Rehber Mi 8 SE İlk Kurulumlar (Rom/Twrp/Wipe/Modem Dosyası/Güncelleme ve Sıfırlama)

Kullanılan Rom Anketi

• Eu-Rom Stabil

Oy: 574 54,7%
  • Mi-Room Stabil

Oy: 155 14,8%
  • Mi-Globe Rom Stabil

Oy: 89 8,5%
  • Aosp Rom

Oy: 22 2,1%
  • Eu-Rom Beta Rom

Oy: 87 8,3%
  • Mi-Room Beta Rom

Oy: 48 4,6%
  • Mi-Globe Rom Beta

Oy: 14 1,3%
  • Çin Romu Beta-Stabil

Oy: 31 3,0%
  • Masik X

Oy: 30 2,9%

• Kullanılan toplam oy
    1.050

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
iki

şekilde de denedim, tam beş kez çin romunu mi flashla flashlayarak geri döndüm dolayısıyla 4 kez de hem manuel hem araçla son 4 twrpyi de kullanarak, çoğu advanced wipe seçeneklerinin kombinasyonlarını da deneyerek yaptım. sonuç koca bir 0 ve bu sorunu yaşayan çok fazla kişiyle karşılaştım.

twrp için yapılan power, +volume tuşlarını birlikte basılmasını denedim, twrp yokmuş gibi davranıyor zaten.

twrpdeyken reboot işlemlerinin hepsi skıntılı, ayrıca dosya kopyalanmıyor,, son yaptığım işlemde internal storage işaretlemeden yaptığım wipetan sonra reboot recovery yapmadan twrp ekranına gelmeden önce internal a yüklediğim eu romu çalıştırdım. rom atıldı ama mecbur reboot system yapmak zorunda kaldım.

tahmin edin: fastboot.

bu ekrana geldikten sonra sanki unlock değil miş gibi sadece mi yazısı görünüyor ayrıca telefon kapatılamıyor power ile. kendiliğinden bekleyerek kapanıyor kısa sürede ve sonrasında power a basınca fastboot ekranıyla açılıyor.

nedenini bilsem çözerdim. ama bulamıyorum.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile ne yaptığınızı biliyorsunuz tüm seçenekleri denediniz.Burdan sonrası profesyonel müdahale gerektirir gibi görünmekte.

Zenex ile özel mesaj yolu ile irtibata geçebilirsiniz.

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular
2
Cevaplar ve yapılan yanlış burda bir yerde. Ya yanlış twrp sürümü ile yanlış rom atıyorsunuz. Başka bir sebep olamaz olmamalı. Bootlooder açık olduğuna eminsek (ki Çin rom u kurdum diyorsunuz) o zaman adım adım konu başında anlatılanları yaptığınızda olması lazım. Cihazı aldığınız yer ya da kişi ile görüştünüz mü cihaz size hngi sürüm ile geldi?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 8 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elikathesaver

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Elika
Cihazım
MI 8 SE
Konular
3
a yanlış twrp sürümü ile çalışsam sizce twrp açılır mı? ben yanlış olanları da denedim, açılmıyor zaten hiç, doğrusu olunca twrp ekranı geliyor. yanlış rom söz konusu değil çünkü şu ana kadar çalıştırılamadı reboot edilemediğinden..

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular
2
a yanlış twrp sürümü ile çalışsam sizce twrp açılır mı? ben yanlış olanları da denedim, açılmıyor zaten hiç, doğrusu olunca twrp ekranı geliyor. yanlış rom söz konusu değil çünkü şu ana kadar çalıştırılamadı reboot edilemediğinden..
Hocam o cihaz size bu şekilde mi geldi cımbız ile detay sorup öğrenmeye çalışıyoruz. Tamam bu işlere uzak değilsiniz bişeyler bildiğinizi de belli ettiniz de... Bu cihaz bu hale nasıl geldi de rom yüklenmiyor bunlar oluyor ona bakmak lazım. Sizin tek yazdığınız bunları yaptım olmadı. Bir çok kişiye tarif ile sizden belli ki daha az bilgiye sahiplerdi adım adım yazdıklarım ile hem kalıcı twrp hem de en son eu beta romu kurmayı başardılar.

Ha cihazınızda donanımsal sorun var diyeceğim Çin romunda açılıyor gibi anladım. Çin romunda açılıyor mu bi onu da söyleyin.

elikathesaver

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Elika
Cihazım
MI 8 SE
Konular
3
hocam,

ben ne öğrendiysem,

bu sabah öğrendim,

reiwa'ya sorun :)

çinden geldi efendim, çin romda geldi. china stabildi. temmuzda geçti elime. sürümünü hatrlamıyorum. inşallah istediğiniz cevaplardır bunlar.

çin romuna döndüm, çünkü çalışan tek şey o zaten :)

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular
2
hocam,

ben ne öğrendiysem,

bu sabah öğrendim,

reiwa'ya sorun :)

çinden geldi efendim, çin romda geldi. china stabildi. temmuzda geçti elime. sürümünü hatrlamıyorum. inşallah istediğiniz cevaplardır bunlar.

çin romuna döndüm, çünkü çalışan tek şey o zaten :)
Tamam hocam o zaman. Cihazınıza önce 1227 sürüm olan twrp yi kurun. Cihaz twrp de açılınca wipe menüsünden format data yes yazıyoruz. Sonra tekrar wipe menüsünden advanced wipe yapıp dalvik art cache data ve system ile internal storage yi seçip sürgüyü çekiyoruz. Ana ekrana dönüp telefonu pc ye bağlayıp rom dosyasını atıyoruz. Mümkünse eu beta 9.3.21 filan olsun Android 9 versiyon. Kurulum bittikten sonra magisk 19 sürümünü kurun. Bir de bu şekilde deneyin. Olmadı miuipro deneyin o kendinden rootlu geliyor.

elikathesaver

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Elika
Cihazım
MI 8 SE
Konular
3
Tamam hocam o zaman. Cihazınıza önce 1227 sürüm olan twrp yi kurun. Cihaz twrp de açılınca wipe menüsünden format data yes yazıyoruz. Sonra tekrar wipe menüsünden advanced wipe yapıp dalvik art cache data ve system ile internal storage yi seçip sürgüyü çekiyoruz. Ana ekrana dönüp telefonu pc ye bağlayıp rom dosyasını atıyoruz. Mümkünse eu beta 9.3.21 filan olsun Android 9 versiyon. Kurulum bittikten sonra magisk 19 sürümünü kurun. Bir de bu şekilde deneyin. Olmadı miuipro deneyin o kendinden rootlu geliyor.

hocam işte sıkıntı şurda başlıyor: telefona twrpdeyken kopyala dedim misal, kopyalanmıyor anam bacım, bekle bekle olmuyor, valla sinirlerim bozuldu :(
sizi de anlıyorum anlamaya çalışıyorsunuz. ama kopyalanmıyor lanet şey, ben istemez miyim uyumayı :)

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
telefona uyumlu usb takarak format data işleminden sonra flash bellekten rom kurabilirsiniz

Üst Alt