Yardım Mi 8 Lite V10.2.2.0 Sürümü Mobil Veri,Şebeke,4G Sorunu [ Bilinen ilk çözüm yöntemleri eklendi ]

hurt91

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
5
Yahu bıktım bu mobil verinin kopmasından bu telefonu iade edebilir miyiz lanet ettim telefona garantisi hala 23 ay mevcut.

Bilinen çözüm yöntemleri :

eu rom diğer hatlarda 3g öncelikli seçiyorum.

taşıyıcı kısmına girip belirtilmemiş seçerseniz hat 4g desteği buluncca 4g ye geçiyor eğer bulunduğun yerde 4g zayıfsa 3g den devam ediyor bu şekilde kopma olmuyor ama bölgende 4g kötü ise taşıyıcıdan belirtilmemiş seçebilirsin o zaman telefon kafasına göre çektiği şebekeye giriyor yok 4g zayıf ise belirtilmemiş değil elle seçmen gerekiyor o zamanda 4g 3g edge vs.... hepsini seçebilisin asla kopma olmuyor eminim 4g kapsama alanına girince kopmadan bağlantı değişiyor ve hızın 80 lere kadar geliyor. telefonda sorun yok sorun şebekelerde şimdi bunu iyice araştırdım aradaşlar sizde bakabilirsiniz türkcell ve vodofone 4g yatırımını kısmış en son yapılan ihalede tüm 4g şebekelerini telekom almış (internette en son şebeke ihalesi yazarsanız görürsünüz) bu telefon band20 destekliyor ama türkcell ve vodafone band20 ihalesine girmemiş band20 ve 800-850-1900 vs... gibi ihalelerde band aralıkları var 1 den 20 hatta 40 a kadar yani sorun kısaca şebekeden ya da telefonu değiştireceksiniz başka çözümü yok telefonların band aralıkları hakkında detaylı bilgi gsmarena dan bakabilirsiniz mi 8 lite tüm bandları destekliyor global versonda çin bandları tamamen farklı zaten telefonun orjinal mi çin mi olduğunu kontrol edin çinse hiç uğraçmayın adamların band sistemi çok farklı neyse bandı kontrol ettikten sonra şebekenin size o bölgede hangi banddan hismet verdiğini bulursanız o zaman sıkıntı kopma vs... olmuyor karışmamıştır umarım kafalar...

son olarak hattı 3g ye alıp taşıyıcıyı 4g ye çevirirsen telefon çalışıyor bende
yada 3g ye alıp taşıyıcıyı belirtmezseniz gene çekiyor 4g servis yakalarsa oraya giriyor

işin garibi ben açık alanda türkcell ile 3g de 50 -60 7- indirme alırken

4g de 20-25 alıyorum ????

bu da sanırım kullanıcı çokluğu ve türkcellin 4g yatırımlarını durdurmasından band aralıkları alımlarına ara vermesinden aşırı yüklenmeden oluyor .

herkes 4g kullanıyor ama verimini kontrol etmiyor diye düşünüyorum.

dip not geçeyim aslında 4.5 g diye bir halt yok buda uydurma biliyorsunuz ? tüm sıkıntı alt yapıda yani yeni telefonlar çok iyi ama türkiye geriye gidiyor...

ben de telefonu yeni aldım alır almaz bilmeden güncelleme yaptım. sonra mobil veri sorunu ile tanıştım. internetteki tüm çözümleri denedim. youtube dahil. hatta vodafonla yarım saatlik bir telefon görüşmesi yaptım olmadı. sonra telefonu servise gönderdim. sürüm düşürmüşler 9,6,5,0 sürümünü yüklemişler. servisten geleli 3 gün oldu ve sıkıntı olmadı. bu arada bu sorun yazılımsal ve kronik bir sorun. millet bilip bilmeden konuşuyor. serviste 10 gün kaldı adamlarla neredeyse ahbap oldum her gün her gün telefonla görüştüm. iade raporu istedim dediler ki telefonda bir sıkıntı yok sadece son güncelleme de bir problem var. durum bu. ayrıca çok net söylüyorum delta servis özellikle uyardı 10,02,2 yazılımını tekrar yüklemeyin problem bu yazılımdan kaynaklanıyor dedi.

Yukarıda bahsi geçen sürüm

Fastboot :

Recovery :

MiFlash 2016.04.01.0 64Bit

Moderatör tarafında düzenlendi:

bandittr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
0
İnşallah sende de düzelmesine sevindim çünkü telefon gerçekten çok iyi bu fiyatına göre.. zaten güncelleme yapmadan önce bekliycem ben şuan sorunum yok yeni gelenle bozulmasını istemiyorum herkeste sorun çıkarken bazılarımızda sorun olmaması baya şans işine kaldığımızı gösteriyor mi5s te güncelleme gelmezdi ama sorunda olmazdı bu telde tam tersi :)...

Bu arada cevabını buraya yazdım umarım sorun olmaz...

Hiç sorun değil. Geçici de olsa sorunun çözümü beni de mutlu eder.

Oyla:

hasanbasdereli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
9
benim mi 8 lite kullanırken yaşadığım sıkıntı. en ufak bir kapalı alana girdiğimde internete çıkış yapmamasıydı. açık havada sorun yaşamıyordum bu arada. (hattım vodafone yaşadığım şehir küçük). diğer sıkıntı ise wifi kapatıp 4,5 g ye geçtiğimde cihazın yine internete bağlananamasıydı. uçak moduna almak gerekiyordu. tabi diğer arkadaşların yaşadığı sorunları online oyun oynamadığım için ben farketmemişde olabilirim. sonuç olarak sattım ve mi 8 se aldım:)

Oyla:

Ayyıldız

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mİ 8 LTE
Konular
18
Arkadaşlar temiz kurulum yapmayi denediniz mi? Güncelleyiciden romu secin verileri hepsini siler ama boylede her guncellemde sd card sifirlanicak.

Oyla:

echooz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ekrem
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
6
Öncelikle merhabalar, cihazı 22 Mart 2019 tarihinde aldım. Gerekli güncelleştirmeleri yaptım. Konuyu şuan okumuş bulunmaktayım.
Global Kararlı MIUI 10.2.2.0(PDTMIXM), Android 9PKQ1 sürümünü kullanıyorum daha önce mobil veri ile oyun oynama fırsatım olmamıştı, bu konuyu görünce denemek istedim. Günlük kullanımda da bu sorunun yaşandığını görmedim.

2 gün içinde farklı konumlarda toplamda 4 kez 2'şer saat süreyle "Mobil Legends" ve "PUBG Mobile" oyunları ile test ettim.
8 saatlik süre zarfında;
- 0 Kopma,
- Ping 70-100 MS arası değişti.

Cihazı yeni alacak arkadaşlara bilgilendirme için yazmış bulunmaktayım.
(Cihaz Delta garantisi ile Migros'tan alınmıştır.)

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Öncelikle merhabalar, cihazı 22 Mart 2019 tarihinde aldım. Gerekli güncelleştirmeleri yaptım. Konuyu şuan okumuş bulunmaktayım.
Global Kararlı MIUI 10.2.2.0(PDTMIXM), Android 9PKQ1 sürümünü kullanıyorum daha önce mobil veri ile oyun oynama fırsatım olmamıştı, bu konuyu görünce denemek istedim. Günlük kullanımda da bu sorunun yaşandığını görmedim.

2 gün içinde farklı konumlarda toplamda 4 kez 2'şer saat süreyle "Mobil Legends" ve "PUBG Mobile" oyunları ile test ettim.
8 saatlik süre zarfında;
- 0 Kopma,

Tümüyle ayni sekilde benim icin de geçerli. Ayni yedden alinma,ayni garanti, aynı sürüm ve ayni oyunlarda aynı sonuç.

Oyla:

Ayyıldız

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mİ 8 LTE
Konular
18

8 saatlik süre zarfında;
- 0 Kopma,

İs baska yerler gidiyor acaba kartlardan mi sorun oluyor. Anlamadim ki? Ya da cihaz pil tasarrufu mu yapiyor.

Oyla:

slexiaa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Engin Yılmaz
Cihazım
iPhone SE 2020
Meslek
Öğrenci
Konular
10
echooz kardeşimizin haklılık payı var, oyun oynarken bende de kopma olmuyor ama sosyal medya vb. de gezerken gidiyor arkadaşlar bir türlü çözemedim %100 yazılımsal.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
İs baska yerler gidiyor acaba kartlardan mi sorun oluyor. Anlamadim ki? Ya da cihaz pil tasarrufu mu yapiyor.
Hocam karttan olmasi düşük çünkü benim karti ben elle kesip de koymusum ki ilk 4Gli hatlardan yani bayagi eski cizik vs. Ama neyden oluyor kesin bir tanimi yok ne yazikki. Ancak donanım sorunu olsa kisiden kişiye değişmez . Bu acik ki yazilimsal bir sorun.

Oyla:

bandittr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
0
Evet bence de donanımsal bir sıkıntı yok. Eğer donanımsal bir sorun olsaydı versiyon düşürdükten sonra da sorunun devam etmesi gerekirdi. Ben versiyon düşürdükten sonra test amaçlı 2 gün sürekli mobil veri bağlantısı kullandım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Açıkcası sorunsunsuz bir güncelleme gelene kadar da tekrar MIUI 10.2.2.0 güncelleme yapmayı düşünmüyorum.

Oyla:

ayranci.veli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
veli
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
Uçak Teknisyeni
Konular
9
Bende de bildirim sorunu var maalesef whatsapp snapchat bildirim gelmiyor beta kullanıyorum şuanda

Oyla:
Üst Alt