wipe -> 4 wipe yapıyoruz (dalvik,cache,system,data) dedikten sonra twrp ana ekrana gelip install kısmından önce rom dosyasını daha sonrada magisk 19.3 dosyasını yüklüyoruz...

İlk açılış 10 dk sürebilir, heyecan ve panik yapmıyoruz...

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yeni Rom yüklemelerinde, Çveneburi hocamın dediği gibi Format data yapman gerekir. Yalnız verilerin hepsi silinicek haberin olsun. Sana işlemleri yazıyorum, adım adım uygula.

Rom kurulurken verileriniz silinecek, resim, video, müzik vs varsa PC’ye yedek alın..

1- Wipe -> format data -> yes yazıyoruz. Format işlemi bittikten sonra, twrp ana ekrana gelip

Twrp ana ekrana geldikten sonra yükleyeceğimiz rom ve magisk 19.3 zip dosyasını telefon hafızasına atıyoruz. Tekrar twrp ana ekrana gelip,

2- Wipe -> advanced wipe -> 4 wipe yapıyoruz (dalvik,cache,system,data) dedikten sonra twrp ana ekrana gelip install kısmından önce rom dosyasını daha sonrada magisk 19.3 dosyasını yüklüyoruz...

hemen deniyorum hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rom ve magısk yuklerken en sonunda hata verıyor. Reboot'e tıklayınca da No OS Installed. Are you wısh yo reboot? uyarısı cıkıyor

Hocam dediğim hataları demesıne ve oyle uyarı vermesıne rağmen cıhaz acıldı :) ilginç

Açıldı demıstım ama kurulma ekranın sureklı hata verıyor sımdı de. BULUT DURMAYA devam edeıyor dıye.

Son düzenleme:
Oyla:

Sandocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
46
hemen deniyorum hocam.

Rom ve magısk yuklerken en sonunda hata verıyor. Reboot'e tıklayınca da No OS Installed. Are you wısh yo reboot? uyarısı cıkıyor

Hocam dediğim hataları demesıne ve oyle uyarı vermesıne rağmen cıhaz acıldı :) ilginç

Açıldı demıstım ama kurulma ekranın sureklı hata verıyor sımdı de. BULUT DURMAYA devam edeıyor dıye.

Hocam Twrp yüklüyse sıfırdan dene. Sana yazdıklarım tüm adımları tek tek uygula.

Telefonu Pc ye bağlayın.
Twrp yi açın

Twrp ana ekrana geldikten sonra yükleyeceğimiz rom ve magisk 19.3 zip dosyasını Pc den telefon hafızasına atıyoruz. Tekrar twrp ana ekrana gelip,

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Hocam Twrp yüklüyse sıfırdan dene. Sana yazdıklarım tüm adımları tek tek uygula.

Telefonu Pc ye bağlayın.
Twrp yi açın

Twrp ana ekrana geldikten sonra yükleyeceğimiz rom ve magisk 19.3 zip dosyasını Pc den telefon hafızasına atıyoruz. Tekrar twrp ana ekrana gelip,

birebır aynılarını yapıyorum ama her seferınde hata verıyor. Rom'u kurarken de magısk kurarken de en sonunda ' failed to mount cust no such file or directory ' bu hatayı verıyor.
suan cıhaz acıldı ve basta mı cloudu kurmadım(mı cloudu acmak ısteyınce sureklı hata verıyor)

Oyla:

Sandocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
46
Hocam indirdiğiniz Romda sıkıntı olabilirmi ? Nereden indirdiniz belkide yanlış telefon modeline rom indirmiş olabilirmisiniz ?

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Hocam indirdiğiniz Romda sıkıntı olabilirmi ? Nereden indirdiniz belkide yanlış telefon modeline rom indirmiş olabilirmisiniz ?
hocam 2 tane ındırdım. bırısı masik x 8.3 diğeri de revOS . revOS'a zaten mı 9 dıye yazıyor. Masık'i de burada paylasın konulardan bakıp ındırdım. Ama hata etmıs de olabılırım. Bunun dısında ben yedek almıştım. O yedeklerı de kuramadım. Sureklı ....... 255 hatası verdı. Acaba twrp'de mı bı sorun var anlayamadım.

Şuan masik x 8.3 yüklü. Ama global'e geri döneceğim tabi donebilirsem :) mi flashtool ile indirip kurabilisem kuracağım. Ama dediğim gibi hala hata nerde anlamadım. Su dediğim hataları sürekli veriyor.

Son düzenleme:
Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
hocam 2 tane ındırdım. bırısı masik x 8.3 diğeri de revOS . revOS'a zaten mı 9 dıye yazıyor. Masık'i de burada paylasın konulardan bakıp ındırdım. Ama hata etmıs de olabılırım. Bunun dısında ben yedek almıştım. O yedeklerı de kuramadım. Sureklı ....... 255 hatası verdı. Acaba twrp'de mı bı sorun var anlayamadım.

Şuan masik x 8.3 yüklü. Ama global'e geri döneceğim tabi donebilirsem :) mi flashtool ile indirip kurabilisem kuracağım. Ama dediğim gibi hala hata nerde anlamadım. Su dediğim hataları sürekli veriyor.
Twrp yi güncelle hocam öyle dene

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC