Çözüldü Mi 8 Lite - Whatsapp Businnes Bildirim Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

024

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Satış Pazarlama
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 10.2 | Kararlı 10.2.2.0 (ODTMIXM)
Telefon Modeli
M1808D2TG (Mi 8 Lite)
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba,
Mi Forum İstanbul AVM'deki bayiden Mi 8 Lite telefonumu alalı 3 hafta kadar oldu.

Sorun 1: Whatsapp bildirim gecikmesi & bağlantının kopması gibi bir durum;
1a) Whatsapp Web kullanıcısı olarak; Whatsapp web üzerinden müşterilerimizle irtibatımızı daha hızlı ve aktif olarak sağlamaktayız. Ancak belirli bir süreden (20 dk kadar) sonra whatsapp web bu uyarıyı veriyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

1b) Bir başka whatsapp hesabından mesaj gönderiyorum. Mesaj tek tık olarak görünüyor. Bazen 3 dakika sonra bazen 1,5 saat sonra gönderildi oluyor. Bu kabul edilebilir bir aralık değildir ki müşterilerimiz gönderilmediğini ulaşmadığını görünce güven sorunu yaşıyor.

(Bu sorunun internetteki aile paketi nedeniyle yaşandığını sanıyorum) Çözülüp çözülmediğini ileteceğim.

Sorun 2: Müşteri yazı yazdıktan sonra bildirim ekrana bildirim bölümünde düşmediği gibi sadece saatin olduğu yerde bir ara görünüp kayboluyor. Ekranda baktığınız zaman onu görmüyorum. Saatin arkasında kalmış bir bildirim olarak karşıma çıkıyor. Yani bildirim bölümünü ekranı büyültmek adına sağa ve sola küçülmüşsünüz hiç bir şeye yaramamış. Bildirim sesi gelmiyor. Bildirim sesi bölümünde özellikle sık kullandığımız bir bölüm olduğu için sesi her zaman kullandığımız ses yapmak istedim. Ancak onu da çalmıyor. Neymiş yok bir klasörün içerisine atacakmışım dosyayı sonra oradan buradan kırk takla atacakmışım sonra ses çalacakmış. Biz binlerce lira para verirken bu taklaları atacağımızı bilmiyorduk, pardon...

Whatsapp ve Whatsapp Businnes uygulamalarını kullanıyorum.
İkisinin arasındaki uygulama bildirim farklılığını gösteren videoyu buradan izleyebilirsiniz.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Webebağlanmama.png
    Webebağlanmama.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 14

024

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Satış Pazarlama
Konular
1
Ben bildirim seslerini cihazın bildirim seslerinden seçerek çözdüm

Teşekkürler.

uygulamanın arkaplanda çalışma izni açık ve pil optimizasyonu kapalı mı

Arkaplanda çalışma izni açık ve pil optimizasyonu kapayıldı. Teşekkürler

Etkileşimsiz modu kapattıktan sonra tekrar kontrol edebilir misiniz?

Anlamadım ama yine teşekkürler.

"Ayarlar -> Bildirimler & durum çubuğu -> Uygulama bildirimleri -> Whatsapp Bussines" bu yoldan uygulamayı bulduğunuzda tüm ayarları açık hale getirin hepsinin içine girerek "Kayan bildirimler, kilit ekranı bildirimleri, ses, titreşim, bildirim ışığı" bildirim sorunu çözülecektir diye umuyorum
Bu mesaj aslında çözüm yoluna giden adımı attırdı.

Arkadaşlar Mi 8 Lite ayarları yaptıktan sonra bazen bir önceki menüye dönerek ekranı kaydediyor. Whatsapp Businnes varsayılan ayarlarında bildirim bölümünde hepsini bildirmek üzere ayarlı değil. Bu nedenle varsayılan olarak bu uygulama yüklendiğinde aslında Whatsapp gibi bildirimlerin güzel bir şekilde gelmesi gerekiyor. Ayarlar bölümünde hepsini yeniden düzelttiğimde yine çalışmamıştı.

Nasıl çözüldü; Yapılması gereken;
Yüklü Uygulama Bölümü
1) Yüklü Uygulamalar bölümünden Whatsapp Businnes seçilir
2) Bildirimler bölümünde mesaj bildirimleri seçeneklerindeki ses, kilit ekranı bildirimleri, kayan bildirimler, bildirimleri göster, bildirim ışığı ve titreşim vb hepsini açınız.
3) Erkandan geri geri komutunu seçerek kaydedip çıkmasını sağlayın.

