Miui 12 20.05.14 kurdum. 18 saat oldu. Genel olarak sorunla karşılaşmadım.
Karşılaştığım 3-5 tane sorun şunlar,
1. Şarj süresi kötü. Normalde %50-100 daha iyi sure alıyorum. İlk şarj döngüsünde 4 saat ekran süresi aldım. Ultra battery saving mode'u denedim. Gece 8 saatte %13 şarj yemiş. Çok kötü şu anda bu modun şarj tüketimi. Normalde geceleri 8 saatte %2-3 şarj gidiyordu Global Official Stable Miui 11'de. Gerçi çift sim aktifti, belki o yüzden oldu. Tekrar tek sim ile ve sim'siz, sadece wifi ile, deneyip sonuçları paylaşırım.
2. Bildirim çubuğunda chrome vb bazı uygulamalarda (dark mode aktif iken) saat ve simgeler siyah kalıyor. Arka plan zaten siyah olduğu için okunmuyor. Ama sadece 2-3 uygulamada böyle.
3. Biraz lag var. Özellikle bildirim çubuğunu yada control panel'i açarken takılma olabiliyor. Ama çok nadir.
4. Bazı uygulamalar geç açılıyor. Geç derken 0.3-0. 5 saniye falan. Bu her zaman olmuyor. İlk açılışta genelde. Uygulama arkada çalışıyor ise eğer sorun yok.
5. Full screen gestures kullanırken ana ekrana dönmek için ekranın altından kaydırma zaman zaman çalışmıyor. 4 saatlik aktif kullanım süremde 3 kere falan rastladım. Ancak o anda kullanılan uygulamadan ana ekrana dönene kadar geri giderseniz yada Settings'e girerseniz düzeliyor.