Soru mi 9 dokunmatik hiç çalışmıyor

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
Eşimin kullandığı mi 9 3 hafta önce suya düştü,aynı gün pirince yatırdık ve 1 gece kaldı.hiç bir sorun olmadı.dokunmatiği dahil herşeyi çalıştı 3 hafta boyunca.sadece kameralarda buğu oldu o da 2 3 güne geçti. 3 hafta sonunda bugün iş yerinde telefonu eline alınca dokunmatik tamamen gitti.yere düşmedi darbe almadı.bütün gün iş yerinde çekmecede durdu öyle.Cihaz çalışıyor ama dokunmatik hiç çalışmıyor.telefonun bootloaderını bile açmadım öyle kullanıyordu cihazı global romunda.cihazı kendi orjinal recoverysinden wipe data yaptım ama gene düzelmedi.hatta dokunmatik kendi kendine çalıştı sapıttı sonra gene çalışmamaya devam ediyor.

servise götürmeden önce yapabileceğim bir şey varmıdır ?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Servis sıvı teması olduğunu bilir ama siz yine de şansınızı deneyin. Şimdiden işinin ehli özel servis araştırın... Geçmiş olsun...

Oyla:

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cihaz yurtdışı yani garantisi yok zaten.servis derken tamirci demek istedim.sizce ne kadar masraf çıkar.ekran çalışıyor ama dokunmatik çalışmıyor.

ekran değişirse ne kadardır ücreti? istanbuldayım.önerebileceğiniz bir teknik servis varsa bilgilerini yazar mısınız ? yarın sabahtan gideceğim

Son düzenleme:
Oyla:

sanverozcan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sanver
Cihazım
Mi9
Konular
1
Eşimin kullandığı mi 9 3 hafta önce suya düştü,aynı gün pirince yatırdık ve 1 gece kaldı.hiç bir sorun olmadı.dokunmatiği dahil herşeyi çalıştı 3 hafta boyunca.sadece kameralarda buğu oldu o da 2 3 güne geçti. 3 hafta sonunda bugün iş yerinde telefonu eline alınca dokunmatik tamamen gitti.yere düşmedi darbe almadı.bütün gün iş yerinde çekmecede durdu öyle.Cihaz çalışıyor ama dokunmatik hiç çalışmıyor.telefonun bootloaderını bile açmadım öyle kullanıyordu cihazı global romunda.cihazı kendi orjinal recoverysinden wipe data yaptım ama gene düzelmedi.hatta dokunmatik kendi kendine çalıştı sapıttı sonra gene çalışmamaya devam ediyor.

servise götürmeden önce yapabileceğim bir şey varmıdır ?
Hayırlı akşamlar öncelikler..
Benim HTC M8 telefonum var hala kullaniyorum geçen sene benimde ekranımın da dokunmatiği çalışmıyordu, youtube da bir video gördüm sorunla ilgili :) inanması biraz güç ama sorunun çözümü şu şekilde.
Manyotalı bir çakmak alıp mayota kısmını çakmaktan çıkarın, manyotasının akım veren ucunu ekrana manyotalıyorsunuz ozellikle kenar kısımlarını bu şekilde tüm ekranı gezdirin mavi bir ışık ekrana çarpacak şekilde. Ben sorunu bu şekilde çözmüştüm. ( Ama benim telefonum su ile bir teması olmamıştı.) Bir deneyin belki sorunu çözebilirsiniz.

Sent from my m8 using Tapatalk

Oyla:

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayırlı akşamlar öncelikler..
Benim HTC M8 telefonum var hala kullaniyorum geçen sene benimde ekranımın da dokunmatiği çalışmıyordu, youtube da bir video gördüm sorunla ilgili :) inanması biraz güç ama sorunun çözümü şu şekilde.
Manyotalı bir çakmak alıp mayota kısmını çakmaktan çıkarın, manyotasının akım veren ucunu ekrana manyotalıyorsunuz ozellikle kenar kısımlarını bu şekilde tüm ekranı gezdirin mavi bir ışık ekrana çarpacak şekilde. Ben sorunu bu şekilde çözmüştüm. ( Ama benim telefonum su ile bir teması olmamıştı.) Bir deneyin belki sorunu çözebilirsiniz.

tam anlayamadım dediğinizi ama video linki varsa alabilirim.en azından böyle değişik bir şey denemeden önce bir izlemek isterim.Cihazı daha kötü yapmasını istemem sonuçta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pirinç ne zamandan beri tamirci oldu ben onu düşünüyorum :)

hocam sen tamir işlerine bakıyor musun ? istanbuldaysan cihazı sana getirebilirim.değilsen eğer istanbulda tanıdığın güvenilir bir tamirci varsa ona götüreyim

Oyla:

sanverozcan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sanver
Cihazım
Mi9
Konular
1
Malesef geçen sene izlemiştim Youtube'dan bi arama yapın çıkar herhalde.

Oyla:

gurkanse

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
mi 5
Konular
94
siz siz olun sıvı teması olduğunda cihaz çalışsa bile direk tamirciye götürün temizlesin içini yoksa içinde kalan nem zamanla oksitlenme yapıyor.tıpkı benim cihazda yaptığı gibi.şimdi tamirci oksitlenmeyi temizlemekle uğraşıyor yani ekranda problem yok ama anakartta var malesef ve temizleme ücreti olarak 350 400tl dedi.

Oyla:
Üst Alt