Rehber Mi 8 Lite Şebeke Sorunu Çözümü

serhado22

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serhat
Cihazım
mi8 lite
Konular
0
Neyse ben şuan memnunum ne zaman sürüm eskimeye başlar o zaman eu roma geçerim O zaman.miuı 9.6.5 kullanıyorum bu arada performans iyi şarj da iyi miu 10dan sonra 9 da bir kaç eksik var ama şebeke düzeldiği için çok mutluyum

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Neyse ben şuan memnunum ne zaman sürüm eskimeye başlar o zaman eu roma geçerim O zaman.miuı 9.6.5 kullanıyorum bu arada performans iyi şarj da iyi miu 10dan sonra 9 da bir kaç eksik var ama şebeke düzeldiği için çok mutluyum
Mi 8 Lite kullanıcıları Miui 9.6.5 sürümünü çok övüyor. Bende test etmek istiyorum. Ama ne zaman yüklesem ekranda böyle çizgiler kalıyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

franticis

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Bilşimci
Konular
0
Son durumda bende kafa iyice karıştı.
Şu ana kadar olanları kısaca özetlersem bende (hangi updateden sonra olduğunu bilmiyorum) önce mobil internet kopması sorunu başladı, reboot etmeden geri gelmiyordu. O dönemde pttcell kullanıyordum (sim1 yuvası). 1,5 ay önce vodafone' a geçtim, bu sefer arayanların ulaşamaması sorunu başladı (sim1 yuvası).

Bu konu altındaki çözümleri deneyerek başladım:
1. Önce Vodafonela epey kavga ettim, sonuca varamadım. Bu forumu okuyunca zaten onlardan olmadığını düşündüm. (ama hala şüphem var, az sonra...)
2. Sayın erkin91' in önerdiği yöntem bende çalışmadı.
3. 10 Eylül günü Eu Beta 9.8.22 kurdum, modem dosyasını yükledim. İzlemeye başladım. 5 gün geçti, yeterince test etmiş oldum, benim sorun düzelmedi. (kurduktan sonra kurtardık sonunda derken gelen 'sana cepten ulaşamıyoruz' mesajı ile telefonu fırlatıp atmayı düşündüm, yapamadım nedense...)
4. Dedim sorun başka, sim2 yuvasına geçtim, sorun aynen devam.
5. Sonunda yine CraweL' in verdiği dosyası ile dün akşam (sanırım) telefonun ilk haline döndüm. Bunda gerçekten çok eksik varmış, downgrade olunca gördük. (örneğin çok alıştığım yüz tanıma yok) Sonuçta sevmedim ama mecbur kalırsam kullanacağım artık.

Vodafonela ilgili soru işaretleri: sim kart sorunlu olabilir mi? Vodafone' un GSM sistemleriyle (vodafone' un bazı bandlarda problemleri olduğu gibi bir yazı okudum) bizim kullandığımız modellerle donanımsal ya da yazılımsal bir problemi olabilir mi. Hiç bir şey yaramazsa operatör değiştirmek son çare. (Bu konuda müzdarip arkadaşlar gsm operatörlerini de belirtirse iyi olur, belki buradan bir çözüm çıkar.)

Bu arada elektronik/haberleşme dünyasında çok fazla değişken olduğu için hibrid sorunlarda olabilir.

Yeri gelmişken buna hala çözüm üretememiş olan Xiaomi utansın. 3 sene ZTE' de çalıştım, test mühendisi arkadaşların sorunu tespit etmeleri inanın yarım gün almaz. Patch yazılması da hadi 1 hafta olsun...

@CraweL size son bir soru. Bu 9.6.5 çok yavan geldi ve bloatware dolu. Daha önce açtığınız bir şebeke kesintisi çözümü başlığı daha var, Havoc önerdiğiniz. Onu denememizi hala öneriyor musunuz. Orada zaten miui tabanlı yazılımlarla sorunun çözülemeyeceğini belirtmişsiniz. Yorumunuzu rica edeceğim.

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Son durumda bende kafa iyice karıştı.
Şu ana kadar olanları kısaca özetlersem bende (hangi updateden sonra olduğunu bilmiyorum) önce mobil internet kopması sorunu başladı, reboot etmeden geri gelmiyordu. O dönemde pttcell kullanıyordum (sim1 yuvası). 1,5 ay önce vodafone' a geçtim, bu sefer arayanların ulaşamaması sorunu başladı (sim1 yuvası).

