Yardım Mi 8 İthalatçı Garantili Alınırmı?

Boris1979

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi mix 3
Konular
9
Arkadaşlar selam Mi8 almaya karar verdim ancak garanti konusunda netleşemedim.İthalatçı garantili 2800 tl var 64 gb garantisiz 2100 tl var hangisi alınmalı?Xiaomi mağazası 3999 tl satıyor Genpa garantili.Evofone değilmiydi resmi distribitör?Hangi garanti daha iyi kvk delta genpa evofone dahada var sanırım.

ahk5542

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Note 6 pro
Konular
25
2.100 TL Olan garantidix mi 8 aynı zamanda kayıtsız :)

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Xiaomi' nin bütün cihazlarında olduğu gibi Evofone'da satılan cihazlarda ithalatçı garantili ve Gen-Pa bakıyor. O kadar para vermeye lüzum yok. Cepport üzerinden KVK garantili alabilirsiniz.

Oyla:

Boris1979

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi mix 3
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi' nin bütün cihazlarında olduğu gibi Evofone'da satılan cihazlarda ithalatçı garantili ve Gen-Pa bakıyor. O kadar para vermeye lüzum yok. Cepport üzerinden KVK garantili alabilirsiniz.
Garantisiz 1000 tl daha ucuza alıp riske girmeye gerek yok yani

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Meizu 16, Meizu Türkiye ile KVK garantili olarak 3000TL'ye 64GB/6GB olarak n11'de satılıyor.

Fazlası var eksiği yok. Kulaklık girişi var, çentiği yok, ekranın üstünde parmak izi okuyucusu var, dizaynı malum firmadan fazlaca esinlenmiş değil, kamera donanımı daha iyi, kutusundan daha hızlı bir şarj adaptörü çıkıyor, stereo hoparlörü var, Mi8'in aluminyum çerçevesine karşılık çelik çerçevesi var vs.

Eğer fiyat/performans oranında Xiaomi'nin şöhreti yüzünden Mi8 diyorsanız, ülkemize özgü Xiaomi'nin beceriksizliği yüzünden algıların ayarı şaşıyor.

Konuya ne kadar hakimsiniz bilemiyorum, o yüzden kısaca özetleyeceğim.

"İthalatçı garantili" diye bildiğimiz telefonlar Çin'de veya başka ülkelerde perakende olarak satılıp 2-3 kez daha kutusu açılmadan el değiştirerek gelen cihazlardır ve bu yüzden ister istemez fiyatları şişmektedir.

Kendisini Xiaomi Türkiye olarak adlandıran, bir şekilde yetki almış Evofone isimli şirketin telefonları ise bunlardan ucuz olması gerekirken daha pahalıdır.

Burada örneğin Samsung markalı telefonların paralel ithalatlarının Samsung Türkiye ürünlerinden ucuz olması ile karıştırmayın, zira Xiaomi ile Samsung'un iş yapma yöntemleri çok farklı.

Dönelim bakalım Meizu 16th fiyatına. 64GB/6GB modeli Çin'de 2498 yuandan satılıyor. Meizu Çin resmi site fiyatıdır bu.

%10 Çin KDV'sini ihraç olacağı için düşelim, kur farkını ve Türkiye'deki toplam %59.3'lük vergiyi düşelim. 2900TL'nin altına denk gelir. N11'in kendisinin de komisyonu var, Türkiye'de +1 yıl ekstra garanti var. (Çin'de garanti 1 yıl)

Buna rağmen hesap tutuyor.

Sözde Xiaomi Türkiye olan Evofone'da nasıl 4000TL oluyor Mi8? Meizu'daki gibi bir paralellik kurduğumuzda bu fiyatın 2650TL civarında olması gerekirdi.

İthalatçı fiyatlarına bir şey demiyorum, onlar belli bir fiyattan zaten çoktan parasını verip aldılar. Zaten Xiaomi Türkiye gerçekten Xiaomi'nin elinin değdiği bir şey olsa "ithalatçı garantili" ürün diye bir şey olmaz. Fiyatlarla rekabet edemeyecekleri için kimse para verip Xiaomi ithal etmez.

Tüketici de yukarda bahsettiğim gibi uygun fiyatlarla alacağı için yine kazançta olur.

Örneğin Mi9'un başlangıç fiyatı 3200TL olur, o zaman deriz ki eyvallah.

Oyla:

Alikaraakas

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
23
Cihazım
NOTE 4
Konular
9
Arkadaşlar selam Mi8 almaya karar verdim ancak garanti konusunda netleşemedim.İthalatçı garantili 2800 tl var 64 gb garantisiz 2100 tl var hangisi alınmalı?Xiaomi mağazası 3999 tl satıyor Genpa garantili.Evofone değilmiydi resmi distribitör?Hangi garanti daha iyi kvk delta genpa evofone dahada var sanırım.
Garantisiz kayıtlı al kardeş bı yeri bozulursa piyasa da yaptirirsin rahat ol

Oyla:

Boris1979

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi mix 3
Konular
9
Haklısınız burada bir adaletsizlik var bakın buda ukrayna fiyatı 2600 tl geliyor xiaomi resmi garantili.Meizu 16th bende çok baktım ama markanın kendisine güvenemedim

Ekli dosyalar

• 66C9E123-54AE-435F-9E76-CA5503E17394.jpeg
    66C9E123-54AE-435F-9E76-CA5503E17394.jpeg
    97,2 KB · Görüntüleme: 31
Oyla:
Üst Alt