Uygulama içi bildirim bölümü;
1) Whatsapp businnes uygulamasını açın, sağ üst köşeden Ayarlar > Bildirimler seçin
2) Bildirimler ekranında sağ üst köşeye tıklayın > Bildirim ayarlarını sıfırla seçiniz
3) Bildirimler içerisinde Zil Sesi vb tüm bildirimlerin Mi varsayılan ses tonlarından olmasına dikkat ediniz.
4) Bildirimlerin hepsi Mi telefonda bulunan ses tonları olarak seçildikten sonra uygulamayı geri geri diyerek kapatınız.

Son aşamada KARE tuşuna basarak önbelleği silin. Bu işlemden sonra tekrar ilgili ayarlara gelerek doğru kaydedip kaydetmediğinizi kontrol edin. Hepsi yukarıdaki gibi kayıtlı ise bildirimler gelmeye başlayacaktır. Bende böyle oldu.
Yardım etmeye çalışan yukarıdaki tüm forum emektarlarına teşekkür ediyorum. Özel baskı duvar kağıdı ihtiyacınız olursa %50 indirimli olarak sizlere göndereceğim. Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler.

Arkaplanda çalışma izni açık ve pil optimizasyonu kapayıldı. Teşekkürler

Anlamadım ama yine teşekkürler.

Bu mesaj aslında çözüm yoluna giden adımı attırdı.

Arkadaşlar Mi 8 Lite ayarları yaptıktan sonra bazen bir önceki menüye dönerek ekranı kaydediyor. Whatsapp Businnes varsayılan ayarlarında bildirim bölümünde hepsini bildirmek üzere ayarlı değil. Bu nedenle varsayılan olarak bu uygulama yüklendiğinde aslında Whatsapp gibi bildirimlerin güzel bir şekilde gelmesi gerekiyor. Ayarlar bölümünde hepsini yeniden düzelttiğimde yine çalışmamıştı.

Nasıl çözüldü; Yapılması gereken;
Yüklü Uygulama Bölümü
1) Yüklü Uygulamalar bölümünden Whatsapp Businnes seçilir
2) Bildirimler bölümünde mesaj bildirimleri seçeneklerindeki ses, kilit ekranı bildirimleri, kayan bildirimler, bildirimleri göster, bildirim ışığı ve titreşim vb hepsini açınız.
3) Erkandan geri geri komutunu seçerek kaydedip çıkmasını sağlayın.

Uygulama içi bildirim bölümü;
1) Whatsapp businnes uygulamasını açın, sağ üst köşeden Ayarlar > Bildirimler seçin
2) Bildirimler ekranında sağ üst köşeye tıklayın > Bildirim ayarlarını sıfırla seçiniz
3) Bildirimler içerisinde Zil Sesi vb tüm bildirimlerin Mi varsayılan ses tonlarından olmasına dikkat ediniz.
4) Bildirimlerin hepsi Mi telefonda bulunan ses tonları olarak seçildikten sonra uygulamayı geri geri diyerek kapatınız.

Son aşamada KARE tuşuna basarak önbelleği silin. Bu işlemden sonra tekrar ilgili ayarlara gelerek doğru kaydedip kaydetmediğinizi kontrol edin. Hepsi yukarıdaki gibi kayıtlı ise bildirimler gelmeye başlayacaktır. Bende böyle oldu.
Yardım etmeye çalışan yukarıdaki tüm forum emektarlarına teşekkür ediyorum. Özel baskı duvar kağıdı ihtiyacınız olursa %50 indirimli olarak sizlere göndereceğim. Teşekkürler.
Bana özelden ulaşabilirsiniz .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:

024

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Satış Pazarlama
Konular
1
Sadece geceleyin rahatsız etmeyin modu aktif hale gelip pasif hale gelince yine bildirim sesi ve bildirim ekranı gelmiyor.
Buna bir çözüm var mı

Videodaki hale geri döndük.

Bildirimler yeniden kapalı hale gelmiş.
Yani ben her uygulama için bildirimi kapatacak mı diye bu telefonu kontrol edip kendimi stres mi yapıcam yoksa telefon çalışmasıyla beni rahatlatıp bana konfor mu sağlayacak?

Son düzenleme:
Oyla:

024

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Satış Pazarlama
Konular
1
Defalarca kez alından ter akarcasına düzenleme yaptıktan sonra çalıştı. Bildirim ile ilgili sorun yaşamıyorum. Teşekkürler

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt