Rehber Mi 8 SE İlk Kurulumlar (Rom/Twrp/Wipe/Modem Dosyası/Güncelleme ve Sıfırlama)

Kullanılan Rom Anketi

• Eu-Rom Stabil

Oy: 574 54,7%
  • Mi-Room Stabil

Oy: 155 14,8%
  • Mi-Globe Rom Stabil

Oy: 89 8,5%
  • Aosp Rom

Oy: 22 2,1%
  • Eu-Rom Beta Rom

Oy: 87 8,3%
  • Mi-Room Beta Rom

Oy: 48 4,6%
  • Mi-Globe Rom Beta

Oy: 14 1,3%
  • Çin Romu Beta-Stabil

Oy: 31 3,0%
  • Masik X

Oy: 30 2,9%

• Kullanılan toplam oy
    1.050

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
peki üstadım beta da android 10 miui 11 i denediniz mi stabil android 9 miui 11 ile aralarında farkedilir bir fark varmı ?

android 10 temel olarak eski android gibi değil hem çekirdek olsun yeni gelişmeler var bu sebeple daha iyi pil v.s durumları var ancak eskide çalışan eklentiler modüller apk lar çoğu çalışmıyor ,

oturması sürecektir. miui kullanıldığından göreceli pil dışında bir fark yok malesef ,

umutgulay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut Can
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
2
3 ay önce kendime yurtdışı Mi 8 SE satın aldım. Çift sim karta da imei atılmış sorunsuz kullanıyorum. İlk aldığımda üzerinde eski bir yazılım vardı, satan arkadaş uzaktan yardımcı olarak TWRP ile güncelleme yaptırdı. Güncellemeden sonra bir daha TWRP ye giremedim. Cihazımda MIUI 10.3.2 stabil ve android 9 yüklü. MIUI 11 güncellemesi geldi, güncelleme ekranında 1.6gb lik bir indirme gözüküyor. Fakat indir e tıkladığımda "Güncel yada bir sunucu hatası var" diyor. Telefonun yazılım işlerinden pek anlamam. Ses kısma ve güç tuşuna basılı tuttuğumda Fastboot ekranında kalıyor. Başka hiçbir yere giriş yapılmıyor. İmei sorunu yaşamadan telefonumu güncelleyebilir miyim? Hiç bilmeyen birine anlatıcak gibi tek tek anlatırmısınız? Konuyu okuduğumda kafam çok karıştı neyi nasıl yapacağımı bilemedim.

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular
2
3 ay önce kendime yurtdışı Mi 8 SE satın aldım. Çift sim karta da imei atılmış sorunsuz kullanıyorum. İlk aldığımda üzerinde eski bir yazılım vardı, satan arkadaş uzaktan yardımcı olarak TWRP ile güncelleme yaptırdı. Güncellemeden sonra bir daha TWRP ye giremedim. Cihazımda MIUI 10.3.2 stabil ve android 9 yüklü. MIUI 11 güncellemesi geldi, güncelleme ekranında 1.6gb lik bir indirme gözüküyor. Fakat indir e tıkladığımda "Güncel yada bir sunucu hatası var" diyor. Telefonun yazılım işlerinden pek anlamam. Ses kısma ve güç tuşuna basılı tuttuğumda Fastboot ekranında kalıyor. Başka hiçbir yere giriş yapılmıyor. İmei sorunu yaşamadan telefonumu güncelleyebilir miyim? Hiç bilmeyen birine anlatıcak gibi tek tek anlatırmısınız? Konuyu okuduğumda kafam çok karıştı neyi nasıl yapacağımı bilemedim.
Miui 11 mi8 se için sıkıntılı şuan da yüklemeniz tavsiye etmem. Onun haricinde twrp ye girmek için ses açma + güç tuşuna basmanız gerekli sizin yaptığınız şekilde fastboot açması gayet normal

MI 8 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umutgulay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut Can
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
2
Miui 11 mi8 se için sıkıntılı şuan da yüklemeniz tavsiye etmem. Onun haricinde twrp ye girmek için ses açma + güç tuşuna basmanız gerekli sizin yaptığınız şekilde fastboot açması gayet normal

Her ikisinde de fastbootta kalıyor hocam. Dediğim gibi satan arkadaş güncelleme yaptırdıktan sonra bir daha TWRP ye giremedim. + Ve güç tuşu ile de deniyorum - ve güç tuşu ile de. Her şekilde fastboota geçiyor.

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular
2
Her ikisinde de fastbootta kalıyor hocam. Dediğim gibi satan arkadaş güncelleme yaptırdıktan sonra bir daha TWRP ye giremedim. + Ve güç tuşu ile de deniyorum - ve güç tuşu ile de. Her şekilde fastboota geçiyor.
Eski twrp Android 8 ile uyumlu idi güncelleme yapınca trwp sürümü de değiştirilmesi gerekli idi. Siz trwp yükleyip o şekilde yeni sürüme geçebilirsiniz. Ancak dediğim gibi miui 11 sıkıntılı tavsiye etmem

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24

Buradaki tool ile size uygun twrp kura bilirsiniz. Eu rom var telefonunuzda muhtemelen hiç bir sıkıntı olmadan güncelleyen bilirsiniz.

212celal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celâl
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
2
Haftalık beta yayınlanmış

revahametin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Revaha
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
1
Eu miui 11 stabil kura bilirsiniz.
kurabilirim fakat artıları nelerdir çok bişey farketmiyor ise kurmama gerek varmı ? kamera konusunda iyileştirme felan mı yapıldı ben tam anlamıyorumda . şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt