Sohbet Mi 9 se Kullanıcı Yorumları

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
böyle şeylere pek dikkat etmem fakat akşam merak edip baktım
şarjım %17 idi
bekleme süresi 1 gün 12 saat
ekranın açık kalma süresi 5 saat 48 dakika
wifi, 4g full açık, hiç oyun oynamam
güzel sonuç. Teşekkürler.

onat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onat
Cihazım
POCO F2 Pro
Konular
4
Hocam global rom da mi 8 de gelmişti başıma eu dan sonra twrp den flasladim bende, bölge Türkiye secemiyordum kapalıydı, varmı öyle birşey sizde şuan, en fastboot ile global rom atıp duzeltmistim

irep32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
26
Hocam global rom da mi 8 de gelmişti başıma eu dan sonra twrp den flasladim bende, bölge Türkiye secemiyordum kapalıydı, varmı öyle birşey sizde şuan, en fastboot ile global rom atıp duzeltmistim
Hayır öyle bir sorun olmadı

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
telefonun yüz yanıması huawei p20 den geçtim ben ona göre biraz başarısız. abim yüz tanıma ile açabiliyor telefonu p20 de olmuyordu mesela.

xmahsun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahsun
Cihazım
SONY XZ
Konular
3
Merhaba arkadaşlar; Her kullandığım cihaz hakkında ilgili bölümde konu açmam favori haline geldi :)

Bu konu hakkında 1 aylık kullanımda gözlemlediğim iyi ya da kötü yönlerini buraya yazacağım.

Öncelikle telefonun tasarımsal olarak ele oturması benim için büyük bir avantaj. Ekran gövde oranı da tam istediğim gibi.

PİL PERFORMANSI
Telefonu 1 aydır aktif bir şekilde her yönü ile test ettim. Öncelikle pil performansından sizlere bahsetmek istiyorum.

Biliyorsunuz ki telefon 3070 mah bir pil gücüne sahip. Her nekadar pil gücü düşük görünse de ortalama ekran süresi kullanımıma bağlı olarak 6 saatten aşağı düşmüyor.
Şuanda global rom yüklü telefonda Eu romda daha fazla ekran süresi alındığını yabancı forumlarda bir çok kez okudum. Hafta sonu eu roma geçince onu da test edeceğim.

Bu 6 saat ekran süresi aldığımda telefonu nasıl kullanıyorsunuz diye soracak olursanız şayet,
Mi band 3 kullanıyorum doğal olarak bluetood sürekli açık. genel olarak wifi sürekli açık.
Facebook, İnstagram, Whatsap, Massenger, Ezan vakti, Tapatalk,Mi fit, Telegram vs aklıma gelmeyen bir kaç uygulama arka planda sürekli açık ve uygulamalarda kilitli olarak devamlı çalışmaktadır. Günlük olarak oynadığım sadece 1 tane oyun var clash royale oda 1/1,5 saat arası onun haricinde oyun oynamam. 3070 mah lık bir pile göre şarj süresi beni tatmin etti.
Telefonu biraz daha kısıtlasam sürenin 7 saate çıkacağına inanıyorum.

TEKNİK ÖZELLİK
Telefonda 6 gb ram ve 64/128 gb depolama olarak karşımıza geliyor .
işlemci ile telefon tam bir fiyat perfomansı olarak bizlere premium hissi verebilir.

Ayrıca benim için çok ile yarayan NFC de olması çok iyi (sürekli akbil makinesine gitmekten kurtuldum).
Cihaz global ve band 20 olması ekstra bir avantaj sağlamaktadır. Önceki telefonum 8 se de band 20 yokken evde 4.5 g de 2 diş çekerken 9 se de full çekim gücü ve görüşme esnasında kaliteli ses seviyesini bariz olarak farktettim. Özellik olarak fazla detaya girmeyeceğim bu özellikler telefonu satın aldırmak için bence yeterli bir sebep.

KAMERA ÖZELLİKLERİ
En çok merak edilen sorulardan birisi de kamera performansı. 8 se den önce redmi note 7 kullandım ikisi arasında kamerada bariz fark olduğunu hissettim.
bildiğiniz üzere telefon karşımıza 3 arka ve 1 ön kamera olarak geliyor.
ana kamera 48 mp
ikinci kamera 13 mp
üçüncü kamera ise 8 mp olarak karşımıza çıkıyor.
şahsen kamerasından çok memnun kaldım. Fiyat performanslı bir cihaz için kamerası üst düzeyde bana göre.
size çektiğim resimlerin bir kaç örneğini altta paylaşıyorum.

Telefonda kötü yanlarından bahsedecek olursak pek bulamadım ama olmasını istediğim özellik
bildirim ışığı ve bataryasının 4000 mah olması gayet tatmin edici olurdu.

google kamera
Bildiğiniz üzere 9 se için portlanmış olan bir gcam şuan için yok. Ama en sorunsuz çalışanın linkini sizlere bırakıyorum.
Sadece gece modunda donma yapıyor. Ayarlardan bufer fixi aktif edince sorunsuz kullanır. Gece modu hariç.

gcam indirme linki

FOTOĞRAF ÖRNEKLERİ

Konunun sonuna geldik. Sabırla okuduğunuz için Teşekkür eder hayırlı forumlar dilerim.[/
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam ben bu telefonu almayı düşünüyorum suan kullandıgım cıhaz sony xz ses düzeyi aşırı düşük bu telefonun ses düzeyi nedir cevaplarsanız çok mutlu olurum saygılar .

braymm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi4
Konular
15
Hocam g cam yükledim aslında. Normal çekimde pek fark göremedim. Henüz 9 se için portlanmış gcam olmadığı için gece modunda test etme şansım olmadı. Yakında portlarlar gece modu sorunsuz olursa test edeceğim bakalım ozaman arasında ne gibi fark var göreceğim :)

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gece modunda daglar, bayirlar kadar fark olacagina emin olabilirsiniz.

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam ben bu telefonu almayı düşünüyorum suan kullandıgım cıhaz sony xz ses düzeyi aşırı düşük bu telefonun ses düzeyi nedir cevaplarsanız çok mutlu olurum saygılar .
Ses düzeyi güzel. Gayet yeterlı.

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
telefonda 3 ayrı pil tasarrufu için yer var. sizcede bu kadar çok olması fazla ve gereksiz değil mi? yada ben mi bilmiyorum kullanmasını

ilk fotoek ayarlar-gizlilik-özel uygulama erişimi-pil optimizasyonu
iki ve üçüncü fotolar ayarlar pil kısmının.
dördüncü fotoya ayarlardan pil yaznca giriliyor yada bildirim çubuğundan pil tasarrufundan.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-05-23-20-49-41-181_com.android.settings.png
    Screenshot_2019-05-23-20-49-41-181_com.android.settings.png
    196,4 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_2019-05-23-21-03-51-355_com.miui.powerkeeper.png
    Screenshot_2019-05-23-21-03-51-355_com.miui.powerkeeper.png
    67,6 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_2019-05-23-21-03-53-893_com.miui.powerkeeper.png
    Screenshot_2019-05-23-21-03-53-893_com.miui.powerkeeper.png
    229,1 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_2019-05-23-21-09-41-708_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-05-23-21-09-41-708_com.miui.securitycenter.png
    91,7 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:

Bada

ツ ꧁☪꧂ツ
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Poco x3
Meslek
Adliye personeli
Konular
7
Mi 9 se atılan imeilerin uçma durumu vardi. ? Bu durum hala devam ediyormu. Repair ile atılmış IMEI rom değişince ucuyormu ?

Üst Alt