Merhaba beyler öncelikle hepimize geçmiş olsun. Bu sıkıntıyı çözmek için
OzanSRC ve birkaç kişiyle beraber çözüm yollarını arıyoruz şuan için bu sorunu çözeceğini söyleyen birkaç kişiyle görüştük ve açıkçası görüşmelerin oldukça iyi geçtiğini söyleyebilirim. Nitekim görüştüğümüz insanlar bu konuda oldukça bilgililer sorunu biliyorlar ve çözümünü en kısa süre yapacaklarını söylediler. Sizlerden ricam bu sıkıntı yaşayanlar bu gönderi altında yazsınlar ve çözümü bulunursa onlara en çabuk şekilde ulaşalım. Bizler yarın İstanbul'da bulunan garanti firmaları ve cihazın onarımını yapabilecek kişilerle bizzat görüşeceğiz. Konuyu sürekli güncelleyeceğim. Yaptığımız görüşmelerin olumlu veya olumsuz olduğunu buradan yazacağım.
Ayrıca burada bu konuyu açmamın diğer sebebi cihazını bir şekilde brick etmiş çok fazla arkadaş var ve her biri buna bende dahilim bir sürü konu açtık ve hepsi aynı sıkıntıyı yaşıyor. Şuan için cihazları çalıştırmanın tek yolu (cihazınızda mi hesabınız açık değilse) yetkili bir hesap alıp cihazı testpoint noktası üzerinden tekrar rom yükleme başka çözümü maalesef yok ama yetkili hesap bulmak şuanda çok zor hatta imkansız sayılır.
Ritzy Servis -
BAŞARISIZ -- 1000 lira onarım ücreti istemişler. Ama onarımın kesin olmadığını söylemişler kısaca dalga geçiyorlar. Muhtemelen amaçları fiyatı yüksek tutalım kimse gelmesin bu konuda söylenecek çok şey var ama neyse... (Tam tahmin ettiğimiz gibi sorunu çözemediler ve telefonları iade ediyorlar.)
- Gelişmeleri yazmaya devam edeceğim ama şuanda bu sorunu olan arkadaşlarında biraz araştırma yapmasını rica ediyorum.
Delta Servis-
BAŞARISIZ (Sadece kendi sattıkları destek sağladıklarını söylediler. Bugün bizzat gidip konuşup ısrar ettim ama çok netler bu konuda )
Genpa Servis -
BAŞARISIZ ( Mi 8 modeline teknik servis sağlamadıklarını söylediler.)
EVOFONE -
KISMEN BAŞARILI (Sadece kendi sattıkları destek sağladıklarını söylediler. Ama ben bizzat gittiğimde biraz ısrar ettim ve cihazı teknik servise incelettirmeye götürdü.
690 lira verirsem yapacaklarını söylediler.)
KVK -
BAŞARISIZ
Beyler elimizden gelen her şeyi yaptık fakat şuan için herhangi bir çözüm yok gibi gözüküyor. Servis harici görüştüğümüz kişilerde şuanda bir çözümün olmadığını söylüyor fakat geçen görüştüğümüz Uygur Türkü bir arkadaş sorunun çözebileceğini söylüyor fakat yoğunluktan dolayı henüz görüşemedim. Eğer o civarda oturuyor veya zeytinburnuna giderim derseniz size adamın telefon numarasını verebilirim.
GÜNCELLEME - 07.10.2018
Bugün(07.10.2018) tarihi itibariyle Zeytinburnunda bulunan Uygur Türkü kardeşimiz telefonların onarımını yapıp @OzanSRC ve @iceman52 ile bana teslim etti.
Arkadaşımız çok fazla Türkçe bilmiyor fakat bu işi bizzat gözümüzün önünde yaptı. Önce bize sürümün 9.5.x olup olmadığını sordu. Eğer sürümünüz o şekildeyse cihazın arka kapağını açmaya gerek olmadığını fastboot üzerinden bootloader kilidini açıp cihaza rom atabileceğini söyledi. Fakat bizim cihazlar o sürümden yüksek olduğu için mecburen arka kapağı açıp edl mod üzerinden yükleme yaptı açıkçası nasıl yaptığını anlamadım ama adam çin ile uzaktan bağlantı yaptığını söyle hatta yanımızda whatsapp benzeri programlarla çince birşeyler yazıyordu. Sonuç olarak telefona yüklemeyi yaptı ve cihaz çin romuyla açıldı sonrasında cihazda farklı bir hesap açıp fastboot üzerinden cihazın bootloader kilidini de açıp cihazı Türkçe olarak bize teslim etti.
Fakat şunu net bir şekilde söyleyebilirim eğer telefonunuzun arka kapağı açılırken zarar görür diye bir endişeniz var ise çekinmeden verebilirsiniz. Yanlış anlaşılması olmasın kimseye kefil değilim ama adam işini gayet özenli bir şekilde yapıyor.
- Adam saat 13:00'a kadar getirirseniz cihazları o gün teslim ediyor fakat geç saate kalırsanız ya sonraki gün gelmeniz gerekiyor ya da cihazı bırakıp yarın sabah teslim almanız gerekiyormuş sebebi çin ile aramızda 6 saat fark olması.
- Eğer telefonunuz brick haldeyse ve 9.5.x sürümü yüklüyse uzaktan bağlantıyla sorunu çözebildiğini söyledi.
- Fiyat konusuna gelirsek biz üç kişi cihazlarımızı 350tlye yaptırdık fakat bundan sonra gelenlerin cihazlarını 400tlye yapacağını söyledi. Çünkü yapılan işin normalden çok daha zor olduğunu söyledi. Açıkçası başka birisi çözseydi emin olun en az bu parayı isterlerdi.
Son olarak bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz. İyi akşamlar