Bu konu altındaki çözümleri deneyerek başladım:
1. Önce Vodafonela epey kavga ettim, sonuca varamadım. Bu forumu okuyunca zaten onlardan olmadığını düşündüm. (ama hala şüphem var, az sonra...)
2. Sayın erkin91' in önerdiği yöntem bende çalışmadı.
3. 10 Eylül günü Eu Beta 9.8.22 kurdum, modem dosyasını yükledim. İzlemeye başladım. 5 gün geçti, yeterince test etmiş oldum, benim sorun düzelmedi. (kurduktan sonra kurtardık sonunda derken gelen 'sana cepten ulaşamıyoruz' mesajı ile telefonu fırlatıp atmayı düşündüm, yapamadım nedense...)
4. Dedim sorun başka, sim2 yuvasına geçtim, sorun aynen devam.
5. Sonunda yine CraweL' in verdiği dosyası ile dün akşam (sanırım) telefonun ilk haline döndüm. Bunda gerçekten çok eksik varmış, downgrade olunca gördük. (örneğin çok alıştığım yüz tanıma yok) Sonuçta sevmedim ama mecbur kalırsam kullanacağım artık.

Vodafonela ilgili soru işaretleri: sim kart sorunlu olabilir mi? Vodafone' un GSM sistemleriyle (vodafone' un bazı bandlarda problemleri olduğu gibi bir yazı okudum) bizim kullandığımız modellerle donanımsal ya da yazılımsal bir problemi olabilir mi. Hiç bir şey yaramazsa operatör değiştirmek son çare. (Bu konuda müzdarip arkadaşlar gsm operatörlerini de belirtirse iyi olur, belki buradan bir çözüm çıkar.)

Bu arada elektronik/haberleşme dünyasında çok fazla değişken olduğu için hibrid sorunlarda olabilir.

Yeri gelmişken buna hala çözüm üretememiş olan Xiaomi utansın. 3 sene ZTE' de çalıştım, test mühendisi arkadaşların sorunu tespit etmeleri inanın yarım gün almaz. Patch yazılması da hadi 1 hafta olsun...

@CraweL size son bir soru. Bu 9.6.5 çok yavan geldi ve bloatware dolu. Daha önce açtığınız bir şebeke kesintisi çözümü başlığı daha var, Havoc önerdiğiniz. Onu denememizi hala öneriyor musunuz. Orada zaten miui tabanlı yazılımlarla sorunun çözülemeyeceğini belirtmişsiniz. Yorumunuzu rica edeceğim.
Öncelikle bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.

Bu modem dosyasını yüklediğim zaman bende düzelmişti. Konuyu açmadan önce test amaçlı telegram grubundan 1 kişiye daha yükletmiștim. Sorunun çözüldüğünü bana bildirdi. Ben Turkcell hat kullanıyorum. Telegram da ki arkadaş da Turkcell hat kullanıyor.

Dediğiniz gibi Operatör'den kaynaklı da olabilir. Her operatör farklı band servisleri üzerinden yayın yapıyor.

Ben Miui 9.6.5 sürümünü yüklediğim zaman ekranda yazılımsal olarak yatay çizgiler kalıyor. O yüzden bu rom hakkında deneyimlerini paylașamiyacağım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu şebeke kopma sorununu sadece Türkiye ve İtalya kullanıcıları yaşıyor.

Aosp tabanlı rom yüklerseniz mobil veri hızı arasındaki farka hayran kalacaksınız.

ft81

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi5S
Konular
28
9.6.5 e dönerek rahatladım. Vodafone internet hızlarım düzeldi. Önceden 4G de 4MBit çektiği yerde şu anda 8-9Mbit değerlerine geldi. Merkezi yerlerde 30-40 Mbit lere geliyor. Umarım Miui11 de bu sorun çözülür.

nediyonlasen

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Mi8 lite
Konular
62
9.6.5 e dönerek rahatladım. Vodafone internet hızlarım düzeldi. Önceden 4G de 4MBit çektiği yerde şu anda 8-9Mbit değerlerine geldi. Merkezi yerlerde 30-40 Mbit lere geliyor. Umarım Miui11 de bu sorun çözülür.
pil performansı nasıl reis
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Romu kullananlar pil performansı hakkında bilgi verebilirmi? Eu son sürüm beta var pili içiyor resmen 20 dkdan kısa sürede 95e düstü :(

Muratzeynep

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
5
Hangi rom yüklesek düzelir az önce eşimi arıyorum hat meşgul o arama yaptığında kapalı diyormuş

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Hangi rom yüklesek düzelir az önce eşimi arıyorum hat meşgul o arama yaptığında kapalı diyormuş
Eu beta 9.8.22 ve 9.8.29 sürümünde test ettim. Ben sorun yaşamıyorum. Hangi operatör kullanıyorsunuz?

Üst Alt