Kendi fikrim bu:
1.MIUI 9.6 daha hızlıydı animasyon olarak. MİUİ 10 bana biraz yavaş geldi.
2. Ses azaldı sanki. Kilit sesi MİUİ 10-da daha zayıf.
3. Görsel manada çok hoş olmuş.
4.Bildirimler GEREKSİZ derece detaylanmış ve her bildirime TİTREŞİM özelliyi defaul olarak aktiv eklenmiş. Ben bir çok uyğulamada titreşimi tek tek kapatdım.
5. Sanırsam AoD ekranında artık çagrı ve mesajlar görünüyor. Dİger proqramlardan bildirimler gözukmedi tam emin olamadım bundan.
6. AoD ekran isigini yukseltme problemi sanirim cozulmus bu gece anliycam .
7. Kilit ekranında saat yazılar felan eskiden beyazdı simdi siyah olmuş.
8. Security, Music,Notes,Clock gibi uygulamalar guncellenmiş. Özellikle muzik uygulaması daha iyi olmuş.
9. Ram kullanımı azalmış.
10. Son uygulamalar penceresinde artik uygulamayi kapatmak icin saga sola kaydirmak gerekli.Eskiden yukari kaydirarak kapatiyodunuz.
11. Kamera uygulamasi daha hizli olmus.
12.Benchmark yapmadim amma bir cok kullanici yapmis artik (Xda ve burda) puanlar yuksek. Yani performans artmış.
13.Sistem sesleri degişmiş daha doğal sesler gelmiş. İyi hoş. amma eskisi daha iyiydi sanki bana göre.
14. MİUİ 10 ile artik limitless temasi default tema olarak geliyor. İkonlarda ufak degisiklikler var.
15.Kİlit ekraninda bildirimler biraz buyuk gorunuyo. Bildirimler cogaldikca kuculuyor .
16. Artik Batarya yuzdesi bataryanin içinde gozukuyor ama gri tonlarda arka plan resmi kullaniyorsaniz pek fazla gorunmuyor. 9.6da batarya simgesi yesildi simdi o da gri olmuş.her 2-si gri diye ayirt etmek zorlaşiyor.
17.Headphone&Effects bolumune yeni kulaklik tipleri eklenmiş.
Yanlış yazdığım ve ya eklemek istediyiniz bir şey olursa yazınız lutfen