Yardım mi 8se 9.9.26 yükleyince fastboot ta kalma sorunu

razzbery

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
razz
Cihazım
xiaomi
Konular
2
Merhaba arkadaşlar.
cihaz mi8 se ( boatloader açık)

eu 9.9.3 beta yüklüydü. eu 9.9.26 (miu 11) rom u geldiğinde twrp den yükledim direk fastboot ta kaldı. çıkarmak içinde mecburen çin fastboot romlardan attım,fastboottan çıktı.Lakin çin romu olduğu için ingilizce ve çince mevcut sadece. tekrar 9.9.26 yüklediğim zaman veya eu stabil rom yükleyince fastbootta kalıyor. hem twrp den flaşlayıp denedim. hemde mi flash uygulamasından denedim. ne yaparsam yapayım eu romları yüklediğimde fastboota kalıyor. şuan yüklü olan rom china rom (9.6.20) konu hakkında görüşü ve çözümü olan ,yardımcı olabilecek birisi var mı?

Son düzenleme:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
monkey~~evet arkadaşlar sorunu ben çözdüm biraz karışık gibi ama anlatmak isterim belki sizlerde çözersiniz;monkey~~

1) lk olarak bunu indiriyoruz .. ( mi8se için ilk geliştirici çin romu kodu şu 8.6.18_20180618.0000.00_8.1_cn )

2) ben bu mi flash ile kurdum siz hangisi ile isterseniz kurabilirsiniz ( )

Mi flash ile çin romu yüklüyoruz ve tel açılmasını bekleyip şifremizi giriyoruz. Daha sonra fastboot moda alıp TWRP yüklüyoruz. ben 1217 ile yükledim.

3) Mİ8SE için olan miui 11 romu indiriyoruz ( bu sorunu yaşadıysanız zaten indirmişsinizdir )

4) Daha sonra bu romu indiriyoruz ( )
5: MAGİSK :

Şimdi gelelim asıl meseleye. Twrp kurduktan sonra giriş yapıyoruz. İlk once wipe kısmına girip format data diyoruz ve YES yazıyoruz. TWRP ekranını hiç kapatmadan pc den telefonun içerisine MODEM dosyasını, Verdiğim 2 Rom dosyasını ve Magisk son sürümünü ( aşağı koyarım ).

İlk olarak MİUİ 11 rom dosyamısı yüklüyoruz ve cıkan ekranda SOLDA bulunan butonu tıklıyoruz. Sonra 2. verdiğim rom dosyasını 9.9.27_MiRoom_9.0 yüklüyoruz. bunada aynı şekilde solda çıkan butona tıklayıp sürüklüyoruz.

Ardından modem dosyasını ve magisk kuruyoruz . bunlardada aynı şekilde soldaki butona tıklamayı unutmayın. Ve reboot diyoruz. bir iki defa mi ekranı gelip gidebilir olmadı diyip kapatmayın bekleyin.

3 4 dakikanın ardından açılış ekranını göreceksiniz ( belki daha uzunda sürer ama bekleyin ) Ekran geldiğinde adımları İNGİLİZCE devam edin. türkçe seçerseniz durduruldu hatası alacaksınız.wait~~ ( sırf bu yüzden 2 3 saat ugraştımheadbang~~ ) Tamamen kurulduktan sonra türkçe yapabilirsiniz.

böylelikle miui 11 kurulacak ve çin romda kalmaktan kurtulacaksınız.
Ben çözümü bu şekilde deneme yanılma yöntemi ile buldum 2 rom aynı anda kurarak isterseniz deneyin seçim sizin.

:) Yararlı olursa bi beğeninizi alırım.inlove~~Idea~~

Sonuç bu;

Anlatımda yanlışlıklar mevcut , format data yaptıkdan sonra restart etmeden telefona data atamazsınız örneğin restart edersenizde fast boot atma ihtimali yüzde 90 , yada yüklediğiniz çin romu da olsa rom versiyonuna göre twrp kurmanız gerekli , siz daha öncede yaşadığınız sorunun asıl sebebi muhtemlen twrp ile yaşadığınız sorunlar dan kaynaklı hep dikkat etmediniz yada atladınız ,

Oyla:

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
38
Anlatımda yanlışlıklar mevcut , format data yaptıkdan sonra restart etmeden telefona data atamazsınız örneğin restart edersenizde fast boot atma ihtimali yüzde 90 , yada yüklediğiniz çin romu da olsa rom versiyonuna göre twrp kurmanız gerekli , siz daha öncede yaşadığınız sorunun asıl sebebi muhtemlen twrp ile yaşadığınız sorunlar dan kaynaklı hep dikkat etmediniz yada atladınız ,
Kesin çözüm demiyorum hocam. Ben bu şekilde Çözdüm. Arkadaş demis ki 50 defa rom atıp denedim bikerede boyle dener belki çözer. Yanlışlıklar olabilir doğrudur

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Kesin çözüm demiyorum hocam. Ben bu şekilde Çözdüm. Arkadaş demis ki 50 defa rom atıp denedim bikerede boyle dener belki çözer. Yanlışlıklar olabilir doğrudur

Aslında yaptığınız hata demek istedim , hem benim konuda hemde romları test ettiğim konuda mevcut çin romdan geçiş ama israrla başka sürümlerde deneme yapılıyor , bu sebple twrp çöküyor , yazdığınıza istinaden okuyacak olursa aynı sorunları yaşayacaktır. mesela twrp sürümü burada kritik bazıları format datayı desteklemiyor malesef ,

Oyla:

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
38
Aslında yaptığınız hata demek istedim , hem benim konuda hemde romları test ettiğim konuda mevcut çin romdan geçiş ama israrla başka sürümlerde deneme yapılıyor , bu sebple twrp çöküyor , yazdığınıza istinaden okuyacak olursa aynı sorunları yaşayacaktır. mesela twrp sürümü burada kritik bazıları format datayı desteklemiyor malesef ,
Aynen hocam miui 11 geçişte 1227 denmiş ama ben oradaki ile hata aldım 1217 twrp ile denediğimde bu durumu aldım. Belkide dediğiniz gibi format data dan sonra yeniden başlatmış olabilirim çok sayıda denediğim için karıştı bir birine. Mesela benim şuan rom sürümü 9.9.27 açılırken miroom logosu ile açılıyor (miui10rom olan) ama açıldığında miui 11 oluyor telefon ☺️ baya karıştı fakat şuan sorun yaşamıyorum hiç

Oyla:

ibrahim198131

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Mi 8 SE
Konular
69
1217 twrp bulamıyorum nerden bulacağım

Oyla:

rebanuba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reba
Cihazım
Mi 8se
Meslek
Emekli
Konular
0
Aynen hocam miui 11 geçişte 1227 denmiş ama ben oradaki ile hata aldım 1217 twrp ile denediğimde bu durumu aldım. Belkide dediğiniz gibi format data dan sonra yeniden başlatmış olabilirim çok sayıda denediğim için karıştı bir birine. Mesela benim şuan rom sürümü 9.9.27 açılırken miroom logosu ile açılıyor (miui10rom olan) ama açıldığında miui 11 oluyor telefon ☺️ baya karıştı fakat şuan sorun yaşamıyorum hiç
Öncelikle geçmiş olsun.Sizden ricam yazı kalınlığını ayarlayabiliyormusun,kontrol edermisin.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
38
Öncelikle geçmiş olsun.Sizden ricam yazı kalınlığını ayarlayabiliyormusun,kontrol edermisin.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Merhaba anlattığım yöntem il3 mi yaptınız onu sormak istiyorum öncelikle konuda hata varsa duzelteyim.

2.si yazi boyut düzeltme ekranında hata alıyorsanız en baş menüye dönüp İNGİLİZCE dil ayarlayin oyle devam edin sorunu ben o sekilde çözdüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sırf bunu öğrenmek için yeniden denedim evet dediğiniz gibi restart yapmadan olmuyormuş pc de teli görüyor ama dosya atamiyorum içine restart yapınca çözülüyor.
Konu altındaki yazımı düzelttim teşekkür ederim uyarı için facepalm~~

Son düzenleme:
Oyla:

ibrahim198131

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Mi 8 SE
Konular