Hocam ben hiçbir avrupa kullanıcısının bu sorunu yaşadığın duymadım hatta eu nun sitesinde bayağı bir tartıştık 9.5.30 romunun konusuna bakarsanız görürsünüz.Hiç bir avrupa kullanıcısı bu problemi belirtmedi.Buna ek olarak China Rom deneyen bir arkadaşta sorunun devam ettiğini söyledi ve imeili cihaz kullanıyordu.Hatta buraya yazmıştı galiba.
Eu ya yazdığımda düzeltin bunu diye sorunun onlardan kaynaklanmadığını xiaominin modem dosyasını değiştirdiğini söyledi ve bu söylem ile.China ROMdaki arkaşın bende de hata var ile örtüşüyor.Xiaomi ye e mail attığımda bana telefonun global olmadığını bu yüzden yardımcı olamayacaklarını bildirdiler.Miui a konu açtığımda da 1 hafta olmasına rağmen hala cevap gelmedi.Ayrıca telefonları elden çıkarmaya bakın dedikten sonra " " işareti koymam konuya espiri ile yaklaştığımı gösteriyor.
Ben yine yorumumu değiştiririm ama zaten sebebini belirttim insanların yorumlarına gereksiz demek hoş değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam ben aldığımda telefon çıkalı 1 ay olmuştu galiba..Ve ilk Xiaomi telefonum olduğu için Global nedir ne değildir bilmiyordum ben telefondan custom romda da memnunum donanımsal olarak.Ama işte bu son olaylar can sıkıcı.Stabil romda da eğer yeni modem dosyası uygulanırsa stabil ROM larda sıkıntılı çıkacak.İnşaAllan haksız çıkarım.
İnşaAllah ben haksız çıkarımda telefonun bundan sonraki güncellemeleri sıkıntısız gelir.
Ben de bir sıkıntı yok açıkçası9.6.5 e güncelledim. Her güncelleme de wifi çekim gücü biraz daha düştü. 9.6.5 le iyice düştü. Eskiden full çeken yerde artık 1 çizgi çekim gücü var.. Diğer güncelleyenlerin çekim gücü ne durumda bilgi verir misiniz?
Hocam sorun bant olayında olsa Pasaport kayıtlı kullanıcılarda da sıkıntı olması gerekmez mi? Aynı ülkedeyiz aynı operatör ama pasaport kayıtlıda sıkıntı yokken imei repairlilerde sıkıntı var.Ben buna dayanarak imeiye suç buldum.Hocam ben beta test etmedim ama beta test etmediğim için belki de fazla yüklendik sana.
Dediğin gibi xiaomi eu sitesini inceledim ve modem dosyasında tr ile ilgili bir düzeltme yapacaklarına dair bir ifade yok.
Yani stabil sürümde de sorun çıkabilir ama yine de düşüncemi söylemek isterim bunun imei olayı ile hiç bir alakası olamaz olay bizim 1800-1900 bant olayları ile alakalı olabilir.
Yine de patch ile sorunun şimdilik düzeliyor olması güzel.
Onu roma da entegre edebiliriz o da çok zor değil ama bu bant olayı hakkında bir bilgi edinebilirsek belki onlara bir çözüm sunabiliriz.
Peki hiç bir patch işlemi yapmadan son sürümü kurup ardından telefonu fastboot modda bağlayıpHocam sorun bant olayında olsa Pasaport kayıtlı kullanıcılarda da sıkıntı olması gerekmez mi? Aynı ülkedeyiz aynı operatör ama pasaport kayıtlıda sıkıntı yokken imei repairlilerde sıkıntı var.Ben buna dayanarak imeiye suç buldum.
Peki hiç bir patch işlemi yapmadan son sürümü kurup ardından telefonu fastboot modda bağlayıp
Çalışan modem sürümünün olduğu Rom zip dosyasının içerisindeki boot.img dosyasını fastboot üzerinden flashlayıp deneyebilir misin sorun düzelecek mi diye ?
Eğer düzelecekse sorun yeni romda değil de kernel de olabilir.
Daha önce de romlarla çok uğraştım xda da bazı romları editleyip türkçeleştirme modlama gibi işlemler de yaptım ama şu ana kadar böyle bir sorun hiç duymadım aynı donanımda ülke bazlı sorun.
Kernel den kaynaklanıyor ise bundan sonra batarya dostu bir kernel bulup o kernelden hep devam etmemiz gerekecek.
Fırsat bulunca Test edip sonuçlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
hocam whatsapp da aynı kişiden birden fazla mesaj için kilit ekranında birden fazla bildirim kutucuğu gözüküyor mu?Ben eski sürümün üzerine kurdum, akıcılık güzel sorunsuz.. umarım pil de iyileşmiştir? Pasaport kayıtlı olmasına rağmen sürümü kurulumu gerçekleştikten sonra 3g de kalıyor , telefonu kapatıp açıyorum düzeliyor LTE ye dönüyor volte aktif oluyor.
Ama asla Mobil hat sıkıntısı yok.
hiç dikkat etmiyorum hocamhocam sarj süreniz nasıl ona göre geçiş yapın ben şuan 9.6.5 kullanıyorum sarj süresine dikkat etmeye çalışıyorum